Oana Kovacs

7

"Trei într-o barcă”. De ce?!?!?!

De ce, Dumnezeule, am crezut pe cuvânt că asta-i o carte funny și plănuiam să citesc și al doilea titlu al lui Jerome K. Jerome – ”Trei pe două biciclete”? După primele 30 de pagini m-am prins că nu se pune problema să trec la opera literară nr. 2 și aș face bine să o duc pe asta la bun sfârșit.
Oameni buni, nu m-a încântat deloc cartea asta, absolut deloc. Ori nu mă prind eu la umorul englezesc, ori chiar aș fi putut muri de plictiseală foarte pe bune, căutând ca un cățel în iarbă (habar n-am ce caută câinii-n iarbă, dar se tot plimbă și miros) frazele alea amuzante. N-am căutat degeaba, am găsit vreo trei pe care am vrut să le notez dar până să-mi termin gândul, fraza următoare mă chinuia așa tare că-mi uitam bunele intenții.
Pe scurt că nu vreau să adorm pe nimeni de dimineață (nu vă uitați urât la ora publicării, așa trăiesc eu, pe alt fus orar! :D), trei prieteni – George, Harris și Jerome (+ cățelul viteaz Montmorency) se hotărăsc să scape de plictiseală făcând o excursie cu barca pe Tamisa și evident, pentru început fiecare se dă drept mare cunoscător și expert, dar pe parcurs cei trei reușesc să o comită în n feluri.
Și ca să mă ocup și de spoiler, aici sunt părțile interesate:
– câinele – Monmorency – nu e în niciun caz câinele tipic, unde e bătaie acolo și el. Mie mi s-a părut mai amuzant decât cei trei masculi la un loc.
– începutul simpatic cu povestirea despre boli, atunci încă mă gândeam că o să-mi placă romanul, aducându-mi aminte de o prietenă semi-ipohondră și ea :).
Well… cam atâta mi se pare mie funny din ce-am citit (și nu, nu am uitat-o, abia săptămâna trecută am citit-o). Poate și povestirea cu prinderea tabloului e simpatică, să nu fiu rea.
Ok, din câte am citit eu pe net, cartea e foarte apreciată, așa că nu vă luați după mine, citiți-o și contraziceți-mă urgent, vă rog! 🙂

Comments

Oana • September 27, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. INTJ September 27, 2011 - 05:04 Reply

  hmm … eram parca-n vacanta dupa clasa a II-a si eram suparat/trist ca ceilalti nu vroiau sa se joace cu-n aragaz cu 4 ochi. mama s-a dus la biblioteca din cealalta camera si a venit cu o carte-n mana, zicandu-mi aproximativ asa: "citeste si nu uita ca-n carti ai mereu un prieten pe aproape" … cartea, prima carte adevarata citita, cea care m-a transformat intr-un soarece de biblioteca, a fost "Trei intr-o barca" …

 2. Jade September 27, 2011 - 07:12 Reply

  Te contrazic urgent, exact asa cum ai cerut 😛
  Eu am citit cu mare placere si "Trei intr-o barca" si "Trei pe doua biciclete" are cateva replici memorabile referitoare la poporul german . E drept ca nu e genul de carte la care sa razi in hohote pe strada, cum am patit cu primul vol. din seria Shopaholic, dar are foarte multe elemente de umor sarcastic, fix pe stilul meu.
  Poate traducerea in romana nu e cea mai inspirata si se pierd multe din expresiile care dau savoare cartii.

 3. Oana September 27, 2011 - 10:38 Reply

  INTJ, ce frumos ti-a zis mama ta. She was right.
  Jade, sincer m-a dezamagit si traducerea, la multe carti (nu doar la asta).

 4. Monica September 27, 2011 - 12:18 Reply

  eu nu am putut o termina!:))

 5. Oana September 27, 2011 - 12:31 Reply

  Monica, de ce? 😀

 6. Oana S. September 27, 2011 - 18:47 Reply

  Hmmm… am început-o acum vreo 2 ani și m-a plictisit mult prea tare ca s-o mai continui, dar cred că-i mai acord o șansă.

 7. Oana September 28, 2011 - 06:30 Reply

  Oana, asa frumos am vorbit de carte ca tu te-ai hotarat sa give it a try? :))

Leave a Reply