Oana Kovacs

To be or not to be?

Cum una din pasiunile mele este sa bat campiile internetului, dau tot timpul peste fel de fel de chestii funny, ciudate sau iesite din comun. Si tot asa, la o banala cautare (nici nu mai stiu exact ce cautam) online am dat de un blog diferit.

Birth or Not este blogul a doi posibili viitori parinti, viitori sau nu, teoretic in functie de ce au votat cei care au accesat blogul si au dat click. Este vorba de un cuplu din Statele Unite – cei doi au in jur de 30 de ani, sunt casatoriti de 9 ani, au avut o sarcina neplanificata care s-a sfarsit printr-un avort spontan si doua planificate care au sfarsit la fel, ultima parca in ianuarie. Si acum, ea este insarcinata. Au creat blogul si au pus un sondaj pe blog daca sa faca un avort sau nu. Asta m-a socat pe mine. 

Recunosc, nu am citit blogul din scoarta in scoarta, dar din cate am citit mi se parea ca ceea ce au scris se cam bate cap in cap in unele postari – ba ca se va tine cont de vot asa cum e corect (in cazul unui vot), ba ca decizia finala o iau ei.

M-a socat ca doi adulti responsabili decid soarta copilului lor online. Nu mi se pare ok, nu mi se pare corect, moral, etic etc.  Si m-a  mirat ca faptul ca ea poate face avort pana la vreo 20 de saptamani, din cate stiu, la noi se poate pana la 10 saptamani, dar sa fii la jumatea sarcinii si sa intrerupi mi se pare groaznic de trist :(.

Ultima postare a ei totusi mi-a semiplacut  – adica mi-a placut o parte “I side with the popular idea that a woman should always be able to have an abortion in the event of rape and incest, or if the life of the mother is at risk (whether that be from medical issues or domestic abuse) before the point of viability. I also understand teenage girls and other young single women making a “mistake” and finding themselves alone and trying to get through pregnancy and the uncertainty of raising a child. But I would also like to empower women to take more responsibility for their bodies and the potential life that they may carry.

We all know that sex can lead to pregnancy, so taking precautions is the right thing to do. Admittedly, even the best precautions don’t always work, which is why abortion is on the table as an option. But if an individual finds that they need multiple abortions over time it may be the right decision for them to take more permanent measures (IUD, sterilization, etc.), but again it is always the woman’s right to choose and so it’s her responsibility to make the right decision for herself and her potential child.” cu care sunt 100% de acord.

Ca idee, nu stiu ce as vota eu – nu stiu daca as vota sa pastreze copilul pentru ca nu stiu daca persoanele care iau o asemenea hotarare prin asa o metoda vor fi niste parinti ok si nici nu as putea sa apas butonul care sustine avortul pentru ca sunt totusi doi adulti constienti care si-au facut-o cu mana lor (ma rog… nu chiar cu mana) cand puteau sa evite aparitia sarcinii (in 99% din cazuri protectia isi face jobul), si mai ales nu concep cum ar putea cineva sa faca avort cand sarcina e asa avansata, mai ales ca in State s-au salvat inclusiv bebelusi nascuti la 25 de saptamani.

Eu nu vreau sa apas niciun buton pentru ca nu sunt de acord cu “metoda” de decizie.

Pentru mai multe detalii  – http://www.birthornot.com/ .

LATER EDIT: Se pare ca vor pastra bebele.

Comments

Oana • December 3, 2010


Previous Post

Next Post

Leave a Reply