Oana Kovacs

12

Vă uitați la ce ore vă trimit oamenii mailuri?

sursă foto

Eu da. 🙂

Toată obsesia mi se trage de când aveam un anume job de care m-am despărțit din cauza managementului… care eram cum era. Ideea-i că într-o dimineață de 2010, ajungând pe la 8 jumate la birou găsesc mail de la o clientă.

Sender: X at 04.02 (<—- ora :D)

Îți trimit materialele atașate ca să rezolvi până la 8 că le vreau repede.

WTF? Știam că și eu lucrez suplimentar (și ilegal având în vedere ce menționez în continuare, da?) prost deloc plătit ore multe, dar să-mi trimiți mail la 4 noaptea (sau dimineața, în funcție de cum pune fiecare problema :D) ca să-mi soliciți să rezolv o treabă până la 8 dimineața în condițiile în care eu îs managerul de departament (cel care delegă sarcinile) și nu depind vieți de acea treabă mi se pare mai mult decât absurd.

1. Că trebuie să fii nebun să lucrezi la asemenea ore dacă nu e businessul tău sau dacă nu ești medic (sau alte cazuri speciale).

2. Că nu-s nici eu nebună să trezesc oamenii care rezolvau la propriu treaba, în toiul nopții, că tu n-ai somn.

Nu mă înțelegeți greșit, admir oamenii care lucrează mult, nu mă deranjează să primesc mailuri la nicio oră (și eu scriu asta la ora 1 noaptea pentru că tot am avut treabă) din zi sau noapte, dar mi se pare ilar să mi se solicite un serviciu (de care nu depinde nicio viață) la o oră la care ar trebui să se presupună măcar că am viață personală și dorm.

În cazurile în care oamenii răspund promt și frumos chiar și la orele imposibile la care mă întind eu, toată stima! Dar nu-mi permit niciodată să bat din picioare că vreau ceva la o oră anume (nu includ aici urgențele de exemplu) – gen un răspuns la un mail.

Știu că muriți de curiozitate să aflați ce făceam și la ce firmă, dar nu-i momentul. (Și acum să mă aștept oare la a n-a tură de hate mails? :D)

Comments

Oana • November 9, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Mihaela Alexandrescu November 9, 2012 - 09:09 Reply

  Si eu ma uit la ce ora trimite lumea mail-uri insa la mine la job sunt si colegi care lucreaza si de noapte sau sunt pe un fus orar diferite (US). Dar sa ceara cineva sa i se rezolve o problema de la 4 dimineata la 8 dimineata n-am mai intalnit 😀

  • Oana November 9, 2012 - 21:06 Reply

   Pai si eu cand am citit mailul nu stiam daca sa ma amuz sau sa ma enervez :)).

 2. Bia November 9, 2012 - 12:53 Reply

  Și eu mă uit la ce ore se trimit mailurile caci am pățit și eu să mi se solicite ceva, pe la 2 noaptea cu rezolvare până am apucat eu să văd mailul, dar nu am putut decât să râd de respectiva persoană și apoi să-mi fie oarecum milă de ea…

  Daca ești pe același fus orar cu mine (deși și dacă nu ești ar trebui să ții cont de fusul meu orar), atunci este numai problema ta că îți pierzi nopți dăndu-mi mie directive.

  Și mai e ceva: dacă nu răspunzi la aceste mailuri în mod repetat va înțelege și celălalt că poate unii mai și dorm și nu-s toti ca și Connecter, dacă mă înțelegi și în timp nu-ți va mai trimite mailuri la ore nepotrivite. Le va trimite celor promți care nu dorm la 2, 3 ori 4 noaptea 🙂

  • Oana November 9, 2012 - 21:08 Reply

   Și eu mă gândeam că e incredibil cum nu i-a dat prin cap că există șanse mari (d’oh!) să nu văd mailul.

 3. dojo November 9, 2012 - 15:48 Reply

  Pai ei pot sa ceara ce vrea sufletul lor, asta nu inseamna ca tu si faci. Ai un deadline stabilit, sa stea in cap din partea mea si nu ma trezesc la 8 sa fac ceva (sau mai devreme, ca la 8 cica trebuie sa termini). Yeah sure 😀

  • Oana November 9, 2012 - 21:09 Reply

   Ăsta era un deadline nestabilit. Supriză :)).
   Și a fost suprpriză de ambele cazuri, pentru clientă că nu s-a rezolvat și pentru mine că l-a stabilit fără să discutăm înainte.

 4. joe November 9, 2012 - 17:46 Reply

  Trebuia sa-i raspunzi: Nu pot acum, iau micul dejun iar dupa aia ies sa plimb cainii.

  • Oana November 9, 2012 - 21:10 Reply

   Nu puteam să-i răspund că mă întorceam pe partea cealaltă. În somn :D.

 5. Diana November 10, 2012 - 00:38 Reply

  Daca mai aveam vreun dubiu in privinta firmei despre care vorbesti, am urmat link-ul din articol si m-am convins :)))) On topic: nu era vreun client de peste oceane care a uitat sa calculeze ora de la noi? (mai imi vine in minte o posibilitate, o doamna pt care toate deadline-urile erau pt ieri…)

  • Oana November 10, 2012 - 01:28 Reply

   :))))
   Era din Arad clienta :D.

 6. Pato Basil November 10, 2012 - 13:09 Reply

  sincer ma mai uit sa-mi dau seama cand mi-au trimis, sa stiu cat de urgente sunt…ca sa raspund.

  E ciudat da, ce ai spus tu dar poate tipa nu putea dormi de grija!

  • Oana November 10, 2012 - 14:26 Reply

   Mmm… nu mi se pare relevanta ora trimiterii pentru urgenta, referitor la ce ziceai in primul paragraf. Cred ca daca cineva trimite un mail cu o treaba urgenta specifica asta in mail sau te anunta si pe alta cale ca asteapta un raspuns urgent.

Leave a Reply