Oana Kovacs

13

Trădarea mamei

Sună dramatic, nu? Ca o carte care ar lua un premiu pe Goodreads. Doar că nu-i ficțiune, ci realitate. O să vă povestesc în ce o transformă marketingul pe maică-mea.

Deci, de când cu apropierea Crăciunului (dacă ar fi să judecăm după moșii de ciocolată apăruți pe rafturi aș zice octombrie) oamenii de la Lidl s-au gândit că n-au destule reclame cu Andra, că pozele ei expuse peste tot nu-s suficiente, se poate mai mult. Așa că, mai nou, de când se apropie Crăciunul fo’ real s-au decis să dea CD-uri cu colinde cântate de nevasta lu’ Măruță la consumatorii ce se aventurează printre hoardele de oameni ieșiți intrați la stricat de bani la ei în magazin.

Cum io-s o insensibilă și după mine ar sta Hrușcă să cânte numa’ sub duș, n-am reacționat tocmai pozitiv la veste. Maică-mea în schimb, parcă i s-ar fi născut al doilea copil. Andra-n sus, Andra-n jos, Andra cântă colinde, Andra Lidl, Andra face, Andra drege, Andra e cea mai tare, Andraandraandraaaaaaaaaaaaa.

Și m-a pus păcatul pe mine să-i zic într-o zi că dacă mi se oferă CD nu o să-l iau că… I am a Frank Sinatra kind of girl când vine vorba de muzică pre-Crăciun/Hanuka și alte sărbători în care miroase a brad, portocale și sarmale.

mama-andra-lidl

No, am regretat instant că am dat glas gândului, că de acolo s-a zis cu dragostea maternă! M-a zăpăcit a mea mamă cu Andra, mi-a povestit atâtea de ea de parcă ar vrea s-o adopte. M-am simțit atâta de prost că am am vorbit-o de rău pe privighetoare încât aproape i-am pupat mâinile casierei când mi-a înmânat nenorocirea aia de CD ieri. Numa’ bine, 50% din prietenele mamei mele vor primi cadou pre-Crăciun muzica Andrei, că am concluzionat că nu-i sărbătoare fără trilurile ei.

Nu știu cum face și de unde le tot adună, că se primește un album la cumpărături de peste 100 de lei și maică-mea nu-i chiar multimilionară, cert e că azi, când m-am oprit pe la ea, avea deja un stoc mic pregătit de dăruit. Și mi-a clarificat faptul că trebuie să predau și eu CD-ul meu, ca să fericească vreo Mărie sau Mariană. Că vor și ele să asculte colinde și tare se vor bucura.

Mi-e teamă că dacă mă duc și mâine pe acasă, am să găsesc ceva lucruri de-ale Andrei în vechea mea cameră și pe ea cântând în cor cu mama MEA.

Andra, dacă citești, ești nice & everything, dar te rog frumos, stai departe de părinții mei. Și de pisica mea. Totuși, în caz că apari pe la noi, să nu muți ȘI TU cărțile prin bibliotecă!

Comments

Oana • December 13, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Savoir Faire December 13, 2013 - 08:13 Reply

  Macar stiu ca nu is singurul care prefera Sinatra in locul indivizilor de genul lui Hrusca.
  Sa o spun pe a’ dreapta, parca mai mult imi place Armstrong si anumite gospeluri de Jeane Manson, dar si Sinatra isi are perfect locul in ma’ soul.
  Nu fac un scop din a spune asta romanilor patrioti pentru ca ar insemna sa ii fac sa se bata cu pumnul in piept vis-a-vis de faptul ca numa’ colindele romanesti sunt cele adevarate (asa cum au tinut mai multe rude sa imi aminteasca)
  Dar bine, nu doar colindele sunt un aspect exagerat, mai sunt si altele: mancarea (risipita) in cantitati industriale, bunatatea la foc automat, ipocrizia care vine la pachet cu bunatatea la foc automat, etc, etc.
  In fine, nu zic mai multe ca sa nu par prea veninos, dar stiu ca si tu esti rea si dangeroasa ca subsemnatul si ca drept urmare ma intelegi relativ bine.
  Toate bune Oana !

  • Oana December 13, 2013 - 09:12 Reply

   Hi, hi, sunt rea! Sunt un fel de mini Grinch, dar si iubesc Craciunul in acelasi timp.
   Am sa caut si eu muzica lui Jeane Manson.
   Sa ai o zi frumoasa!

 2. cojia December 13, 2013 - 09:08 Reply

  omg. ar trebui sa ma astept la un cd nou nout? :))))

  • Oana December 13, 2013 - 09:20 Reply

   Nu cred ca a pregatit asa ceva pentru tine, ca a vazut reactia mea. :)))

 3. roberts December 13, 2013 - 15:23 Reply

  cum deschizi tv-ul tot de Andra si Maruta dai, de parca nu mai facem nica’ fara ei….eu, una, is satula, prefer Hrusca de-o suta de ori:)

  • Oana December 13, 2013 - 16:01 Reply

   Eu nu deschid TV-ul, fac pe șefa pe YouTube. :)))
   Cântă Sinatra când am chef, tace când am chef. 😀

 4. Mihaela Alexandrescu December 14, 2013 - 10:05 Reply

  Andra, dacă citești, nu ești nice & everything, erai pe vremuri. Acum esti doar o sotie si o mama rasfatata si alintata de Maruta si de Media Pro. Ai o voce foarte buna dar un caracter pe care eu personal nu-l suport si pace!

  • roberts December 15, 2013 - 10:25 Reply

   asa, asa, bravo Mihaela! ai spus-o foarte bine.

 5. Andra C (@AndraC4) December 15, 2013 - 23:28 Reply

  :)))) =))))) nu ai cum. bine ca mami nu are filme din astea. se multumeste cu andra a ei de-acasa :> :))))

  • Oana December 16, 2013 - 09:28 Reply

   Stai ca mi-a facut si maica-mea un updata, cica nu e impresionant cd-ul totusi. :))

 6. crinutza December 16, 2013 - 16:49 Reply

  Hai tu, ca nu canta asa rau 🙂
  Si eu am primit CD-ul de la o colega, ca nu fac asa cumparaturi la Lidl si e ok!

  La mine in playlist-ul pre-Craciun e un mix de toate felurile. Si merge un White Christmas urmat de O ce veste minunata. Chiar merge 🙂

  ps: imi pasa de caracterul Andrei cam cat imi pasa ca George Michael e gay. Adica nici cat negru sub unghie. Ca nu ma uit la Maruta 😛

  • Oana December 16, 2013 - 20:36 Reply

   Crina, mie sincer imi place foarte mult vocea ei. Dar ataaaaaaaaaaaaatea tampenii de melodii are, incat si daca vine cu o chestie interesanta, nu bag de seama, imi displace din start.

 7. Follow-up la trădare | Oana Kovacs

Leave a Reply