Oana Kovacs

17

Viața bate filmul, brandurile nu-și educă angajații sau despre cum am eu idei de scenarii

La Timișoara o să fie un festival de film, dar până să vă zic de el vă oblig să citiți niște posibile scenarii inspirate din cotidianul meu (demne de minim un Palme D’Or), pentru că viața evident bate filmul. Îs cu brenduri, dar nu-s reclame, chilaxați-vă, deci, că-s rea și-al dracu’ și le critic pentru că merită și mi-au scos un fir alb (pe dovedite!).

never-argue-with-an-idiot

M-au enervat vânzătoarele de la Sephora acuma vreo lună de-am crezut că le iau bătaie la ele în magazin. Așaaaaaaaaaaaaaa, mă duc într-o zi să cumpăr un cadou de la Sephora. Cumpăr, primesc ceva broșurică informativă, un card și bonul, cu mențiunea că dacă vin cu cardul până în 8 august primesc un lac de unghii cadou. Nu trec bine 3 zile, că am de cumpărat alt cadou, tot pentru o prietenă, mă duc tot la Sephora, că ideile mele-s epuizate. Aleg cadoul, plătesc și întreb de lacul de unghii. Mi se spune că trebuia să vin cu broșura, că altfel nu-l primesc, le explic că nu asta mi s-a zis cu câteva zile înainte, mă contrazic gagicile alea și-mi vorbesc de parcă aș avea 2 ani. În fine, mă enervez pe atitudinea lor, plătesc, dau să ies. Diiiiiiiiinggggggggggg, diiiiiiiiiiinggggggggggg, diiiiiiiiiinggggggggggg… pornește alarma. După ce că au avut o atitudine de rahat din start, mă întorc și le întreb frumos dacă au dezactivat alarma. Daaaaaaaaaaa, sigur de la dvs. e ceva. Vreun card s-a… și a urmat ceva mămăligă-n gură la fătuca aia, că n-am priceput nimic. Mă rog, dau ochii peste cap, scot cardul, îi face tipa de la casă o vrajă. Dau să ies. Alarma. Iar. Mă întorc, sigur e poșeta, îmi vine să i-o trântesc în cap, ca să aibă motiv să zică c-a fost poșeta. Îi face o vrajă, scuipă-n sân, eu dau să plec. Alarma. IAR. Să nu îți vină să le strângi de gât? Mă întorc. Iar, din nou, again, bis, bis, bis. Evident că mototoala n-a dezactivat alarma de pe cadou. Nu tu scuze, nu nimic. Drept urmare, nu mai calc la Sephora. Pentru că vânzătoarele-s tute. De aia.

Dacă la Sephora îs tute, la Hervis îs pământ. Merg în aprilie să cumpăr vouchere cadou, că văzusem pe site că au și erau un musai, pentru un cadou, ăv corz. Mă duc și cer 4 vouchere de 50 de lei. 4 ce?!? N-avem. Ba aveți. Nu, nu avem. Ba aveți. Chestia asta s-a repetat de vreo 3 ori minim. Încep să mă hiperventilez. Intru pe net de pe telefon, îi arăt pe site că au. Nu mă crede, sună la București. Află netoata că au. Habar nu are cum să-mi vândă. Mai sună o dată. Se lămurește. După 30 de minute (pe ceas) și-ntr-un final glorios îmi iau nenorocitele de vouchere și plec. I le fac cadou la Alex de ziua lui (cel mai apropiat cadou de ceea ce-mi cere de 7 ani încoa’, un Porsche Cayenne) și mergem la Hervis să-și ia pantofi sport (cei mai buni pentru a conduce un Porsche Cayenne pe care iubita o să ți-l cumpere… la pensie). Luăm, mergem la casă. Aceeași tută. Numa’ bine, zic, măcar știe despre ce e vorba. Tuta deschide gura: Nu-s bune voucherele, n-au semnătura directorului de magazin. Pffffffff, îmi venea să o iau de ciuf. Dar cum îs pacifistă de fel, cred că mi-a scăpat doar un pumn în masă și un Tu mi le-ai vândut!!!!!!!!!!!! șuierat, urmat de liniște (înjuram în gând, nu cu voce tare că sunt o doamnă). Mă pun să-i povestesc polologhia. Mă ține minte, că doar datorită mie a aflat ce mai are de vânzare prin magazin. Îmi explică iar că nu poate să le ia că nu-s semnate de directorul de magazin. Aproape că sar la ea, mă ține Alex. Se prinde domnița că nu-i a’ bună și… sună la București. Revine, lămurită. Ne ia voucherele. Îi dau cel rămas să-l ducă la directorul de magazin să-i facă și-o slujbă de pomenire dacă vrea, dar să fie folosibil data viitoare. Îmi zice că domnul nu e acolo. O întreb: Data viitoare la fel pățesc? Se uită la mine cu ochi de căprioară nevinovată.

