Oana Kovacs

8

Zile de 8 martie de mult apuse

ziua-mamei-femeii-mama-si-fiicasursă foto

Azi e 8 martie. Așa că La mulți ani, dragelor! Deși nu țin să subliniez eu pe blog diverse evenimente de acest gen, ziua de 8 martie mi se pare frumoasă și deosebită, nu doar pentru că e una din primele de primăvară ci și pentru că are un aer special. Viața stă să explodeze-n jur, iarba verde așteaptă să apară și peste tot sunt flori colorate și parfumate și pline de polen nerăbdător să mă facă să sufăr.

Nu știu care-i primul 8 martie – Ziua Mamei, de care vă amintiți voi, dar eu îmi aduc aminte bine o zi în care am desenat cu degetele, cu tempera, portretul mamei, la grădiniță. Cred că e inutil să vă zic că am conturat o chestie brunetă hidoasă cu două puncte mari negre pe post de nas, operă de artă care a făcut-o pe mama mea în carne și oase să râdă nestingherită.

Îmi amintesc și când am învățat tot la grădi să cântăm ”E ziua ta, mămico/ În dar ți-am adus inima/ Și crede-mă, mămico/ Un dar mai frumos nu se putea.”

La școală am refuzat o dată un buchețel de flori de la un coleg. Că nu știam cum să reacționez.

Când am crescut, mama a început să mă trateze cu ciocolată de 8 martie.

Mai târziu, după ceva ani, am început să ies cu fetele pentru a marca ziua asta, a noastră.

Ultima amintire clară și precisă a zilei de 8 martie e de acum 6 ani. Eram cu fetele la terasă, toate fără prieteni. Admiram băieții care treceau cu flori, îi lăudam pe cei care aveau buchete frumoase și îi vorbeam de rău pe cei cu garoafe sau flori ofilite. :)) 8 martie era în timpul săptămânii și ca să ne facem de cap ca niște single girls dezamăgite că nu au primit nici o floare am decis să ieșim în sâmbăta următoare să dansăm.

Să zicem că până la urmă am primit o floare pentru 8 martie și de atunci data de 9 a devenit mai importantă și n-aș stii să zic exact ce am făcut de Ziua Mamei/ Femeii în ultimii ani, în detaliu. Oricum, an de an am sărbătorit frumos.

Așa că anul ăsta vă scriu pe blog La mulți ani și o primăvară frumoasă, încărcată de flori și fericire!

Comments

Oana • March 8, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Ana Q. March 8, 2013 - 13:37 Reply

  Primul 8 martie de care imi amintesc era la gradinitia, iar mama mi-a fost educatoare, si la fel ne-a pus sa desenam portretul mamei …si ce a iesit din cele doua maini stangi ale mele certate cu pictura, o chestie mica, creata cu capul patrat si ochii doua puncte mici si un triunghi pe post de gura.

  • Oana March 8, 2013 - 16:10 Reply

   :)) macar te-a vazut live cum ai pictat-o.

 2. dunia March 8, 2013 - 15:19 Reply

  La mulți ani, Oana. 🙂

  • Oana March 8, 2013 - 16:10 Reply

   La multi ani, Dunia, si o zi frumoasa, frumoasa, frumoasa!

 3. Kadia March 8, 2013 - 17:42 Reply

  O primavara frumosa si sa primesti flori multe anul acesta 😉

  • Oana March 9, 2013 - 11:11 Reply

   Multumesc, Kadia, si tie la fel!
   CHiar am primit foarte multe flori. 🙂

 4. Savoir Faire March 10, 2013 - 19:54 Reply

  Primul 8 martie al meu… cand ma torturau cei de la gradinita sa fac martisoare.

 5. Leapşa de la Vienela

Leave a Reply