Oana Kovacs

18

Cum să te tunzi singură acasă – partea I – decizia

par-foarte-lung-oana-kovacsAșa a fost. 🙂

Prietenele mele știu: din punctul meu de vedere un om singur acasă cu o foarfecă poate face 3 lucruri – chestii handmade, vene tăiate sau păr tuns.

Cu chestiile handmade m-am calmat for now, venele-mi stau bine la loc, așa că tunsul era singura activitate aparent simpatică sâmbătă după-masă. Aveam părul destul de lung, foarte lung după unele păreri, am și tuns destul de mult din el recent și a ieșit o calamitate, așa că piticul responsabil cu acea bucată din creier care controlează dorința de tunsori era activ de vreo lună, mișuna încontinuu pe la mine prin ogradă. Bine, eu oricum cred că am o genă care mă îndeamnă să pun mâna pe foarfecă și să tai păr, activă doar când îs singură acasă. Sau o boală ciudată care mă face să fac așa ceva. Sau o genă care dă boala tunsului independent.

Nu că n-aș avea pe cineva care să mă tundă frumos (ultimul tuns a fost un eșec pe care l-am căutat cu lumânarea la un salon de fițe). Dar tanti stă așa de departe și am așa multe alte chestii bune de făcut în timpul pierdut până acolo, acolo și de acolo acasă. Și cum cele mai bune lucruri îs alea pe care fiecare om le face pentru el (lucru manual îi mai zic unii, că-s făcute cu mâinile proprii), așa și eu. Am pus mâna pe Pinterest și-am căutat freze (am un board secret, hahahahhaahahhahaaa!!!), am amânat. Am frunzărit netul în căutare de idei de tuns și-am amânat iar. Am avut chiar și intenția de a mă programa la tuns la tanti a mea, darrrrrrr, am lăsat-o baltă. Again. I-am dat piticului o pauză în ideea că se retrage, am păr lung și frumos, bla bla. Mi-am sunat prietenele să facă psihoterapie cu mine, a luat piticul o pauză.

Și sâmbătă a revenit cu forțe noi. Și gena puternică (aia în plus sau minus), hop și ea. Vocile din capul meu îmi spuneau să mă tund. Clar, până și Facebook-ul îmi arăta o poză cu Coelho care-mi spunea cum universul complotează ca să mă tund eu îmi îndeplinesc eu dorințele. Așa că m-am dus să mă uit de foarfecă în sertar. De obicei nu e acolo, așa că mă gândeam că sigur scap. Dar al naibii ea, parcă ar fi știut. Mă aștepta la locul ei, de parcă acolo ar fi întotdeauna (și vă zic eu că nu-i, că doar eu îs aia care o lasă aiurea).

Doream să vă zic și cum am făcut-o, dar la cât am scris… las asta pe zilele viitoare. Vă arăt tutorial, vă dau sfaturi (că-s expertă deja, nu?!).

Mai e cineva pe-acolo (in the dark side) care face așa ceva?

Comments

Oana • April 22, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Petruta April 22, 2013 - 06:49 Reply

  :))) Toate tentativele mele de a ma tunde acasa s-au terminat cu o tunsoare.. foarte moderna (a se intelege asimetrica in varianta politicoasa, mai bine spus pe limba romaneasca, m-am ciuntit). Mama, in schimb, e experta:))) Oricat tip la ea sa nu se mai tunda, nu am niciun succes, mai ales ca ultima oara a laudat-o si coafeza ca se tunde bine 🙂

  • Oana April 22, 2013 - 08:39 Reply

   Eu am reusit performanta sa ma tund singura mai ok decat la un salon fitos :))).

 2. Diana April 22, 2013 - 06:58 Reply

  :))) asta era?
  I do it all the time…:D

 3. aA April 22, 2013 - 07:59 Reply

  oooooooo nuuuuuuuuuu, nu mai fac asta de cand aveam codite si le-am egalat(undeva prin primele clase primare). arata f bine pana mi-am desprins parul 😀

 4. O Oană April 22, 2013 - 08:48 Reply

  Cât e de radical? 😀 Nu știu ce curaj ai tu, dar eu n-aș face asta în veci :))

  • Oana April 22, 2013 - 09:13 Reply

   Minim 10 centrimetri in minus fata de ce se vede in poza. Inspre 15. O sa pun poze. 🙂

 5. Larisa April 22, 2013 - 09:26 Reply

  Astept sa vad rezultatul!
  Am o prietena care s-a tuns singura si chiar i-a iesit, deci sunt convinsa ca se poate.
  Totusi eu n-am incercat pana acum :))! Mi-am mai taiat singura bretonul, pe vremea cand aveam.

  • Oana April 22, 2013 - 10:02 Reply

   Si breton mi-am facut alta data :))). Acum fara.

 6. Kadia April 22, 2013 - 10:14 Reply

  Eu intotdeauna ma tund singura! Si de obicei mi se intampla sa mi se puna pata seara tarziu cand sunt chioara de somn, dar parul creste, iar pana atunci am si motive sa port basmalutele colorate pe care le-am strans de la diverse iarmarocuri.
  Dar, tu ai pus poza gresita! Voiam sa vedem “isprava” nu ce ai stricat 😀

  • Oana April 22, 2013 - 11:13 Reply

   O sa pun si poza cu isprava de care is foarte incantata :))).

 7. Andra April 22, 2013 - 21:25 Reply

  Eu o singura data am facut asta si rezultatul a fost atat de dezastruos incat m-a linistit 4ever :))). mi-am tras un breton de zici ca eram copil retardat. noroc cu ochelarii care ma mai salvau :P. singurele dati de atunci cand am mai… intervenit… a fost pentru retusuri minime in probleme care nu erau vizibile decat pentru mintea mea bolnava :D.
  Sunt curioasa cum ti-a iesit 😛

  • Oana April 23, 2013 - 07:01 Reply

   A ieșit ok, așa zic eu și așa mi-au zis și alții. Sper să nu fie all in my head.

 8. Educația adolescenților de la bloc | Oana Kovacs
 9. Every day is a bad hair day… | Rara Avis
 10. brontozaurel April 24, 2013 - 11:31 Reply

  Da. 🙂 De multe ori. Inclusiv cand aveam o aripa rupta si captiva in bandaje (eram mumie partiala de la gat pana la mijloc), iar cealalta mana era cam complicat de indoit. Am iesit cam asa (imaginea aia s-a dorit o comparatie intre mine si mumie, asa ca scuze pentru coltul din stanga sus).

  • Oana April 24, 2013 - 11:58 Reply

   :))))
   Chiar cu o mana nu cred ca as avea curaj :D.
   Dar a iesit chiar bine!

 11. Cum să te tunzi singură acasă II | Oana Kovacs
 12. 5 motive să NU te tunzi singură | Oana Kovacs

Leave a Reply