Oana Kovacs

5

Superficiala de duminica asta – cum să-ţi tai vârfurile singură

 E duminică, deci zi de relaxare. Nu am de gând să vă impun capul cu proza mea obişnuită de valoare dostoievskiană, ci vreau să vă zic că am descoperit că nu-s singura nebună cu obsesia de a scăpa de vârfurile tocite, roase şi despicate by myself, unii herstailişti americani chiar dau sfaturi cum să facă toate doamnele şi domnişoarele să-i taie singure vârfurile problematice.
Deci, ar trebui să avem o foarfecă specială pentru tuns. Eu n-am aşa că am sărit peste partea asta şi am trecut direct cu ţinutul unei şuviţe de păr în dreptul unul background închis dacă părul are o culoare deschisă (de ex. blond) sau în dreptul unui background deschis dacă e de culoare închisă (brunet de ex.). Se ia câte o şuviţă şi se răsuceşte uşor, se vor vedea vârfurile despicate. Te taie vârfurile cu câţiva milimetri mai sus ca să fie gone, baby, gone partea nesănătoasă şi se taie perpendicular pe fir. O alternativă e să luaţi şuviţă cu şuviţă şi să vă uitaţi printre firele de păr după vârfurile inamice. După ce le descoperiţi, procedura e aceiaşi.
Anyhow, dacă faceţi asta şi aveţi destul de multe vârfuri problematice se va duce de râpă rapid tunsoarea. Eu am acum pe cap o claie diformă în două culori şi abia aştept să merg să mă tund, timp să fie, că tanti la care mă tund eu stă departe, fix în celălalt capăt de oraş. 
Apropo, aveţi idee ce tunsori frumoase se pot face pe părul lung (fără luat prea mult din lungime şi vopsiri că abia aştept să fie tot la culoarea naturală)? Ştiţi site-uri cu aşa ceva? Am nevoie de inspiraţie pentru că părul meu este (era) în scări şi nu ştiu ce aş mai putea să îi fac interesant :).

Comments

Oana • October 15, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. issa October 16, 2011 - 13:47 Reply

  Eu o data la 3-4ani imi tund breton gen Cleopatra fara a tine cont de moda…nu stiu de ce…asa simt eu…si la 7 ani tot asa purtam bretonul. Dar nu il las mai mult de o luna, maxim 2…tot nu stiu de ce 😀
  Acum nu prea stiu nici eu ce sa fac cu parul, incerc tot felul de codite dar nu sunt prea talentata.
  Din mesaj constat ca multe chestii ''nu stiu'' 😀

 2. Diana October 16, 2011 - 16:33 Reply

  Eu mă tundeam când aveam părul foarte lung singură acasă cu foarfeca de hârtie. 😆 Ieșea bine tocmai pentru că era lung și dacă îl trăgeam în față, controlam cât de bine tai. Dar tot numai pentru vârfuri merge.

  Eu zic că baza la orice lungime de păr e să îți dea un frizer bun o formă bună. Forma nici măcar nu trebuie să se cunoască la aspectul părului. Dar mai bine dai de 200-300 de lei pe an, mergi să îți dea formă un specialist și apoi îți tai vârfurile la o frizerie de cartier.
  Iar forma aia… tot numai un expert poate știe care ți se potrivește.

  De pildă depinde foarte mult facă ai părul rar sau des, firul gros sau subțire, forma feței…

 3. dePop October 16, 2011 - 19:10 Reply

  Parul trebuie asortat cu restul trasaturilor, insa ca barbat intorc tot timpul capul dupa fetele care au o frizura ,,frantuzeasca''..cred ca asa i se spune. E cam in genul cum se tunde Esca,…

 4. Oana October 17, 2011 - 10:52 Reply

  Issa, si eu mi-am facut breton singura. Total failure :)). Nici eu nu ma pricep la aranjat parul :(.
  Diana, la specialist inca n-am ajuns ca m-am zgarcit, in schimb am gasit o tanti pe care o iubesc :D. Ma duc cu poza si ma face identic :).
  DePop, tunsorile frantuzesti sunt divine, si eu mi-as dori, dar nu mi se potrivesc :(.

 5. Întrebări și răspunsuri | Oana Kovacs

Leave a Reply