Oana Kovacs

1

De ce fugi? Și către ce?

Azi am chef să scriu despre superstiții. Nu de alta, dar ieri, în focuri, adică la job, am ajuns la numitorul ăsta comun cu cei doi colegi de birou care nu-s în vacanță, și ne-am amuzat maxim pe tema asta.

Și povestind noi despre lucrurile de care fuge lumea și cele înspre care fuge, am tras niște concluzii.

1. Părinții-s tare superstițioși, iar ei ne fac (sau nu) și pe noi tot așa. Nu doar că-i moștenim fizic și mai preluăm și calități de-ale lor, dar le copiem și defectele.

2. Avem tendința de a căuta superstiții pozitive, care să le anuleze pe cele negative. Te-ai întors din drum? Oh, nu!!! Dacă te mai întorci o dată, însă, everything good, cică se anulează reciproc relele, ca minusurile-n matematică. Așa o fi. 🙂

3. Ne plac superstițiile cu mâncare, le adorăm! Suntem capabili să mâncăm struguri de revelion, flori de liliac cu 5 petale și trifoi cu 4 foi până nu mai știm de noi. Să nu uităm și băutură și de cele 40 de pahare de vin din 9 martie, că așa-i creștinește.

4. Indiferent de vârstă, cunoaștem superstițiile legate de bani. Cu stânga iei, cu dreapta dai, corect?!

5. Chiloții. Nu există piesă vestimentară mai de preț pe lume. Regulile de bază-s simple: îi iei pe dos să nu fi înșelat de nimeni cu nimic și îi iei roșii pentru noroc. Ce-i așa greu?

superstitii-de-ce-fugi-catre

sursă foto

(Așa-i că deja vă uitați lung la colegii de corporație și vă umblă mintea?)

Comments

Oana • August 27, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Nautilus September 1, 2015 - 18:11 Reply

    Cică într-o zi de vineri 13 s-a spart o oglindă, iar un ciob a ucis pisica neagră, care tăia calea popii ce venea cu două găleţi de apă goale, ieşind de sub o scară… 🙂

Leave a Reply