Nu, astea de sus nu-s scenarii din capul meu, chiar s-au întâmplat. Nu o să vedeți filmele cu întâmplările povestite de mine la Ceau, Cinema! Festival de buzunar (cel puțin nu la prima ediție), dar sunt sigură că o să fie și acolo filme mișto. Dar să vă zic de prima ediție, organizată de băieții harnici de la Marele Ecran: festivalul începe la Timișoara în 17 iulie, dar de terminat se termină la Gottlob în 20. De ce e capul undeva și coada altundeva? De aia, n-am idee, întrebați-l pe Richie. Ideea e că vor fi 4 zile pline de filme bune, alese pe sprânceană de cinefili, nu de mine (care adorm la 90% din filmele pe care încerc să le văd).

Iar dacă tot vorbim de filme și scenarii, trebuie să vă zic (că doar ce urmează are o legătura mare și relevantă!) că prietena noastră Alina (sper că observi că nu mă comport ca acasă și-n public) face, oficial, cel mai bun tort de ciocolată DIN LUME, pentru care merită un Oscar (vedeți legătura, da? :D). Fata a testat o rețetă până a atins perfecțiunea, iar eu, Alex și soțul ei am fost cobaii până s-a ajuns la rețeta ideală. Doresc să-i mulțumesc oficial pe această cale și să-i spun că știu din surse sigure că nici bogații nu mănâncă tort de ciocolată la micul dejun, ca noi! Ha!

ADHD much (?). Mergeți, deci, la Ceau, Cinema!

afis_ceau_cinema final

Ceau, dragilor! 🙂

Comments

Oana • July 16, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Doris July 16, 2014 - 07:19 Reply

  Deci faza de la Sephora…exact asa a patit si o prietena de a mea, eram cu ea in magazin. A dat cardul, nu-i brosura….pacat de brand ca e misto rau, da decat sa-ti faci nervi cu toate tutele (vorba ta), mai bine altceva. Asa am patit eu la Auchan, am stat 20 de minute sa vina cineva pt raionul de electrice. erau vreo 5 stateau la 2 rafturi mai departe, la barfa!!! Cand au vazut ca plec (ca i-am chemat de vreo 3 ori, plus o data strigati de la receptie), au venit buluc peste mine. Le-am zis: eu in Auchan pt cumparaturi mai mult decat stricul necesar? NEVER!!! Si am plecat fara sa cumpar ca dragii de ei nu au avut nevoie de clienti. Well done people…

  • Oana July 16, 2014 - 08:12 Reply

   Bun, nu-s io dusa cu brosura. :))
   Eram si cu Alex si zicea si el ca nu tine minte sa fi zis nimic de ea. Si era doar de informare, adica se vedea pe card de cand il am. In fine, neseriosi si cu politici penibile. Acuma ma spameaza pe mail. :))

 2. O Oană July 16, 2014 - 08:31 Reply

  Wow. La Sephora nu am avut parte de asemenea show, numai de domnișoare sictirite și plictisite care nici măcar nu s-au uitat la mine când îmi vorbeau. Aia de la casă a și tras un căscat cât toate zilele când îmi descria ce și cum și unde pot primi cadou.

  • Oana July 16, 2014 - 08:41 Reply

   Am prins si din-alea plictisite cu alte ocazii. Pacat, aveam asteptari mari de la magazinul asta.

 3. dam167 (dam ăla) July 16, 2014 - 08:43 Reply

  Oana, you’re going to be a star! Mărturisesc că am citit de 5 ori articolul. E greu să comentezi logic ilogicul.

  1. Deci stai. Brendurile (nu știu care, că Sephora și Hervis sigur nu-s brenduri, cu atât mai puțin Alina, Alex, O Oană și tortul de ciocolată) să educe angajați?! Deci brendul care este, dacă ar fi brend el așa de felul lui, să educe un om?!

