Oana Kovacs

5

Un strigăt de ajutor


Azi noapte am primit un mail de la Gerhald. Adormită cum eram și amețită de felul meu, l-am ”însemnat” cu roșu ca să nu uit să citesc cu atenție de dimineață și bineînțeles să răspund.
Dimineață însă, când l-am citit cu atenție, m-am enervat instant. Mi s-a ridicat tensiunea și aproape am scos flăcări pe nas.
Clinica de psihiatrie din Timișoara (singura de altfel) ”va pleca din casa ei” (retrocedată) și teoretic se va muta într-o fostă garnizoană. Fără încălzire, fără apă caldă, fără iluminare, adică genul de clădire în care dacă nu pășești cu atenție pică pe tine. Teoretic, se va pune la punct. Practic, se procrastinează, adică, pe românește – nu se întâmplă nimic și bolnavii riscă să ajungă în stradă! 
Și rezolvarea problemei ține de Consiliul Județean.
Mi se rupe sufletul când mă gândesc și îmi vin în minte 3 persoane, extrem de apropiate care suferă de depresie. Da, depresie, poate sună light, dar nu e deloc așa. E groaznică și există boli mult mai groaznice ca asta. Eu știu cum e să trăiești alături de o persoană depresivă și nu doresc nimănui să treacă prin asta, de asta sper să fie salvată clinica.
Și da, cei care depind de clinica asta și de internarea acolo riscă să rămână efectiv ai nimănui.
Trist e puțin spus. 
  Ca să înțelegeți mai bine de ce sunt așa nervoasă, urmăriți filmulețul de mai jos: 

Soluția e să facem presiuni asupra Consiliului Județean să ia problema în mâini. Să nu își bată joc de oameni, să le ofere un spațiu nou, curat, cald și primitor. Clinica de psihiatrie ”Eduard Pamfil” trebuie să beneficieze de confortul unui spital adevărat.
Nimeni nu cere bani, doar ajutor pentru a comunica problema mai departe, propunerea este să scriem și să sunăm cât mai mulți la 0256 406300 şi cjt@cjtimis.ro, alain.rus@cjtimis.ro respectiv jana.lavrits@cjtimis.ro.   
Mulțumesc anticipat. 

Comments

Oana • September 1, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. paispe net September 5, 2011 - 07:15 Reply

  Asta cu retrocedarile e mafie mare … vreun semnal pana acum de la CJ timis sau intreb mult prea devreme?

 2. Oana September 5, 2011 - 12:05 Reply

  Paispe, niciun semn :(.

 3. Margeluta September 5, 2011 - 12:46 Reply

  Am citit si la Tomata pe blog despre problema asta. Dar sincer, nu cred ca se va putea face ceva, pentru ca mafia e prea puternica, cum spunea mai sus paispe!

 4. Oana September 5, 2011 - 12:57 Reply

  Margeluta, si eu is tare pesimista, mai ales ca nu am primit niciun raspuns. Dar mi se pare inimaginabil ce vor ei sa faca cu bietii oameni.

 5. paispe net September 5, 2011 - 14:59 Reply

  Previzibil, astia care compun statul la noi considera ca e stat deci treqaba lor e ca sa stea. Eventual daca sunt intrebati de una alta baga capul intre urechi si aia e.

Leave a Reply