Oana Kovacs

8

O viață avem

Mă rog, pisicile au mai multe, dar ele nu-s parte din publicul țintă ale acestui blog, așa că am să le rog să treacă peste această postare.

bring-your-own-sunshinesursă foto

După cum povesteam zilele trecute, ultimele luni din viața mea s-au concentrat în jurul faptului că jobul meu nu mai mergea cum trebuie. Inițial am luat totul foarte în serios, m-am super panicat, am dramatizat, am așteptat să vină sfârșitul lumii și… nimic nu s-a concretizat. Viața a mers înainte, pâine am avut pe masă, păsărelele au continuat să cânte total nepăsătoare de faptul că eu nu mai eram mulțumită de ceea ce fac la lucru și de ceea ce simt în legătură cu asta. Chiar și soarele a răsărit zi de zi.

Și apoi am primit o veste proastă. Genul de veste care pe unii îi dărâmă. Nu pot să zic că pe mine m-a dărâmat, pentru că nu eram eu direct vizată de respectiva noutate. Însă, după ce am stat o zi și am plâns, m-am oprit din plâns, am plâns iară, mi-am suflat mucii și-am mai plâns câteva ture până mi s-au umflat ochii de nu mai vedeam nimic, m-am calmat și-am început să analizez situația.

Îmi ieșea la calcul că am două mâini, două picioare și un creier pe care îl utilizez cât de des pot. Că fac conexiuni destul de rapide și că știu să iau decizii destul de bune. Că am un vocabular bogat, știu cum să mă prezint în lume și-o cultură generală suficientă cât să nu bag pe nimeni în sperieți când deschid gura. Și că, mai presus de toate, sunt sănătoasă (în niște limite extrem de decente, indiferent cât de mult mă face alergia mea să sufăr). Mi-am dat seama că o să fiu supărată oricum până nu rezolv situația mea de pe plan profesional, dar nu-i cazul să stau luni bune (anticipam că va dura cam două luni să găsesc un job care-mi să placă și pe care să-l accept) să sufăr.

Așa că mi-am spus că ar trebui să profit totuși de timpul meu liber, să mă relaxez și să nu mă gândesc doar la ceea ce merge prost în timp ce viața trece pe lângă mine. Și-am pus în aplicare și a cam funcționat strategia.

Deci, vă propun și vouă să încercați una din următoarele 10 chestii:

1. O activitate sportivă (alergat, zumba, kangoowhatever floats your boat)

2. Mersul la teatru

3. Pinuitul în draci pe Pinterest (nu glumesc, eu am pinuit o grămadă de chestii care mă ajută)

4. Mersul la plimbare (serios, majoritatea oamenilor pe care îi știu eu stau închiși în casă 99% din timp)

5. Cititul (evident!)

6. Statul la povești cu prietenii (mai bun ca orice terapie, cu condiția să nu fi avut cumva ei o zi proastă)

Astea-s chestiile care-mi vin în minte primele pentru că le-am făcut muuuuuuuuuuuuuuuult. Dar aș mai pune niște chestii pe listă, unele care pe mine nu mă dau pe spate, dar știu sigur că unele persoane le găsesc foarte entertaining:

7. Gătitul (pe mine mă relaxează doar mâncatul 😛 )

8. Tricotatul/croșetatul

9. Craftingul – să-i zic lucru manual? Sau DIY.

10. Ritualuri de înfrumusețare – nu zic că eu le evit, dar statul o mască pe față nu-i tocmai activitate.

Evident, după o pauză în care n-am avut chef de scris, am scris acum o postare cât o zi de post. Nu știu cât v-ați relaxat voi citind toată polologhia mea, eu am scris-o cu plăcere și drag totuși. Pentru că faimosul Carpe Diem are miez, totuși… 🙂

Vreți să aveți ce le povesti la nepoți, nu?!

carpe-diemsursă foto

Comments

Oana • May 27, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. O Oană May 27, 2014 - 08:53 Reply

  Plimbări… da da da! Am ieșit de curând la o plimbare în Botanic și nu-mi mai venea să plec, atât de mult mi-a plăcut. E păcat că o vreme am și uitat de locul ăla.

  • Oana May 27, 2014 - 13:21 Reply

   Eu recunosc ca n-am fost din 2012 acolo. E foarte departe de mine si nu mi-e deloc la indemana. Insa noi ne plimbam de nebuni cand ne apuca, pe oriunde, fara tinta. :))

 2. crinutza May 27, 2014 - 12:35 Reply

  Ritualuri de înfrumusețare – masca de fata nu stiu cat e de “entertaining”, dar un masaj face minuni :P.

  • Oana May 27, 2014 - 13:21 Reply

   Un masaj, daaaaaaaaaaaaa! Si eu iubesc masajul.

 3. Bunicu May 27, 2014 - 19:32 Reply

  Nepotica are intrebari existentiale? Sa te vad cand o sa mai ai 2 zile pana la 40 de ani…

  • Oana May 27, 2014 - 20:52 Reply

   La ca tu mai ai vreo 5 zile… inca nu ai idee cum e. :)))

   • Bunicu May 27, 2014 - 21:01 Reply

    5??? Recunoaste ca matematica nu a fost punctul tau forte in scoala

    • Oana May 27, 2014 - 23:04 Reply

     Asa-i. :))))) Bine, io de 4 ani traiesc cu impresia ca ziua ta e in 2 iunie. =)) Stiu ca nici asa nu da la calcul, dar iarta-ma. 🙂

Leave a Reply