Oana Kovacs

16

Teoria timpului pierdut

timp-pierdut-procrastinaresursă foto

În generală pierdeam mult timp la televizor. Și-ntr-o zi, proful nostru de religie ne-a propus un mic experiment: să luăm o sfoară și să îi facem noduri de câte ori ne uităm la televizor și să o lăsăm liberă când facem ceva cu adevărat util.

Inutil să zic că nu am luat nici o sfoară că știam și eu cum e cu statul la televizor. Între timp am scăpat de viciul ăsta (ai mei cred că n-am televizor pentru că eu nu mă uit, deși eu le-am zis de 58945784957485 că ecranul ăla pe care-l folosit pentru computer e de fapt televizor :D) dar stau pe net. Adică în timp am înlocuit un mare rahat cu un alt mare rahat. Care-mi și strică ochii pe deasupra.

Când lucrez e mult mai ușor să ignor laptopul, de pe telefon nu folosesc netul aproape deloc (n-am răbdare să stau de pe telefon, mi se pare o tâmpenie), dar în vacanțe parcă-s lipită de el uneori. Deși mai și citesc relativ mult (58 de cărți în defunctul 2012), tot mi se pare că internetul îmi consumă MULT prea mult timp cu lucruri fără sens (adică nu blog, muncă și alte cele necesare).

Acum de exemplu stau pe net de câteva ore fără să pot spune exact ce am făcut. Procrastinez adică, ceea ce e un mare bullshit pentru că am un milion de chestii de făcut în casă.

Îs curioasă ce faceți voi în vacanțe. Poate la următoarea mă organizez și eu mai bine. Că urăsc să pierd ceva așa prețios ca timpul.

Comments

Oana • January 7, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. O Oană January 7, 2013 - 09:03 Reply

  Am avut aseară o revelație, cum că stau pe net și nu iese nimic util din asta. Ar trebui ca, după ce termin ce am de citit din Reader, să ies de tot. O să dureze ceva până mă mobilizez.

  • Oana January 7, 2013 - 09:30 Reply

   La fel e si la mine, si daca nu am nimic de facut, tot stau pe net, which is crap :(.

 2. Laura January 7, 2013 - 11:40 Reply

  Eu in vacante vizitez, citesc, ma uit la filme, ma vad cu oameni. Internetul e lipit de mine in restul timpului. 🙂 La mine job-ul presupune sa fiu online. Cat mai mult. 🙂

  • Oana January 7, 2013 - 11:49 Reply

   As fi vrut si eu sa vizitez, dar nu a fost sa fie in vacanta asta. Am vazut filme si am citit in schimb. Ah, si m-am intalnit cu prietenii. Dar am si lenevit PREA mult.

 3. vienela January 7, 2013 - 12:15 Reply

  Chiar aseara ii spuneam sotului meu ca as vrea sa impartim altfel timpul stat la calculator, pentru ca stau prea putin. Mi-a spus ca ma urmareste de o ora, timp in care nu am facut nimic, doar m-am uitat pe fb si am vorbit pe mess. :)) Deci, timp pierdut, pe care l-as putea folosi mai bine, daca as avea capul pe umeri. :))

  • Oana January 7, 2013 - 14:16 Reply

   Si vrei sa stai mai mult la pc? :))
   Eu realizez ca e o pierdere de timp si incerc sa-l mai dau deoparte.

 4. Cristina January 7, 2013 - 12:24 Reply

  Nici mie nu îmi ajunge timpul să fac tot ce îmi doresc…

 5. Cris-Mary January 7, 2013 - 14:55 Reply

  Din pacate si eu irosesc timpul de cele mai multe ori facand lucruri neinsemnate.De data asta am profitat de concediu si m-am relaxat , am citit si am socializat cu cei dragi.. mai putin net ..

  • Oana January 7, 2013 - 17:48 Reply

   Eu am fost prinsa de net cat am ramas singura acasa… desi puteam citi.

 6. Kadia January 7, 2013 - 15:54 Reply

  In vacante citesc! Desi iarna asta nu prea am apucat pentru ca am gatit, facut curaj, m-am jucat cu pisoii si pierdut timpul prin casa sau la cumparaturi. Dar, de obicei in vacante stau cel mai putin lipita de calculator, nici macar de blog nu prea ma ocup 🙁

  • Oana January 7, 2013 - 17:48 Reply

   Ce m-as mai juca si eu cu pisoii 🙂

 7. Ana Q. January 7, 2013 - 17:12 Reply

  Eu nu ma mai uit la tv de mai bine de 5 ani. singurul lucru la care e bun gigantul din sufragerie e jucatul pe kinect si vizionat filme 3d sau full hd. si atat!
  feel better anyways!

  • Oana January 7, 2013 - 17:49 Reply

   Pentru filme bune full HD n-as zice nici eu nimic rau de tv :D.

 8. Andra January 7, 2013 - 21:03 Reply

  :)) eu in vacante am norocul sa plec din Timisoara in zone complet lipsite de net si sa ma relaxez in adevaratul sens al cuvantului. e adevarat ca nu fac eu chiar chestii utile de genu constructii sau mai stiu eu ce :)), dar stau pe afara si socializez cu lumea live, deci much more useful :))

  • Oana January 7, 2013 - 21:35 Reply

   Tu chiar ai un loc super unde sa te retragi. Eu nu… poate apare in timp :D.

 9. Dragă blogule,

Leave a Reply