Oana Kovacs

3

”Șoseaua Cățelu 42” de Alina Nedelea

alina-nedelea-soseaua-catelu-allsursă foto

Ultima carte de la All pe care am reușit să o dau gata pe final de 2012 este ”Șoseaua Cățelu 42” de Alina Nedelea. Până să ajung să pun mâna pe ea am citit o grămadă de review-uri online, mai ales că rar dau de un autor român tânăr care să prindă așa rapid la public. Deci, eram curioasă.

Deși nu-s eu cea mai pudică din univers și am și auzit destul de multe (tocmai că nu-s pudică și oamenii țin morțiș să-mi povestească de toate știind că nu o să leșin), povestea Alinei m-a șocat și m-a și întristat. Nu-i doresc nimănui să treacă prin ceea ce a trecut ea. Într-o scurtă perioadă de timp a aflat că mama ei nu e de fapt mama ei, tatăl ei care nu era de fapt tatăl ei a respins-o, cei din jurul ei au profitat de ea, soțul ei a tratat-o urât. Deși nu e o carte greu de citit, e o carte care lasă urme, greu de uitat.

Cel mai mult mi-a plăcut finalul, pozitiv și la propriu și la figurat. 🙂

Și pe unul din blogurile răsfoite de mine la vânat recenzia cărții am citit că Alina a spus că nu și-a dorit sarcina. Și că se bucură de existența bonelor. Apreciez când o femeie e sinceră și recunoaște că nu a lovit-o din start instinctul matern.

Acum Alina și fetița ei par vesele și fericite (stalking pe Facebook se numește ce-am făcut ca să aflu informația asta). Și poate într-o zi va reuși ce și-am propus acum câțiva ani și va redeveni proprietară pe șoseaua Cățelu 42.

Comments

Oana • January 10, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Alfabet cu personaje ale cărţilor din 2012 | In jurul Kadiei
  2. vienela January 11, 2013 - 11:09 Reply

    Am citit si eu recenziile facute de altii la acesta carte. Unii o apreciaza, altii o judeca, dar se pare ca nimeni nu ramane indiferent. Imi doresc mult sa o citesc, sa vad ce impresie imi lasa.

    • Oana January 11, 2013 - 11:27 Reply

      Nu e Dostoievski, e ca si cum ai sta de vorba cu o persoana plina de viata, care a trecut prin multe. Se citeste repede si te tine in priza, nu e greoaie si are un limbaj sincer.

Leave a Reply