Oana Kovacs

8

Ce vrei de la viață?

M-a lovit filosofia. Iar. După o dezamăgire cumplită, mi-am pus întrebarea asta.

Ok, eu cam știu ce vreau de la viață, dar îs curioasă ce vor alții. Mai ales că există două chestii mari, late și problematice la toată lumea – viața personală și viața profesionala. Nu știu cum le-mpacă unii sau alții, dar eu încerc să le-nghesui pe ambele pe primul loc. Nu știu dacă e din cauză că-s eu mai optimistă, aeriană sau visătoare (poate chiar funcționează legea atracției?), dar deocamdată-s fericită de cum stau lucrurile pe ambele planuri.

Și funcționez pe principiul: dacă nu-s fericită, văd ce mă supără și schimb.

sursă foto

Și acuma întreb (și-s curioasă dacă mi se și răspunde sau întrebările mele vor rămâne retorice):

Dacă iubitul/iubita te tratează ca pe o cârpă de ce stai cu el/ea? Dacă persoana de lângă tine nu te sprijină și nu te susține, ce mai cauți lângă ea? Dacă omul de lângă tine nu pierde nicio ocazie să te umilească, de ce nu faci ceva?

Dacă jobul e de rahat și nu-ți place, ce faci? Stai pentru experiență? Ca să-ți ridice managerul statuie după primii 5 ani împliniți în firmă, din care în 2 nici bani de mâncare toată luna n-ai avut? Stai ca să ce? De ce nu-ți refaci CV-ul? De ce nu cauți un job care să te pasioneze și unde să fii tratat/ă decent?

Și, cum spuneam, mâine-i vineri. So, let’s have fun in the sun! Că viața-i frumoasă dacă ne-o facem noi așa! 🙂

Comments

Oana • July 5, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. iri July 5, 2012 - 07:26 Reply

  I wanna get a joooob :((( :)) acum la drept vorbind, eu sunt cam workaholica asa, deci nu stiu exact cat de armonios o sa le imbin :)) acum, cu licenta, mi s-a dovedit ca am cel mai sustinator si rabdator prieten din istorie, dar sper sa nu fiu la fel de isterica si cand o sa ma angajez normal :-s

  • Oana July 5, 2012 - 22:33 Reply

   Depinde și care va fi contextul de la job. Eu am fost isterică o vreme și nu a fost ok. Acuma șed blând și-mi merge bine.

 2. Savoir Faire July 5, 2012 - 08:14 Reply

  “Ce vrei de la viata?”
  Idealul meu in viata e femeia cu mustata.
  Lasand gluma la o parte…
  Trebuie sa avem ideeile clare, adica “ce vrei de la viata” nu coincide mereu cu “ce poti face in viata.”
  Eu spre exemplu vreau o vila in stil roman, cu coloane si statui cu gazon si pavata in marmura si piatra de munte, vreau sa ma insor dupa 26 de ani daca se poate cu o nemtoaica, vreau sa vad moscova, sa am un job decent, sa imi cumpar domeniu pt blog si poate sa deschid un restaurant.
  Si as vrea sa nu imbatranesc niciodata:
  “Tanar vreau mereu sa fiu, sa traiesc asa cum stiu, ca la 20 de ani, fara griji si fara bani”
  stiu ca sunt dus cu capul, dar deh, visele nu costa nimic.

  • Oana July 5, 2012 - 22:34 Reply

   Cu domeniul se rezolva cel mai simplu :).

 3. Andra :) July 5, 2012 - 13:54 Reply

  Cei mai mulţi merg pe principiul “Dacă nu-s fericit(ă), văd ce mă supără şi mă plâng…”

  • Oana July 5, 2012 - 22:34 Reply

   Obiceiuri nesănătoase! 😀

 4. Monica July 6, 2012 - 20:41 Reply

  Eu sunt genul care daca nu mi convine imi bag p[icioarele, pe roamneste spus. Si cand il iubeam de mi se rupea sufletul l-am arasit pt ca mi s-a parut taranoi la o faza, si desi acum prorbabil as lua alte decizii in situatia de atunci nu regret o scunda ca l-am parasit. Mi-a spus chestia aia ceva despre mine. Cat despre job – ma pis pe el rapid. La kfc a fost traumatizant, dar acolo am invtat rabdarea. Cand am invatatt rabdarea si toleranta mi-am bagat demisia :)):))

  • Oana July 7, 2012 - 11:45 Reply

   Si eu am avut joburi de ”endurance”. Am stat pana am stiut ca am alternativa si am plecat fara sa ma uit in urma. Asa se face.

Leave a Reply