Oana Kovacs

2

The hard life of Romanian Policemen. The drama.

Sau altfel zis… ce greu o duc ai nostri :)).

Prin intermediul jobului pe care il am intru in contact direct (mai putin) si indirect cu o multime de oameni. Unii stiu sa se comporte, altii nu, c-asa e-n viata. Nu prea ma lovesc eu de situatii amuzante, ci mai degraba de unele tensionate, genul ala de situatie din cauza caruia imi vine sa imi dau demisia si sa ma duc acasa sa dorm cu nesimtire (dar imi trece).

Ei bine, chiar daca nu am eu parte de all the fun, colega mea de la alt sediu parca intra intr-un sitcom cand ajunge la job. Si aici vine partea funny, pe care ma chinui sa o povestesc de luni bune, dar nu apuc, din lipsa de timp si lene crasa.

Fara sa mai bat campii (cu gratie, cum zicea o profa de romana de la alta clasa care mi-a corectat cu ceva ani in urma o lucrare), redau dialogul:

Un politist (Sunt doi in poveste): – Domnisoara, puteti sa imi tehnoredactati si mie o pagina? (Am zis ca nu comentez, dar vreau sa zic totusi ca redau dialogul din memorie si nu as baga mana in foc ca in echipa politiei s-a folosit verbul a tehnoredacta.)

Colega (desi nu asta e jobul ei si nici nu ne ocupam in principiu cu asa ceva): – Da… cum sa nu. (Ca e fata faina si de treaba.)

Se apuca si tasteaza, politistii mai vorbesc una, alta intre ei, ea se apropie de final cu textul si ii intreaba:

– Doriti sa fie cu diacritice?

Si s-a facut liniste… Priviri mirate intre ei, inspre ea, si intr-un final un raspuns pe tonul ala care il are cineva care trebuie sa refuze ceva ce nu isi permite: – Mai bine nu…

 

Concluzii, anyone???

Comments

Oana • August 26, 2010


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Anonymous September 7, 2010 - 16:04 Reply

    Asta e ca bancul cu SIDA. Aparuse conceptul de SIDA printre tarani, si zice Ion catre Gheo: "Ma Gheo, tu ai SIDA?" , Gheo sta, se gandeste :daca am , poate-mi cere, daca n-am, zice ca-s zgarcit.."-No zi ma, ai sau ba?"…"-Ma, un pic, pe fund…"

  2. Litera 13 September 7, 2010 - 20:08 Reply

    Asa si noi cu "ai nostri" :)).

Leave a Reply