  2. Deci vrei să-i cumperi omului teniși. Dar nu. Cumperi voucere. Apoi iei omul de mână și vaucerele în poșetă ca să-și cumpere omul teniși. Dacă ai merge cu el la brend, el și-ar alege teniși și tu i-ai plăti? Sau ceva îmi scapă mie.

  3. Cum bate viața – adică cearta cu niște dudui atât de relaxate încât ar putea fi blogărițe – filmul, care film e cu James Bond, împușcături și de-alea? Sau erau și la Sefora împușcături? Gen sburau lacuri de unghii explozive?

  4. Alina e cea pentru care ai luat cadoul de la Sefora?

  • Oana July 16, 2014 - 08:56 Reply

   Dam, my dear,
   I already am a star! :))
   1. Nu lua educatul la propriu, ca nu o sa vina Hervis, ca nu e om, sa-si educe angajatii. Dar cineva conduce magazinul ala, exista un management, nu? Vanzatoarelor li se face un training, nu? Adica nu vin in prima zi la job si-s protapite la intrare, presupun. Si cand se comporta prosteste, reprezinta “brendul” ala. Hervis sau Sephora in cazul asta. Despre care mi-am facut o parere proasta.
   2. N-am vrut sa-i cumpar omului tenisi. El a vrut asta. Eu am vrut sa-i iau vouchere la un magazin cu articole de sport, sa-si aleaga ce vrea. 🙂
   3. Era o ironie. Dar era fain sa ZZZZZZZZZZZboare lacuri de unghii. 🙂
   4. Ca sa revin la introducerea ta, nici n-am intentionat sa scriu cel mai organizat articol. Am vrut sa conving oamenii sa citeasca informatia care ma interesa (tu l-ai citit de 5 ori deci voi presupune ca ai ajuns si unde doream eu :))) oferindu-le ceva de care sa se amuze. Si nici n-am intentionat sa zic pentru cine era cadoul de la “Sefora”. Si uite ca asa ilogic si intortocheat tu tot m-ai inteles printre randuri. Da, pentru Alina. :))

   • dam167 (dam ăla) July 16, 2014 - 09:44 Reply

    Să Sboare. Mitul Sburătorului. Nu te las să-mi ucizi lirismul.

    Fii atentă. Intri cu omul de mână în magazinul Hervis. Hervis sporț. Sport tu dă people. Cum ai trecut de ușă, nu vă mai țineți de mână. El o ia înspre teniși, tu te duci la casă. Și stai. Pentru tine filmul devine plictisitor. El se duce, încearcă, cască ochii, aruncă cu teniși după vânzătoare, se duce și până la biciclete să se uite, că doar au KTM acolo și, într-un final, vine și el spre casă cu o cutie în mână. Tanti de la casă scanează codul de bare în mod profesional, iar tu, care până acum ai fost scoasă din acțiune, strălucești. Adică plătești cât zice tanti. Gata. Happy end.

    N-am zis-o dar, înainte de a intra în magazin, îi șoptești la ureche o sumă. Iar el o respectă.

    • Oana July 16, 2014 - 09:46 Reply

     Nu. Nu-i asa simplu. Voia ceva chestii de scufundari. Sau de bicicleta. Sau de alte sporturi. De ce nu-ti plac voucherele? Mie-mi plac. 🙂
     Stau prost cu lirismul, dupa cum ai observat din stilul meu. :))

 4. Cristina P July 16, 2014 - 12:39 Reply

  am si eu cateva din mall. de la media galaxy din atrium unde dsoara m-a double charged pe cardul de debit. desi i-am atras atentia ce face. si asteapta Crisule 3 sapt dupa bani…
  iar alea de la billa tot din atrium, doamne feri sa mergi duminica. ca sunt acre , nu te saluta si nu cumva sa deschizi gura

  • Oana July 16, 2014 - 12:46 Reply

   Am patit-o si noi sa fim double charged la niste cumparaturi la Real. Aveam vreo 400 de lei la noi (uitasem cardul acasa) si am fost atenti sa nu depasim. Iar la casa… surpriza… vreo 430. Scoatem de pe banda, domnisoara casiera se hlizea toata si ne lua la misto, ma rog. Platim, plecam. In masina ma uit pe bon. Doua tricouri incasate de doua ori fiecare. M-am dus la ea si i-am atras atentia ca altadata poate nu mai rade de clienti si isi face jobul cum trebuie.
   Macar de atunci verific bonul intotdeauna, orice ar fi.

