Oana Kovacs

Un cadou realist

Nu stiu cati parinti citesc blogul asta (din cate stiu eu – unul :D), dar mi-a venit o idee de cadou pentru adolescenti (daca tot e Pastele si se presupune ca vine iepurasul incarcat de cadouri…) – faceti-le, dragi parinti, educatie sexuala! Nu glumesc, asta ar fi un cadou foarte potrivit, chit ca in viziunea mea educatia ar trebui sa fie continua, de la o varsta mica (pe intelesul lor) si pana sunt sufucient de mari incat sa stie singuri ce si cum…
Cum mi-a venit ideea sa vin cu asa o propunere? In urma discutiilor recente cu o domnisoara care nu prea avea idee cu ce se mananca informatiile legate de sex protejat & ITS-uri si bineinteles, in urma experientei mele ca voluntar la Tineri pentru tineri unde am tinut ore de educatie sexuala (cand eram si eu in liceu, la alte clase de liceu :D). Cu domnisoara a fost cum a fost, dar cand mergeam ca volutar in licee ma ingrozeam de ce auzeam, nu stiam daca sa rad sau sa plang – copiii preferau sa ne intrebe pe noi, voluntarii, daca vorbim din experienta sau stim doar teorie sau sa faca misto de noi. Sa nu mai zic de rasul pe sub mustati cand ii invatam cum se pune un prezervativ si scoteam piesa de rezistenta – banana! Si sa nu uit intrebarile stupide – daca e adevarat ca sperma pusa pe fata ajuta la disparitia cosurilor, daca prin masturbare se poate dobandi vreo ITS, daca se poate lua sifilis de pe clanta (da! aia de la usa!!!) etc – genul de intrebari pe care le citeam in revista Bravo si mi se pareau total nerealiste – well, totusi se pare ca erau pe bune!
Deci, educatie, educatie, E D U C A T I E! Ar fi asa frumos sa nu mai aud de fete de 13-14-15 ani insarcinate, de tineri infectati cu HIV sau de liceeni prea cool ca sa foloseasca prezervativul si apoi intrebandu-se apoi de ce ii manca acolo dupa ce si-au testat replicile de agatat pe doamne cu experienta de viata.
Viata-i prea faina ca sa ne batem joc de ea si sexul e prea fain ca sa nu ne bucuram de el!
Paste fericit! 
(Eu o sa sarbatoresc in Life!Pub)

Comments

Oana • April 21, 2011


Previous Post

Next Post

Leave a Reply