Oana Kovacs

2

Tonul

… face muzica.

Dacă tot e luni și sunteți oricum cranky, hai să vă mai dau motive să vă enervați.

crankysursă foto

V-ați gândit vreodată la oamenii ăia care spun lucruri aparent nevinovate, dar pe un ton super iritat? Na, propun ca această zi de luni s-o folosiți ca să vă enervați pe ei și să luați atitudine.

De ce?

Pentru că nu e ok să vă vorbească de sus și să vă trateze cu superioritate. De aia. Pentru că și dacă un om nu e de acord de voi, vă poate spune frumos asta. Și dacă tot s-a chinuit să o spună frumos, poate să își mai stoarcă un pic creierii și pentru a aduce argumente.

Să vă dau un exemplu cât de poate de real. Zilele trecute vorbeam cu o doamnă despre unele cosmetice care afectează pielea feței. O a treia persoană, de față, dar neimplicată în discuție, n-a avut de zis decât ”Doamneeeeee, Oana!” alături de niște ochi aproape dați peste cap. Un fel de ”Ce prostie, Oana, și dacă-ți pică ochii de la rimel, tot trebuie să te dai.”.

Cred că e evident că mie mi-a sărit muștarul. Doar că situația era de așa natură, încât am numărat până la 10 și-am trecut peste, ca să fac să fie bine, ca să nu fie rău. Înțelegeți și voi că sunteți mari. 🙂

Ideea e că nu e ok să acceptați faze de genul ăsta și e mai ok să spuneți ce vă deranjează când se întâmplă așa ceva. Dacă nu, altă dată de la un astfel de ton, care cam face muzica, puteți să intrați într-un conflict care o să vă pună nervii pe bigudiuri de la prima bătălie.

Comments

Oana • November 11, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Tomata November 12, 2013 - 09:29 Reply

    eu sunt un om cu ton de-asta si-o recunosc cu rusine. problema e ca nu ma pot controla uneori, dar macar imi cer scuze dupa. 🙁

    • Oana November 12, 2013 - 10:14 Reply

      Lasa ca stim eu unii care nu se controleaza, nu se prind de gafe, deci nici de scuze nu se pune problema. 🙂

Leave a Reply