Oana Kovacs

12

Sfaturi pentru alergici

sfaturi-pentru-alergicisursă foto

Nu-s doctoriță, deci n-am de gând să vă zic cum să vă tratați, dar ca alergic cu state vechi care suferă în plin sezon de pomi înfloriți, am câteva tips and tricks, mai ales dacă sunteți la început de carieră. Vi le spun pe scurt:

 • Cărați tot timpul șervețele după voi. Really, când ești alergic și trebuie să-ți sufli nasul, acum chiar înseamnă acum și nu peste 20 de secunde.
 • Purtați ochelari de soare tot timpul afară. Vă protejează ochii de polen și nu o să mai simțiți înțepăturile alea enervante atât de mult.
 • Dormiți cât puteți, când puteți, unde puteți. Pentru că s-ar putea ca programul de somn să nu vă mai funcționeze normal din cauza dificultăților de respirație. Așa că odihniți-vă când aveți ocazia. Eu săptămână trecută m-am trezit aproape în fiecare zi la 4-5 dimineața. Chestia asta combinată cu mult lucru și culcatul târziu a dus la o oboseală cruntă.
 • Stați cât mai mult în casă sau ieșiți să vă plimbați pe înserat sau imediat după ploaie. Afară mișună polenul, deci sunteți sensibili și ziua când umblă toată lumea parfumată nu e foarte ok. Seara e mai puțină lume. Și după ploaie e cel mai fain pentru că se mai spală străzile.
 • Dacă stați la casă nu vă uscați hainele afară. O să se îmbibe cu polen.
 • Luați-vă un ajutor la curățenie – să inspirați o grămadă de praf în perioada asta chiar nu e ok.

Cam astea-s chestiile care-mi vin în minte la prima strigare, dar dacă aveți și voi sfaturi aș aprecia să le citesc în comentarii. 🙂

În orice caz, nu uitați că nimic nu înlocuiește sfatul unui medic specialist.

Comments

Oana • May 20, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cojia May 20, 2013 - 07:53 Reply

  is varza 🙁

 2. Andreea D. May 20, 2013 - 08:14 Reply

  Eu provin dintr-o familie de alergici dar, din fericire, nu i-am moştenit pe ai mei. E curunt pentru cei care au alergii la factorii de mediu.

  • Oana May 20, 2013 - 08:46 Reply

   Ce norocoasa esti. La noi in “clan” eu am lansat moda.

 3. cotos May 20, 2013 - 08:15 Reply

  Sunt alergic cronic de cel putin 15 ani de zile 🙂 Cand da primavara eu ma retrag in viziuna 😀

  • Oana May 20, 2013 - 08:47 Reply

   Oh, te inteleg perfect. Eu de 9. Acum cand ai zis tu de 15 am calculat si eu. Wow, cat timp. 🙁

 4. Ana Q. May 20, 2013 - 11:08 Reply

  Eu nu sunt foarte alegergica la polen, mai mult la mirosul florilor de tei, dar nu intr-atat de mult incat sa necesit claritine sau cine stie ce alte pastile. Ce sa zic? Cred ca-s norocoasa din punctul asta de vedere. 😀

  • Oana May 20, 2013 - 12:11 Reply

   Chiar esti! 🙂

 5. O Oană May 20, 2013 - 12:21 Reply

  Merge treaba cu ochelarii, nu se mai manifestă atât de groaznic simptomele la mine. Dacă îi uit acasă, e grav, îmi lăcrimează ochii într-o veselie. Cu somnul nu stau eu prea bine, dar plănuiesc să recuperez.

  • Oana May 20, 2013 - 12:37 Reply

   Si la mine e super cu ochelarii. Mi se parea mie ca e o diferenta mare cand ii port si apoi chiar am citit un articol in care era recomandarea asta.
   Mai ales ca acum se poarta ochelarii mari si nu mai ajunge polenul chiar pe toata fata.

 6. Andra May 20, 2013 - 19:23 Reply

  Eu nu sunt sigura ca sunt foarte alergica. Poate doar la munca :))). Dar cand incep sa dau semne (ca mami e deci na) imi da un aerius si nu mai am treaba. iar pentru alergiile la soare, cand va apar bubite pe piele, fenistil e ft eficient.

  • Oana May 20, 2013 - 19:32 Reply

   De asta cu Fenistil nu stiam, good point.

Leave a Reply