Oana Kovacs

4

O sumă de idei

Au trecut alegerile, ne-am potolit (toți), mi-am calmat nervii (eu), m-a lăsat durerea de cap care mă apăsa de câteva săptămâni și-am zis să revin la sentimente mai bune. Pe cuvântu’ meu că, duminică seară, cu cât treceau minutele, cu atât mai tare mă umpleam de energie și bună dispoziție, deși am zis că nu mă bucur până nu e cazul. Cred că dacă m-ar fi îndemnat cineva să alerg în jurul blocului, aș fi făcut asta ore-n șir.

Să nu mă înțelegeți greșit, nu văd în Klaus Iohannis vreun mântuitor, nici vorbă, însă trag speranța că un om care nu pare a fi implicat în fapte murdare și nu a dat-o în bară cu nimic major, va face măcar un pic de ordine. N-am vise utopice că de mâine nu mai pică spitalele pe noi, producem olimpici pe bandă rulantă, BOR nu mai primește bani nemeritați sau cresc salariile și pensiile.

Suntem într-un rahat mare de tot, înglodați în datorii și vai de steaua noastră (nu-mi cereți explicații detaliate, pentru alea există Moise Guran) sper numa’ să reușim să scoatem un pic capul și să ne punem pe treabă noi, ca popor. Singura mea teamă e că Iohaniss e înconjurat tot de vechea gardă de lupi care-i suflă în ceafă, dar să-i dăm șanse, în Sibiu a făcut lucruri bune și frumoase.

Revenind (cum tot promit) la gânduri bune, vă zic sincer că sâmbătă plănuiam să citesc, însă am luat foc când am luat declarația lui Meleșcanu și, deși n-am citit de pe Kindle, am stat online și-am citit știri despre alegeri din ț surse, ca să-mi fac o părere cât de cât obiectivă. Am plecat apoi la niște prieteni, care s-au amuzat un pic pe seama nervilor mei și nu voiau să mă lase singură acasă să fac spume la gură nesupravegheată. :))

În fine, mă-ntorc la ziua de ieri (nu mă pot aduna nicicum să fiu coerentă, nu pot, am nevoie de timp să mă calmez 🙂 ), am văzut niște reportaje cu doamna profesoară Iohaniss care a sărbătorit în cel mai natural mod posibil victoria soțului ei – a fost la lucru. Cam așa ne-am bucurat și noi, nebugetarii plătitori de taxe la milioanele de pensionari, am muncit. 🙂

Și, trecând de alegeri, dacă ați rezistat până aici, cred că ar trebui să vedem ce mai fac adevăratele vedete de pe internet: pisicile! Sleepy, de exemplu, a fost sterilizat. Acum e acasă și-și revine, nici măcar nu e supărat pe noi, cred că e destul de confuz. Nu-s în clar ce i se pare mai dramatic, că a rămas fără ele sau că n-a mâncat 24 de ore, cert e că în momentul în care a intrat în casă a început să toarcă. 🙂

Vă anunț (mai un pic și închei) că am terminat reading challenge-ul meu pe 2014 și am ajuns la 107% (ca votanții din Teleorman – dar vai, nu m-am putut abține!). Trebuie să fac un update listei de pe blog și să scriu recenzii că-s în urmă rău. Nu știu când, dar fac și asta. Între timp, puteți vedea la zi pe Goodreads ce mai citesc.

Gata, că am un mâț de drăgălășit și-o carte de savurat! 🙂

sursă foto

Comments

Oana • November 18, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Irina Radu November 18, 2014 - 10:39 Reply

  Bietul mat 😀 Insanatosire grabnica lui si o cana cu ceai aromat tie langa cartea ceea 🙂

  • Oana November 18, 2014 - 11:24 Reply

   He, he, multumim. Adevarul e ca a fost foarte vioi de cand l-am adus acasa si cum am intrat cu el in apartament a inceput sa toarca. 🙂

 2. Cris-Mary November 19, 2014 - 17:00 Reply

  Spor la citit si sper ca micutul e mai bine acum!

  • Oana November 20, 2014 - 10:30 Reply

   Merci. Motanescu e bine, cred ca i s-au bagat ceva baterii cand i s-a taiat altceva… altfel nu-mi explic de unde are atataaaaaaaaaaaa energie.

Leave a Reply