Oana Kovacs

10

Altă vârstă, alte idei

În ultima lună am avut un șoc cumplit: am constatat că undeva între clasa a IX-a și timpul prezent au trecut peste 10 ani, un deceniu și mai bine, perioadă în care mi-am schimbat corpul și ideile.

viata-la-25-de-anisursă foto

Culmea e că a fost nevoie de o prietenă ca să realizez schimbarea. O machiam pentru o nuntă, cea a unei alte prietene, și am observat că are riduri fine la ochi. Evident, m-am dus și m-am uitat și eu atentă în oglindă. Acolo-s și ale mele. În plus, pe lângă riduri, am cam 7 kilograme de pufoșenie. În rest, the same old me când vine vorba de corp, dar să vedeți gândurile, discuțiile și obiceiurile mele și ale prietenelor mele.

Când povestim despre ce ne place sau nu la un tip, undeva pe un loc fruntaș apare jobul și statutul, nu doar felul în care spune bancuri sau cum se mulează pantalonii pe el.

Ba chiar mai mult, discutând zilele trecute de salarii, impozite, locuri de muncă, ambiție and so on am concluzionat că la vârsta noastră e important nu doar să facem ce ne place (idealist, dar nu întotdeauna realist), ci și să fim plătite corespunzător. Pentru că oricând poate apărea un copil. Whaaaaaaaaaaaaaat?!?!? Da, exact asta a fost reacția noastră, după ce am adus singure (eu și o altă ea) copilul în discuție. Deci așa se pune problema la 25+.

Cealaltă ea mai are și alte apucături. Dacă pe mine m-a lovit inspirația artistică și coloristică și aș machia și câinii vecinilor și pisica mea și pe mine și pe toată lumea cu răbdare destulă încât să stea la pictat, ea ar design-ui ceva încontinuu. Ar modifica o fustă, ar scurta un tiv, ar strâmta o cămașă. Și așa am ajuns să plec vineri dintr-o cafenea în ritm de Să nu cumva să-mi uit andrelele și mohairul. Da, fix așa. :))

În concluzie: ne uităm cu mai mare atenție la noi, începem să ne schimbăm încet-încet obiceiurile alimentare, acceptăm și practic (nu doar teoretic) că sportul nu e bau-bau, ne gândim cum să ne acoperim firele albe, schimbăm impresii despre creme antirid, discutăm (chiar și) despre copii, ne gândim la carieră și adoptăm obiceiuri pe care bunica le-ar accepta cu brațele deschise.

Unde ești, 2002?

Comments

Oana • October 1, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cotos October 1, 2013 - 09:50 Reply

  Eu am observat de mult ca imbatranesc, dar deocamdata incerca sa incetinesc procesul. Sport, aer curat,dieta..Orice…

  • Oana October 1, 2013 - 10:55 Reply

   Hai sa-i zicem maturizare. 😀

 2. O. October 1, 2013 - 10:07 Reply

  Acum că citesc ce-ai scris, îmi dau seama că e o diferență de la cer la pământ între cum arătam și cum gândeam în clasa a X-a și cum sunt acum. Mentalitatea e primul lucru care mi s-a schimbat. Uneori mă apucă râsul amintindu-mi cum gândeam în liceu :)) sau cum nu gândeam :))

  • Oana October 1, 2013 - 10:56 Reply

   Si eu m-am schimbat mult. Si prietenele mele de atunci (cele cu care sunt prietena si in prezent adica).

 3. Bia October 1, 2013 - 10:24 Reply

  Să vă zic ceva funny? Eu cred că am început cu adevărat să mă schimb în mentalitate, atitudine și look de la 25 încoace și pe bune că nu m-as intoarce la 25 :)) Vorbesc serios, o să vă iubiti mai mult pe cum trec anii… de la 25 la 30 pare un salt mic, dar de fapt e imens, cel putin felul de a vedea viata se schimba uluitor (desigur, la cine se schimba)… E o poveste lungă, o mai discutam daca vreti :*

  Hai că esti tare tinerica, Oana, să nu aud de depresii pentru trecerea anilor 😉

  • Oana October 1, 2013 - 11:00 Reply

   Hi, hi! Nu-s depresiva, doar ca m-au surprins brusc o gramada de schimbari.
   Sincer, si eu vreau pana la 30 sa fac o serie de schimbari importante.

 4. Savoir Faire October 1, 2013 - 13:02 Reply

  Mrs. Fluffy

  • Oana October 1, 2013 - 13:12 Reply

   :)))) asa-i

 5. iri October 1, 2013 - 16:25 Reply

  ai avut intalnire de 10 ani de la terminarea scolii generale?:))

  • Oana October 1, 2013 - 20:44 Reply

   Da! Anul trecut inca. :))

Leave a Reply