Oana Kovacs

16

Temă, mâncare, dor de ducă și altele

Oh, cât mă chinui eu să scap de postările mele gen proces verbal, nici nu știți voi. Nu prea-mi iese însă, pentru că-n mintea mea fiecare subiect e cu pătrățelul lui, I think inside the box, cum ar veni. În fine, ca să nu vă mai aburesc, în caz că voi chiar nu aveți spirit de observație, look around, am temă nouă. E de la Cloudberries și am primit-o pe sistemul cere și ți se va da. Adică m-am miorlăit pe blog că-s inaptă și am primit temă. Trebuie să zic că a funcționat destul de ușor, mai ales că am mai primit minim trei oferte pe lângă, de la cititori mega drăguți. Apăi de-acuma am să încerc același stil și-n alte situații, da’ bag seama că nu prea va merge, că-n toată viața mea, 99% din ceea ce am primit a venit pe principiul următor:

tema-noua-mancare-altele

Dartascute-oana-kovacs revenind la subiect: am temă nouă, îs încântată, viața merge înainte mai frumos. 🙂

Așaaaaaaaa, rămânând la chestii vizuale, ia ziceți voi ce credeți că-s acestea?

sursă foto

Astea, dragilor, îs niște tășcuțe cu gem aka tașche aka buzunărele cu gem. Așa ceva îmi făcea mie bunica mea cu ani în urmă și așa ceva mi-am dorit să fi învățat eu să fac (direct de la sursă). N-a fost să fie, dar am primit rețeta și în cadrul Duminicii rețetelor tradiționale din Banat  (organizată cu scopul de a susține Timișoara în cursa pentru Capitală Culturală Europeană 2021) am gătit-o cu Alina, care a menționat-o într-un comentariu săptămâna trecută. Am fost la eveniment și cu Alex, că doar unul din noi e pasionat de gătit și nu-s eu acela, iar el a făcut cu Richie clătite bănățene.

În fine, un milion de oameni au gătit un milion de feluri și eu am plecat de acolo aproape rostogolindu-mă. Să mă repet că I LOOOOOOOOOOVE to eat? No, dacă-mi place, nu mă pot abține și mânc. Așa am descoperit că pot mânca inclusiv sfeclă roșie (trebuia să vedeți fața lu’ maică-mea când i-am zis – priceless) dacă nu e pusă în tradiționala și banala salată și e însoțită de ce trebuie.

Dar, back to tășcuțe, că zic io că ele-s vedetele postării mele, aveți aici rețeta. Cu mențiunea că eu și Alina le-am făcut cu gem de zmeură produs de Cristina și că Alina a fost șefă în echipa noastră și a și țipat la mine de câteva ori (a se consemna). (*Alina = cea cu tortul ăla de ciocolată cel mai bun din lume, așa că are voie să țipe la mine.)

Call me pișcotară, dar să tot fiu chemată la evenimente din-astea, că mă duc. Așa poate se lipește și de mine un pic de dragoste de bucătărie. 🙂

Biiiiiiiiiine, v-am povestit de evenimentul #TMinRO, să vă zic că zilele viitoare plec în vacanță și-am un dor de ducă de nu există cuvinte care să-l descrie? Da’ stați liniștiți, că mai îs câteva zile, timp suficient să vă mai zic o mie de nimicuri de-ale mele, nu de alta, da’ îs absolut convinsă că le-așteptați cu sufletul la gură.

S-avem o zi frumoasă!

Comments

Oana • October 14, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Roxana October 14, 2014 - 07:49 Reply

  Wiii ce fain arată blogul! Ce urare să fie de temă nouă? Să-l umpli de articole!? 🙂

  • Oana October 14, 2014 - 07:49 Reply

   He, he! Merci! Da, sa fie! :-*

 2. Nevasta lu’Bunicu October 14, 2014 - 09:24 Reply

  Heeei, n-am tocmai tipat, am avut un ton mai ferm :))) Si poate un pic mai ridicat, dar nu era tipat! Bunicu’poate sa-ti zica ce inseamna tipat 😛

  • Oana October 14, 2014 - 09:51 Reply

   Nu vreau sa aflu de la el ce inseamna :))

 3. tomatacuscufita October 14, 2014 - 09:48 Reply

  Tot trebuie sa schimbi cumva sloganul…

  • Oana October 14, 2014 - 09:51 Reply

   I know. I am waiting for your genius sparkle. :))

   • Ale Giula October 15, 2014 - 16:57 Reply

    Poate in calatorie iti gasesti tu inspiratia, daca nu apuca Tomata sa iti dea ea slogan nou. 🙂

    • Oana October 15, 2014 - 17:21 Reply

     Sper sa ma inspire Italia, daca nici ea, nici Tomata… e grav! :))

     • Alexandra Giula October 15, 2014 - 17:43

      Am mai modificat ceva linkuri pe numele autorilor de comentarii.
      Daca iti sughitza blogul, sa nu dai cu pietre ca fac modificari pe live. 🙂

      In clipa asta cine nu completeaza URL la site, are automat adaugat linkul la postarea la care a comentat. Lucrez la asta…

 4. roșu vertical October 14, 2014 - 12:55 Reply

  Oare cum le zice la aste in ungureste, ca si bunica-mea facea, da’ le zicea cumva…
  Arata bine tema, me likes it.

  • Oana October 14, 2014 - 13:19 Reply

   Bunica-mea, unguroaica, tascute le zicea. Il intreb pe tata, poate stie el denumirea originala, daca ea mi-a zis-o (mai mult ca sigur ca da), am uitat-o.

 5. Traveling Hawk October 14, 2014 - 15:26 Reply

  Tachkerli cu ceva, orice, le stiam eu:-)

 6. Loryloo October 15, 2014 - 22:10 Reply

  Arata foarte bine noua tema, good work pentru cine ti-a oferit-o! 😀 Vacanta placuta!

 7. O lecție despre oraș | Oana Kovacs

Leave a Reply