   • Cristina P July 16, 2014 - 12:56 Reply

    Ah nu, nu double charge la articole. Articolele au fost ok. A bagat cardul in POS si s-a lovit de el imediat dupa ce primise cardul approval-ul de la banca. Se vedea numele meu pe el si ca e ok. Dar cum a scos tuta POS-ul din priza… ea a zis ca nu a mers. Si a dat IAR aceeasi tranzactie. Fiind duminica am zis ca verific luni ca si asa sigur o sa am de mers la banca. Asa a si fost, am tinut chitanta si AMBELE hartiute de la POS. Mi-a recuperat banii dupa 3 sapt. Dar atunci mi-a venit sa ma duc pana la director sa o dea afara pe tuta aia.
    La Altex in alt loc mi-a zis ca au probleme cu POS-urile BRD si ca pot plati prin alt POS ca tot nu imi ia comision. Asa si a fost, totul ok.
    Iar in cora, la casa ma trezesc ca nu e hartia igienica in baza de date (nu intra codul). Il cheama pe mister de pe raion care foarte sec “pai nu e bagata”. Biata femeie de la casa mai sa se bage in pamant , eu mai sa cer sa vb cu directoru. Am zis ca la proxima faza de genu ii taxez. Acu scanez insa ce mi se pare dubios inainte sa ajung cu ele la casa (stii ca au scanner de produs prin magazin)
    bonurile le verific mereu in kaufland si lidl.

    • Oana July 16, 2014 - 13:05 Reply

     Aaaaa… nasol.
     Ceva de genul am patit la o iesire la restaurant cu firma. S-a platit cu cardul si dupa ce a aparut Payment Accepted s-a inchis POS-ul. Evident, ne-au pus sa mai platim inca o data, ca n-a iesit hartia. S-a facut ceva intelegere cu ei sa se restituie banii daca apar retrasi de pe card, ca inca nu se updatasera conturile nici la restaurant, nici la cel care a platit. Nu stiu ce s-a intamplat mai departe ca nu tinea de mine, dar mi s-a parut penibila faza si atitudinea celor de la restaurant.

     • Cristina P July 16, 2014 - 13:21

      FYI, pastrezi toate chitantele cand platesti cu cardul (cel putin 1 luna). Si daca ai surprize de genul pastrezi si chitanta/factura serviciului platit cu cardul. In cazul asta , te duci la bana cu cele 3 documente si faci o cerere de restitutire. Dureaza ceva pana iti da banii dar daca ai toate dovezile, ii vezi innapoi. Insista sa iti dea TOATE hartiile ce le scoate POS-ul.

     • Oana July 16, 2014 - 13:25

      Acuma eu m-am invatat minte si tin tot. :))

 5. dam167 (dam ăla) July 16, 2014 - 15:00 Reply

  Eu de exemplu am pățit chestii similare pe aici* pe bloguri. Pui un comentariu pertinent, blogărul nu știe ce să zică, uneori zice prost, se face să plouă, promite că ”livrează” și de fapt nu și multe altele.
  Mai e și asta legată de brendurile personale care nu-și educă persoanele pe care le reprezintă, dar asta e o poveste mai lungă.

  *vestul țării, nu Banat, pentru că am auzit că Arad face part din Ardeal.

  • Oana July 16, 2014 - 15:08 Reply

   Stai ca nu pricep… ce sa “livreze” la un comentariu?
   De “brendurile personale” nu ma leg, ca nu-s experta pe asa ceva, dupa cum esti deja bine informat. :))
   De fapt, in caz ca n-ai aflat deja, nu-s experta pe nimic acuma. Orice informatie legata de expertiza mea gasesti e outdated. :))

  • Cristina P July 16, 2014 - 16:03 Reply

   Arad parte din Ardeal? Pe asta n-am auzit-o si stau in Arad 🙂 Aradul e pe Mures, traditional localizat in Crisana, in nici un caz Ardeal. Recent s-a extins si prin Banat 🙂 Ma refer la oras.

Leave a Reply