Oana Kovacs

”Un Romeo și o Julieta” la Teatrul Național Timișoara

Dacă vreți să vedeți copiii Teatrului Național Timișoara, ăsta-i spectacolul de văzut. În decembrie am fost la ”Romeo și Julieta”, dar nu mi-a plăcut, așa că eram curioasă de spectacolul studenților de la actorie care au regândit toată drama. Deci, în ianuarie ne-am înarmat cu bilete și ne-am dus la sala Uțu Strugari pentru a vedea un alt Romeo și o altă Julietă.

un-romeo-si-o-julieta-tnt

În spectacolul de care vă povestesc, Romeo și Julieta sunt niște puști năbădăioși de liceu. Julieta e o fată populară, umblă înconjurată de băieți mișto, doar că Romeo e un pic cam tocilar, un pic cam timid și-un pic cam speriat de bombe. Găștile lor nu-s tocmai prietene, și de-aici toată drama, așa cum a conceput-o și amicul Shakespeare.

Adăugați o doică ceva mai masculină, un preot cu gânduri murdare și o serie de situații amuzante și… there you have it ”Un Romeo și o Julieta”, un spectacol scurt, dar intens, amuzant și savuros.

Julieta, jucată de Cristina Dumitru, e singura prezență feminină pe care o veți vedea pe scenă, deși are concurență serioasă în persoana lui Denis Hertz, care îl joacă și pe Tybalt, dar are o apariție fooooooooooooooooooooooooooooarte interesantă și ca doica Julietei. Mi-a plăcut tare mult și de Angelo Duciuc, Mercuțio, care parcă l-a înghițit pe Victor Manovici, așa se comporta și atât de agitat era! :))

E de văzut spectacolul. Măcar ca să vedeți personajul la care Mr. Shakespeare nu s-a gândit: Percuțio. 🙂

Comments

Oana • February 4, 2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply