Oana Kovacs

4

Unde dorm copiii?

Știți unde dorm copiii, nu? Știți că locul în care dormim spune povestea noastră, ne descrie pe noi ca persoane? 
James Mollison a fotografiat copii din toată lumea și dormitoarele lor pentru a putea evidenția diferențele de nivel financiar și cultural.
Copiii sunt fotografiați pe fonduri neutre și separat sunt fotografiate dormitoarele lor.
Fotografiile împreună cu mai multe detalii au fost publicate în cartea ”Where children sleep”, având ca target copiii de 9-13 ani, care pot observa viețile copiilor din toată lumea, și adulții din jurul lor. Cartea a fost publicată în noiembrie 2010, la noi nu cred că a apărut, mie mi-ar face mare plăcere să o am, în română sau engleză (sau chiar spaniolă sau franceză).
Găsiți mai multe detalii și câteva din fotografii pe site-ul lui James Mollison.   
Ce impresie v-au făcut pozele?

Comments

Oana • September 12, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. a-z September 13, 2011 - 06:41 Reply

  raspuns: unde pot, apuca, isi doresc, ii lasa altii! cam asa as sintetiza eu asocierea celor doua tipuri de semne iconice virtuale: una desemnand un ipotetic loc de dormit si cealalta o presupusa identitate a celui/celei dormind acolo.
  e o chintesenta a cliseelor care tin cont doar de aceste predeterminari extrinseci persoanelor: natiune, etnie, cultura, limba, stare sociala, economica a comunitatii etc.
  teoriile spun ca nu mereu mediul ambiental in viata timpurie a formarii marcheaza negativ individul, ci adesea cei ne-aliniati unor obisnuinte ale vremii incearca pe viitor sa suprime lipsurile, devenind ce nu le-a fost dat sa fie anterior, prin orice fel de mijloace, asta e cel mai suparator lucru…

 2. getatr September 13, 2011 - 18:57 Reply

  Am rămas impresionată de aceste lucrări şi de idee. Chiar dacă ştiu că în funcţie de ţară, mediu etc. condiţiile în care trăiesc copii sunt diferite, aceste imagini sunt, pentru mine, grăitoare.

  Oare cum ar arăta aceste poze făcute în ţară la noi, în diferite locaţii?

 3. Ana. September 13, 2011 - 19:39 Reply

  Pe mine m-au intristat tare. Nu stiu de ce, chiar si cei mai "instariti" par asa tristi si singuri, inconjurati de jucarii si tot ce chipurile ar face orice copil fericit. dar poate ca sunt eu putin mai emotiva azi.

 4. Oana September 13, 2011 - 20:40 Reply

  a-z, din pacate nu prea dorm unde-si doresc ei. Cel putin asa vad eu, parintii decid pana la o anumita varsta.
  Geta, si la noi ar fi foarte triste majoritatea pozelor, zic eu.
  Ana, si mie tot triste mi s-au parut.

Leave a Reply