Oana Kovacs

5

Sinucidere pe metru pătrat

Nu, nu e vreun review la vreo carte de Agatha Christie sau Arthur Conan Doyle, ci e primul gând care mi-a venit în minte după ce am citit pe un site de știri că la Spitalul Județean din Timișoara iar s-a sinucis cineva aruncându-se de la etajul 9.
Și nu pot să mă întreb, de ce mama naibii au pus acolo sus fix pacienții cu probleme neurologice și psihologice, când e logic că există o mulțime de tentative de sinucideri și ei nu au ferestrele blocate în niciun fel și evident că nu există un om angajat să le păzească să nu se arunce pacienții.
Numa’ bine, jurnaliștii au despre ce scrie, medicii au mai puține persoane de tratat și nu există problema lipsei de paturi. Iecs! 
Haos ca peste tot!
E vreun spital de stat unde să se practice medicina ca la carte?

Comments

Oana • August 30, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Gerhald August 31, 2011 - 03:45 Reply

  Exact la chestia asta ma refeream si eu, mai ales ca sinuciderile fac rating foarte mare> http://goo.gl/0Vn72

 2. Bodo August 31, 2011 - 05:41 Reply

  Nu cred ca asta e problema. Daca omul e hotarat, poate sa urce opt-noua etaje sau sa ia liftul. Poate sa bage un cui in priza, sau sa ia odata toata medicatia pe doua luni.
  În plus, la Judetean exista moduri mult mai simple de sinucidere. Doritorii pot, de exemplu, sa nu mai dea spaga la medici sau asistente.

 3. Ana. August 31, 2011 - 06:38 Reply

  Nu, sincera sa fiu am inceput sa fiu dezamagita si de sistemul medical privat, de cel de stat…nu mai zic nimic, m-am fript cu el pe la urgente de nenumarate ori.
  2 articole de referinta:
  1. experienta cu un dermatolog privat: http://questioare.com/la-dermatolog/
  2. la urgente in spital de stat: http://questioare.com/cand-te-astepti-cel-mai-putin/

 4. Oana S. August 31, 2011 - 06:59 Reply

  Referitor la întrebarea ta, NU. Am stat cu un muşchi inflamat la umăr vreo 3 luni, că doctorul care m-a consultat nici nu mi l-a atins şi a tras concluzia că stau cocoşată. Nu stăteam. În iarnă am avut rotula luxată şi încăăăă mi se spune să fiu atentă la ce mişcări fac, că "poate-i rupt ceva acolo". Ce să mai zici…

 5. Oana August 31, 2011 - 19:09 Reply

  Gerhald, da, am observat articolul tau si al meu era programat de cand am vazut stirea pe tion :).
  Bodo, e mai usor de prins daca se plimba pacientul aiurea prin spital. Teoretic, practic, e tare posibil sa ai dreptate si amplasarea sa nu fie problema deloc.
  Ana, da, stiam si de experientele tale.
  Oana, groaznic… Si Alex e ingrozit de doctori, merge numai daca e pe moarte :D.

Leave a Reply