Oana Kovacs

”Toate bufnițele” de Filip Florian

Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai, cât mi-a plăcut cartea asta, nu pot să vă zic. Foarte mult. Foarte, foarte mult. Cred că am o relație profundă de dragoste-dezgust-plictiseală cu literatura română, dar auzisem atât de multe lucruri bune despre ”Toate bufnițele”, cartea lui Filip Florian, încât n-am rezistat să nu mi-o iau.

toate-bufnitele-filio-floriansursă foto

Povestea: Lucian e un copil care crește undeva la țară, un copil simplu, genul ăla cu obraji roșii care mănâncă pită făcută-n casă și mere direct din pom. Iar Emil este un domn la vârsta pensionării care se retrage la țară, în aceeași localitate în care locuiește Lucian. Cumva, nu vă zic cum, cei doi se împrietenesc. Nu toată ziua se naște o prietenie între un copil de 9, 10, 11 ani și un domn în vârstă, nu? Lucian află povestea vieții lui Emil, totul despre tinerețea lui, dragostea nebună cu Lia, nașterea fiicei lor, drama despărțirii și a morții.

Sunteți curioși cine moare, nu? Și ce-i cu bufnițele.

Well, aflați voi singuri și sper că nu prin Google. 🙂

Eu am luat cartea pentru că am auzit multe lucruri pozitive despre ea, dar apoi am citit și o serie de recenzii proaste. Mie, sincer, mi-a plăcut foarte, foarte mult și-s curioasă să mai citesc și ale romane a lui Filip Florian. De revenit asupra romanului, ca să concluzionez eu personal de e bun sau prost nu-i cazul pentru că, foarte simplu: so many books, so little time!!! Și, nu uitați, nici expertă nu-s, dacă-mi place mie nu-i sigur că o să vă placă și vouă. Pot doar să sper că da.

Comments

Oana • January 2, 2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply