Oana Kovacs

8

Ziua mea de naștere și ”peer pressure”

zi-de-nastere

sursă foto

Mă îngrozește ziua mea de naștere. Nu s-a întâmplat niciodată nimic dramatic cu ocazia asta, doar că atunci când eu eram mică, maică-mea mă obliga să-mi țin ziua cu rudele și nu cu alți copii și era împotriva manifestărilor agitate cu plozi, așa că-s socially handicaped când vine ziua mea, că nu știu cum să mă comport, nu știu cum să fiu gazdă, nu știu ce și cum să fac când îmi scot prietenii în oraș și așa mai departe.

Ei probabil n-au așteptări așa mari, dar eu simt acel îngrozitor, chiar dacă imaginar, peer pressure și am impresia că nimic nu iese bine. În plus, mă stresează maxim telefoanele, sms-urile și urările venite de la sute de oameni, așa că, anul trecut pur și simplu mi-am scos ziua de naștere de pe Facebook și vă zic cu mâna pe inimă că m-am simțit mult mai bine după ce m-au urat strict oameni cu care mă văd și cu care-s în relații apropiate. Sincer, decât o mie de urări făcute doar de dragul de a fi făcute, prefer 10, da’ sincere și frumoase. Nu vreau să îmi gâdile nimeni orgoliul, nu vreau să se simtă nimeni obligat la născocit cuvinte cu care să mă impresioneze sau cheltuit bani pe flori.

Ce-mi doresc eu e un spațiu suficient de mare încât să-mi chem toți invitații deodată la mine. Să facem un grătar (cât de frig o fi, Alex visează de ani buni la grătare pe zăpadă), să bem ceva și să ne simțim bine. Fără stres pentru Oana, care vorbește de ea la persoana a III-a în situații din-astea. 😀

Vedem noi ce-om face anul ăsta de ziua mea, că e hăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăt departe. 🙂

Comments

Oana • January 4, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Ioana January 4, 2015 - 10:15 Reply

  Nici mie nu-mi place ziua mea si prefer sa plec undeva, intr-o excursie intr-un loc cat mai indepartat. De-aia le si spun tuturor celor apropiati sa nu-mi cumpere cadouri, mai bine sa faca o cheta si sa-mi dea banii pentru calatorie :))))

 2. Oana January 4, 2015 - 19:12 Reply

  Ha, ha, foarte tare. 😀

 3. roxanica1 January 12, 2015 - 13:00 Reply

  La alte aniversari imi place (mult) sa merg. Insa pe a mea, nu o “serbez in public”.
  Eu inca am ramas sub influentza anilor de generala & de liceu cand ziua de nastere se serba in grup cat mai mare, cu o groaza de copii ,,,dintre care cu unii uneori nu aveai tangenta restul anului. Insa daca uitai sa chemi pe cineva care stia ca e ziua ta sau afla de la altii ca erau invitati la aniversarea, vai Doamne ce tragedie era, se suparau etc. Apoi prin facultate imi faceam ziua cu 2 prietene bune (si iubitii lor)…care s-au dovedit atat de bune, incat dupa ce s au maritat si am dansat la nunta lor, nu au mai dat nici un semn de viata si daca am “indraznit” sa sun eu, mereu sunt ocupate, mereu au ceva in program
  Asa ca acum nu mai chem pe nimeni, niciunde, aduc la munca o tava de prajituri (daca se nimereste zi lucratoare) si seara ies doar eu cu prietenul meu la o cina in oras.
  Ma face mama salbatica si ciudata …dar zau ca e mai bine asa!

  • Oana January 12, 2015 - 14:43 Reply

   La mine mama nu comenteaza nimic, ca ea m-a facut salbatica. :))

 4. dandan January 13, 2015 - 10:30 Reply

  Of Doamne, credeam ca sunt un ciudat si doar eu am complexul asta… Nu-mi place ziua mea sa ma omori! Si ma irita cum oameni cu care nu am vorbit tot anul se baga in seama si-mi ureaza dulcele “la multi ani”! Lasa-ma fratica sa traiesc eu linistit ca de ziua mea doar imi dau seama ca am mai imbatranit un an. Buna aia cu facebook-ul, nu-mi trecuse prin cap. Acum ziua mea pe facebook e noaptea :))

  • Oana January 13, 2015 - 11:40 Reply

   Ziua mea pe Fb nu mai e nicicand. 🙂

 5. Bookish Style March 18, 2015 - 12:31 Reply

  Eu îmi scot ziua de naştere de pe fb cam cu vreo 2 săptămâni înainte pentru că nici eu nu suport să aud urări de la oameni care în mod normal nu ar şti când e ziua mea (nu că aş avea extraordinar de mulţi oameni pe fb – vreo 280 şi ceva parcă) şi pentru că aşa vezi dacă apropiaţii ştiu de de fapt când e ziua ta 😀

  • Oana March 18, 2015 - 12:38 Reply

   Eu am scos-o de tot. Sa nu ma mai streseze. :))

Leave a Reply