Oana Kovacs

3

”Tăcerea din grădină” de William Trevor

Cartea asta mi-a trimis-o draga de Jo într-o zi în care a descoperit ea că mie îmi place ciocolata și ceaiul.
Și eu m-am apucat să o citesc, doar că mi-a fost cam greu să o duc la bun sfârșit pentru că limbajul folosit mi s-a părut cam de lemn și traducerea cam anapoda.
Cartea aș numi-o interesantă, ce m-a stresat pe mine a fost faptul că mi s-a părut pe parcurs că autorul nu ajunge nicăieri cu povestirea, plus că eram influențată de review-urile citite și aveam așteptări destul de mari în privința ei, așteptări pe care mi le-a dezamăgit (sau poate pur și simplu nu e genul meu de carte).
E vorba de povestea familiei Rolleston, a rudei sărace Sarah Pollexfen și a copilului din flori Tom.
Rollestonii trăiesc pe domeniul Cariglass, un loc căruia i-a pierit strălucirea – doamna Rolleston locuiește cu nepoții – Lionel, de care Sarah este îndrăgostită în secret, John James, care are o amantă bogată și Villana care a rupt logodna cu Hugh, fratele lui Sarah și după ani buni s-a căsătorit cu un avocat mai în vârstă decât ea. Tom este copilul din flori al uneia din servitoare, permanent batjocorit de localnici datorită originii sale. Totuși, în ultimele pagini aflăm că Tom este proprietarul de la Cariglass.
Cum se întâmplă asta? Nu vă spun, poate vreți să citiți :).

A mai citit-o cineva? Sau ați mai citit ceva de William Trevor? Jo, tu ai citit-o?

Comments

Oana • July 30, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Jo July 31, 2011 - 06:54 Reply

  Nu draga mea, nu am citit-o. Mi s-a părut interesantă, de aceea ţi-am trimis-o. Promit că de acum înainte să-ţi trimit numai cărţi pe care le-am citit şi eu.

 2. Bibliophile July 31, 2011 - 08:08 Reply

  Am mai citit ceva de Trevor, Povestea lui Lucy Gault şi m-a dezamăgit destul de tare. Aşa cum ai spus şi tu, povestea e destul de lungă şi am avut senzaţia că nu se ajunge la nicio finalitate, ca să nu mai spun de faptul că sfîrşitul este absolut tîmpit – mă aşteptam la ceva mai interesant. Nu un happy end, doar ceva interesant…

  Sunt puţine şanse, din cauza asta, să mai citesc ceva de Trevor. Urăsc să-mi pierd timpul cu romane care nu par să aibă nici un sens. Viaţa e prea scurtă pentru literatură proastă.

 3. Oana August 1, 2011 - 06:34 Reply

  Jo, credeam ca ai citit-o si eram curioasa ce zici. Te pup!
  Bi, eu m-am mirat foarte tare pentru ca omul are niste review-uri fantastice.

Leave a Reply