Oana Kovacs

7

Vârsta și obsesiile

Nu știu dacă am dreptate sau nu, cert e că încep să observ la mine tot felul de mici obsesii care se agravează cu vârsta. Cea mai importantă e aia legată de somn: eu trebuie să dorm în patul MEU!

În urmă cu ceva ani dormeam unde apucam: în tren, în autocar, în mașină, cu capul pe masă, în diverse poziții etc.

Acum: la mine în pat și cam atât.

Observasem de mult chestia asta, dar după vreo douăzeci de ore petrecute în tren în nici mai mult, nici mai puțin de două zile, mi-am dat seama cum ajung babele să aibă tabieturi. Eu, de exemplu, știu că am fixația cu patul și mi-e greu să scap de ea. Sinceră să fiu, nu cred că o să mai scap vreodată de ea. Pentru că efectiv nu pot dormi cu adevărat bine decât la mine acasă, în patul meu! 🙂

sursă foto

Și mai am obsesia zilei de curățenie. :)) Sâmbăta e ziua mea de curățenie în care îi ofer un ritual de înfrumusețare apartamentului. Spăl haine, fac ordine, spăl pe jos, din-astea.

Obsesia spălatului pe dinți în schimb, durează de ani buni. Nu pot să dorm dacă nu-s spălată pe dinți. Inclusiv în tren eu m-am spălat pe dinți, după ce doamna din compartiment cu mine m-a avertizat că ”Nici spălatul ăsta pe dinți nu-i așa bun.” Nuuuuuuuuu, mai bine să leșine alții când respiri lângă ei, nu?

Și acum nu știu dacă să mă bucur că-mi vin în minte așa puține obsesii la prima strigare sau să sufăr, lăsându-mă pradă obsesiei că sufăr de Alzheimer timpuriu, cum (cu dragoste, sper! :D) îmi spunea tot timpul o prietenă.

Comments

Oana • October 16, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Oana S. October 16, 2012 - 10:00 Reply

  La mine e cu baia. Dacă nu-s în baia mea, nu-s normală, nu-mi pot duce la bun final tabieturile.

 2. Alice October 16, 2012 - 10:24 Reply

  Credeam ca treaba cu dormitul in patul personal e legata de varsta…dar tu esti precoce 😀
  Si eu la fel cu spalatul pe dinti. Chiar daca atipesc pe fotoliu sau ceva de genul tot ma trezesc si ma duc teleghidata sa ma spal.
  In rest, daca nu mi vine in minte, probabil ca nu e obsesie, corect ?:D cel putin asa sper.

  p.s. a ajuns cartea!!

  • Oana October 16, 2012 - 15:01 Reply

   Ma bucur ca a ajuns. Lectura placuta.

 3. cotos October 16, 2012 - 13:39 Reply

  Obsesiile astea sa stii ca nu mi se par asa periculoase 🙂

 4. Savoir Faire October 16, 2012 - 22:46 Reply

  hi.
  Poate tine de varsta,dar cu siguranta tine si de caracterul fiecaruia.
  Eu spre exemplu nu mananc fructe daca mai sunt si alte mancaruri pe masa si pot trece ore bune pana ma ia somnul intr-un pat strain.
  Cand esti in casa la tine poti sa dormi si sa te usurezi linistit chiar daca intarzi o zi cu curatenia, in schimb in casa altuia probabil ai cateva retineri.

 5. Andra October 18, 2012 - 10:34 Reply

  :)) eu inca pot dormi oriunde, din fericire :)).
  eu in schimb am un fix cand vine vorba de mancare, mai specific: legume. nu pot manca legumele fierte de nici o culoare. daca mi-ar strecura cineva ciorbele ar fi minunat 😀

  • Oana October 18, 2012 - 16:20 Reply

   Vai, eu ADOR morcovii fierti. Ii manc asa simpli :).

Leave a Reply