Oana Kovacs

5

The pursuit of happiness

Ma enerveaza constrangerile si ma fac nefericita. Si sufar cu fiecare celula si o iau in tragic. Nu sunt asa inflexibila cum par, dar cand mi se impune ceva ce nu imi place deloc ma concentrez non stop pe a gasi solutii sa ies din rahatul in care m-am bagat eu singurica sau am ajuns tarata de altii. Si ma stresez si ma gandesc incontinuu cum sa rezolv. Si asa ajung la o problema care ma framanta intotdeauna – ce ne dorim de la viata?
Eu imi doresc sa fiu fericita, la fel ca fetita din poveste :).
(La scoala, invatatoarea intreaba la clasa:
– Ce va doriti sa fiti?
Una din fetite spune simplu:
– Fericita!
Si invatatoarea ii raspunde:
– Nu ai inteles intrebarea.
– Nu, dumneavoastra nu ati inteles raspunsul, ii spune fetita.)
Banuiesc ca asta isi doresc toti, chiar daca nu e asta raspunsul standard.  
Si ma enerveaza foarte tare oamenii care cred ca fericirea e conditionata de bani sau de studii (sex, religie etc. – lista e nelimitata). Deranjeaza pe cineva ca un taran dintr-un catun uitat de lume e fericit? Eu chiar cred ca sunt si oameni pentru care viata simpla, fara televiziune si internet e perfecta. Nu toti vor sa auda de Oana si Pepe si Moni si Iri si like si unlike si OMG si LMAO si WTF. 
Ma bucur ca nu ne definesc pe toti aceleasi valori si ca pentru fiecare fericirea are o alta definitie. 
Si ma bucur ca fericirea e compusa din lucrurile marunte si ca depinde de deciziile luate de noi (si nu de altii), altfel ar trece viata pe langa noi si am avea doar cateva momente de glorie, in rest am fi in intuneric, asteptand sa se sfarseasca tot.
Nu suntem o armata de robotei, after all :). 

Comments

Oana • April 12, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Gerhald April 12, 2011 - 13:02 Reply

  Pai in cazul asta vreau sa fiu fericit, sanatos, bogat si simpatic. Oare m-a inteles doamna invatatoare? 🙂

 2. Oana April 12, 2011 - 13:04 Reply

  Pai eu cred ca fericirea ta implica sa ai deja tot ceea ce te-ar putea face fericit, adica sanatatea, simpatia si bogatia trebuie incluse in ecuatie si asa esti fericit :).

 3. carbonaru April 13, 2011 - 10:46 Reply

  Pentru unii, fericirea e conditionata de bani, sex sau religie. Atat timp cat gasesc implinire in bani, sex sau religie. Pe fiecare il implineste un alt lucru…

 4. Big Ben April 13, 2011 - 14:06 Reply

  Din nefericire, unii dintre noi nu ne dam seama ca putem fi facuti fericiti de lucruri marunte. Catodata uitam sa ne multumim cu ce avem. Suntem intr-o goana de a acumula tot felul de lucruri in loc sa stam linistiti si sa vedem ce e cu adevarat important.

 5. Oana April 13, 2011 - 21:22 Reply

  Carbonaru, si pentru mine fericirea e conditionata de anumite chestii, dar PENTRU MINE, nu incerc sa ii conving si pe altii ca fara "reteta" mea nu vor fi fericiti, la ceva de genul asta ma refeream. Stiu ca nu e cea mai clara postare a mea, dar am 100 de ganduri si toate se ingramadesc cand scriu :).
  Ben, si eu merg tot pe principiul lucrurilor marunte gen "Life's a journey, not a destination".

Leave a Reply