Oana Kovacs

2

Triunghiul cu vârful în jos

Dragi cititori, șoferi și neșoferi,

Primul cuvânt pe care l-am spus eu ieri a fost o înjurătură. Cu patos, cu ură, cu nervi. Genul de cuvânt la care aș trânti uși și-aș face o față urâcioasă, dacă aș avea cum – în mașină e mai complicat – așa că m-am limitat la a arăta un semn care explica destul de clar cuvântul. De ce? Pentru că un bou cu permis de conducere s-a gândit că semnul ăla reprezentat de un triunghi cu vârful în jos e o chestie pe care o poate ignora. Sau că-s alții cu mai multă minte și se feresc de el – ceea ce am făcut, altfel nu ajungeam la lucru că umblam pe la poliție să mă plâng de idiotul care mi-a tăiat calea.

cedeaza-trecerea

sursă foto

Ultimul cuvânt pe care l-am zis înainte să ajung acasă a fost adresat unei proaste înainte să ajung acasă. O să vă las să ghiciți ce i-am zis. De ce? Pentru că la intrarea mea între blocuri e loc să treacă o singură mașină, cei care intră au prioritate, iar cei care ies au un semn maaaaaare de ”cedează trecerea”. Știți de ce? Pentru că dacă se întâlnesc doi, șoferul de la ”cedează” poate da în spate fără nici o problemă, îl lasă pe cel cu prioritatea să intre și-și vede de drum. A mea, când să intru eu între blocuri, s-a proțăpit (vorba vine, că era la volan), în dreptul triunghiului magic și îmi tot făcea semne să dau în spate. Că doar ”cedează trecerea” înseamnă ”negociați între voi și vedeți cum vă înțelegeți”… Stăteam și blocam circulația că tuta nu voia nicicum să dea în spate și insista cu semne făcute cu mâna să dau eu, că eu n-am ce face decât să merg cu spatele să intru în careva care își vede de drum. Până n-am deschis geamul să urlu la ea că semnul ăla înseamnă ”cedează” nu ”prioritate” sau alte bălării, n-a renunțat. Și când în sfârșit a dat ea cu spatele (drept – în parcarea semi-goală la ora aia), nu s-a oprit din a-și face cruci și a mă înjura, că e doamnă, ce aia a ei! Deci am numit-o cum am numit-o cu un motiv bun. :))

Mă întreb cât e de greu să înveți că ”cedează trecerea” nu e un îndemn la negociere și nici nu e egal cu ”la mica înțelegere”. Probabil idioții trebuie să pățească și ei ca tanti care a intrat (tot ieri) prin gard până-ntr-o școală.

Comments

Oana • February 27, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Daniel February 27, 2015 - 11:49 Reply

    Pentru multi “soferi” semnele de circulatie sunt preferentiale sau de decor .

    • Oana February 27, 2015 - 12:21 Reply

      Mda. Problema e ca isi dau singuri cu firma-n cap, gen doamna care si-a bagat copilul in spital. 🙁

Leave a Reply