Oana Kovacs

13

Ce înseamnă de fapt familia?

 

 foto

De o grămadă de ori mi-am pus întrebarea asta. Tocmai pentru că nu ne alegem familia, de aici și curiozitatea mea.

Auzisem odată, când eram mai mică, că niciodată nu trebuie să îți fie rușine cu rudele tale, ci să te mândrești cu ele. Atunci nu am înțeles. Acuma, nici atâta!

Dacă la o anumită vârstă am înghițit teoria pe nemestecate, acum lucrurile nu mai stau la fel. Nu înțeleg de ce s-ar mândri cineva cu oamenii care fură sau cu cei care ucid, în fond și la urma urmei și ei sunt rudele cuiva, nu-i așa?

Eu mă pot mândri cu familia care chiar îmi este familie, cu cei care mă sună să vadă dacă mi-e bine și cei pe care îi sun să văd ce mai fac. Cei la care mă gândesc și cei la care le fac bucurii. Familia mea înseamnă pentru mine altceva decât o legătură de sânge sau un nume comun. Înseamnă afecțiunea aceea pe care o primesc când am nevoie și cea pe care o ofer fără constrângere.

Pentru că pentru mine, în general, familie egal cei care mă iubesc și cei pe care îi iubesc, îs curioasă ce înseamnă și pentru voi.

P.S. Să nu uitați de concursul pentru familiile care se formează acum. Ședință foto de nuntă, logodnă sau trash the dress cadou de la noi! 

Comments

Oana • February 7, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Andra February 7, 2012 - 09:13 Reply

  :)) nu-mi vine sa cred ce greu mi-e sa raspund. Pentru mine familia sunt ai mei, parintii si fratele, dar si bunica mea si sora lu mama, impreuna cu sotul ei si Alina si fratele lui tata impreuna cu sotia si copiii lui. Partea stranie e ca pe matusa mea, mai ales pe Aline, le consider mai mult familia mea decat pe fratele lui tata, dar totusi si pe el il incadrez in familie.
  Pt mine familia nu inseamna toti cei pe care ii iubesc sau tin la mine pt ca pe prietenii mei, oricat de mult i-as iubi, nu pot sa zic ca sunt familia mea.
  Cred ca asta mi se trage de la mami de fapt, care intotdeauna mi-a zis, cand aveam ceva de comentat despre oricine din familia mea, ca sunt familia mea si trebuie sa-i iubesc/inteleg/respect/ce mai era pe acolo. Nu am fost de acord cu asta, dar mi-a ramas infipt in creier.

 2. Ana Q. February 7, 2012 - 09:16 Reply

  Eu nu am frati sau surori si nici cu verisoarele mele nu ma vad decat din an in paste… pe la nunti, botezuri si alte evenimente…deci rar spre foarte rar. Familia mea este formata din parintii mei, bunica din partea mamei, sotul si prietenii mei. Prietenii nu sunt chiar familie, dar avand in vedere ca am putini si buni cred ca pot sa-i incadrez in categoria asta.

 3. Oana S. February 7, 2012 - 10:45 Reply

  Foarte faină temă 🙂 Am şi eu ce am cu rudele care apar doar la nunţi şi la înmormântări (cu precădere la ultimele), rude care aşteaptă anumite gesturi şi sentimente. Ce sentimente, când eu nu i-am văzut în toţi cei 21 de ani? Pentru mine familie înseamnă cei care îmi sunt aproape tot timpul, cei cărora le pasă de mine, prietenii, uneori şi familiile lor…

 4. Aliceee Traveler February 7, 2012 - 11:55 Reply

  Pentru mine este fiul meu, sotul meu, parintii mei, si bunica! Legaturile de sange, si nu numai. Prietenii mei vin apoi, cunoscutii, etccc

  Eu am noroc de o familie foarte frumoasa, grijulie, ce ofera afectiune, siguranta, intelegere etccc!

 5. Carmen Tobias February 16, 2012 - 20:31 Reply

  Familia… Hmmm, pentru mine unele rude nu sunt familie, pentru ca nu pastrez legatura cu ele 🙁 In schimb am prieteni mai ceva ca fratii :))

  • Oana February 16, 2012 - 23:27 Reply

   Carmen, de asta consider si eu ca familie sunt cei care-s alaturi de noi cu adevarat.

   • Alexandra February 20, 2012 - 22:52 Reply

    Familie iti sunt cei cu care imparti ADN, fie ca iti place, fie ca nu. Nu trebuie sa ii iubesti sau sa ii saluti macar, dar asa ii cheama – familie, neamuri, rude. Ca e supraestimata notiunea, cred ca deja stim toti.

    • Oana February 21, 2012 - 09:10 Reply

     Mda… Nu :)).

 6. Diana April 1, 2012 - 19:26 Reply

  Familia nu înseamnă cu siguranță legături de sânge și doar legături de sânge.
  Familia se crește în suflet o dată cu anii și iubirea… semi-necondiționată. Nu poți numi familie oameni pe care îi vezi rar și deloc, de care nu te leagă absolut nimic. Cum familie îți pot deveni oameni din familia dincolo de legături de sânge sau prietenii care rămân mereu acolo. 🙂

  • Oana April 1, 2012 - 21:52 Reply

   Ca asa vad si eu “problema”.

 7. florin April 14, 2013 - 18:57 Reply

  …vrem ,nu vrem, cand spunem facilie, spunem,sotie copii,parinti iar restul,indiferent cat de mult bine ne-ar face in viata, raman doar prieteni sau amici dar nu-i putem include in familie…tot respectul pentru ei, dar familia este familie

  • Oana April 15, 2013 - 06:51 Reply

   Eu vad conceptul de familie un pic altfel. 🙂

 8. Ce am învățat (eu) de când sunt soție | Oana Kovacs

Leave a Reply