Oana Kovacs

10

Știți când sărbătorim adopția?

Probabil termenul adopție e străin pentru mulți. E un cuvânt rece cu un înțeles care nu a ajuns prea aproape de sufletul oamenilor. E o necunoscută, un fel de x pierdut într-o mare de semne ale întrebării.

ziua-adoptiei-ador-copiiisursă foto

Pentru mine adopție nu mă face să mă simt stingheră. Deloc chiar. Sunt pro și cred că înțeleg mai bine decât majoritatea că adopție e familie. Fericire, zâmbete, brațe larg deschise și chiote de bucurie. Mai nou, toată lumea și povestea care se ascunde sub un cuvânt așa mic și singur e sărbătorită într-o zi aparte: 2 iunie.

Așa că anul acesta în 2 iunie are loc în Timișoara evenimentul Toți oamenii mari au fost odată copii, eveniment menit să serbeze actul adopției care se referă nici mai mult, nici mai puțin decât la extinderea familiei. Se vor întâlni duminică la Timișoara familii adoptive, ambasadori ai adopției, autorități, persoane care lucrează în sistem, dar și mass-media.

Dacă subiectul vă interesează și doriți mai multe detalii, vă invit să vizitați www.ziua-adoptiei.ro pentru început. 🙂

Comments

Oana • May 30, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cotos May 30, 2013 - 07:36 Reply

  Nici nu stiam ca se sarbatoreste. Si eu sunt pro si chiar ma gandesc serios la asa ceva. Mereu mi-am spus ca un copile al meu si unul adoptat. De ce sa nu ajuti, daca poti?

  • Oana June 2, 2013 - 22:55 Reply

   Exact. 🙂

 2. dunia May 30, 2013 - 10:05 Reply

  Pentru români, nu neapărat cuvântul, dar fapta în sine de a adopta încă e privită cu teamă. Știi vorba românului, nu știi ce iei, mai bine să fie al tău.
  E dificil să intri în discuții despre genetică, mai ales că nu mulți stăpânim această știință, doar că unii chiar au habar de ea, iar alții o pun în categoria basme.
  La vorba românului eu am pus o întrebare: e o consolare că ai putea să naști un criminal, hoț, violator? Te alină gândul că a stat în pântecele tale și nu în ale altei femei?
  Nu mi-a răspuns nimeni, dar nici nu aștept, am învățat că în fața inteligenței populare nu ai șansă niciodată de izbândă.
  Totuși e bine să vorbești despre adopție în preajma lor, pentru obișnuință.

  • Oana June 2, 2013 - 22:56 Reply

   Exact, trebuie sa ne intre o data si o data adoptia asta in vocabular.

 3. Savoir Faire May 30, 2013 - 15:45 Reply

  Pe mine conceptul de adoptie ma duce cu gandul spre fericire, nucleu, familie, asa cum spui si tu.
  Nu as adopta decat in caz de stricta nevoie, dar sunt constient ca exista oameni care ar putea sa aibe o parere diferita de a mea, deci nu zic ca a mea e mai buna, dar pur si simplu e diferita de a lor.
  Totusi adoptia tine de cultura, traditia si obiceiurile locului, elemente care joaca un rol decisiv in determinarea mentalitatii individului.
  Plus ca, omul nu alege unde sa se nasca, deci nu isi alege nici factorii care ii vor influenta mentalitatea si ideea lui finala depinde doar intr-o minima parte de propriile alegeri.

  P.s nu stam ca exista o zi speciala pt. Treaba asta

  • Oana June 2, 2013 - 22:56 Reply

   Se vrea a fi de acum o zi speciala pentru asta la noi. 🙂

 4. Giulia May 30, 2013 - 20:08 Reply

  eu imi doresc sa adopt un copil. nu stiu de ce, nu pot sa explic de ce vreau sa adopt un copil, poate vreau sa ajut un om, sa-i ofer sansa la o viata buna, educatie, iubire…

  • Oana June 2, 2013 - 22:58 Reply

   Eu cred ca e ceva normal. La urma urmei, o femeie abia asteapta sa fie mama, nu doar insarcinata, nu?

 5. Hapi June 1, 2013 - 18:56 Reply

  Nu stiu cand o sarbatorim dar stiu ca as apela oricand la ea. Ma atrage mult mai mult decat….maternitatea

  • Oana June 2, 2013 - 22:59 Reply

   Ma bucur sa aud asta! 🙂

Leave a Reply