Oana Kovacs

1

Efecte secundare

Habar nu am dacă a fost ceva în aer la piesa asta, a patra la care eu și Anca ne prezentăm la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, dar e clar că eu n-am fost ”într-ale mele” și titlul bine ales – Efecte secundare, parcă s-a răsfrânt și asupra mea.

Ba n-am observat că biletele erau cu locuri și am luat locurile altora, ba am confundat acolo o persoană cu alta, ca să nu mai zic că era să le stric oamenilor piesa (dar despre asta mai încolo un pic).

Dar să revin la esența acestei postări, teatrul. În 26 aprilie 2013 am prins chiar ultima reprezentație de la Efecte secundare. Bazată pe munca lui Woody Allen, piesa ne-a prins într-o lume altfel, împreună cu oameni ciudați, cu personalități bine conturate, dar cu mare nevoie de… tratament. Efecte secundare e un mix de muzică, dans, teatru, fraze amuzante și ieșiri din decor. E departe de teatrul clasic în care spectatorul este de multe ori gâdilat cu propoziții fine și ținut în palme pentru a se bucura de spectacol fără a se clinti de la loc. Efecte secundare e genul ăla de piesă care te face să te fâțâi pe scaun pentru a te asigura că vezi și auzi tot.

Și acum vă zic cum era să o comit într-o sală plină ochi. După ce că am luat locul unor fete pe motiv că am vrut să stăm în buza scenei, eu și Anca ne-am mutat la locurile noastre. Chiar lângă mine, un scaun mai primitor și comod decât ale noastre. Cu o foaie A4 pe care scria mare REZERVAT. Când am văzut m-am gândit că sigur e pentru o persoană importantă. Doar că persoana importantă n-a apărut și domnul din fața mea îmi tăia imaginea. Așa că încet-încet m-am întins și pe scaunul de lângă, ba chiar mă trecea un gând să fac dispărută foaia, pe motiv c-o fi una din noi persoana importantă și nu ne-am prins. Bine că n-am făcut-o, că m-aș fi trezit cu o bucată din decor în brațe în timpul piesei. Chiar cu domnul sexy, 90% lemn, de mai jos. :))

efecte-secundare-teatrul-maghiar

V-aș zice să mergeți și la piesa asta, dar deocamdată nu se mai joacă, așa că vă îndemn cu drag să vă luați bilete la Operă țărănească în data de 14 la ora 19 (la Sala Mare). Eu mai merg o dată, de data asta cu ai mei.

P.S. În 3/4 piese văzute la Csiky Gergely joacă Andrea Tokai, o actriță care trebuie văzută în acțiune.

Comments

Oana • May 1, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Dumnezeu tace. Ce bine ar fi dacă ar tăcea şi omul! - bloodie

Leave a Reply