Oana Kovacs

18

Sfânta treime a interfoanelor

Am niște vecini nebuni, as in duși rău de tot de acasă, duși cu pluta, le lipsește o doagă and so on
Pentru că apartamentul la care stau are un număr foarte ușor de format și noi suntem din specia aia de oameni buni de chinuit, deci chiriași, până acum am avut parte doar de 3 apeluri destul de ciudate pentru că în rest am dezactivat interfonul. 
Primul s-a întâmplat într-o duminică dimineața la ora 8. Dormeam ca un prunc așa că am luat decizia de a-l ignora mult și bine. Doar că persoana de la capătul firului nu era de acord cu mine. Până am ajuns la interfon și cu o voce somnoroasă am răspuns. Atunci a avut o revelație probabil și mi-a închis în nas.
Al doilea a fost la ora 00:22 parcă 22, că 00 sigur era. De data asta eram trează așa că m-am dus plină de draci spre interfon pregătită să… am o discuție despre clasicii ruși cu persoana care mă suna. Nu a fost să fie. Mi-a ascultat vocea blândă și a respirat sacadat și greu…
Nu cred că era pe moarte pentru că azi noapte la ora 01:22 interfonul a sunat iară. Scurt. Bip, nu alta! Vecinii mei devin niște trend setteri. Pentru că mie mi-e ciudă și nu vreau să devină ei faimoși pentru inventarea unui nou sistem de comunicare, am dezactivat interfonul IAR.
Ei, ați pățit-o? Sau cu oameni dubioși care sună la ușă și apoi pleacă sau vin să vă convertească la tot felul de religii aberante? M-am gîndit dacă insistă cu sunatul (că voi reconecta interfonul at some point) să pun un bilet în casa scării (am văzut eu că se poartă…) cu o invitație deschisă la mine. Cum ar trebui să sune? 

Comments

Oana • November 9, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Annemarie November 9, 2011 - 08:56 Reply

  La mine nu prea au loc evenimente dinastea, decat de vreo doua ori pe an, si intamplator la ore decente. Daca vine totusi cineva in vizita (ceea ce se intampla extrem de rar), stiu dinainte. Acum ca ai scris despre asta, it only makes sense sa-l dezactivez si eu (dar din alte motive). 😀

 2. Oana November 9, 2011 - 13:54 Reply

  La mine vizitele-s dese, dar anuntate, asa ca vecinii… sa ia o pauza :D.

 3. Oana S. November 9, 2011 - 16:33 Reply

  Şi la mine se sună noaptea, câte-un vecin care se laudă că şi-a uitat cheia. Dar de când prin bloc mai umblă şi amatorii de încuietori şi yale, nu mai deschid nimănui.

 4. CristinaTM November 9, 2011 - 18:09 Reply

  Ai grijă cui deschizi, să nu dispară din scară tot felul de obiecte. Știu că poate are text de babă nebună și plictisită, dar de la noi s-au furat biciclete, cărucioare de copii și ceva geamantan cu nu știu ce haine în el.

  Mai bine nu deschizi decât la cunoscuți. Ah, am uitat să zic. Eu nu cred că vecinii te caută la interfon. Ori o fi vreun don juan amorezat, mai știi?

 5. paispe net November 9, 2011 - 18:24 Reply

  Poate e vreun fan :)) … sa te uiti peste umar cand vii acasa, poarta o caramida in poseta caz in care trebuie sa-i dai o corectie.
  apropo de caramida, poseta unei femei cred ca e abisul. N-am inteles niciodata unde incap atatea.

 6. Ana Q. November 9, 2011 - 19:40 Reply

  Din fericire pana acum n-am patit-o, mai suna baietii de la pliante si de regula le dau drumu` ca stiu si eu cum e cand trebe sa-ti faci norma pe ziua respectiva 😀

 7. Oana November 9, 2011 - 20:03 Reply

  Oana, la mine se suna din alt apartament, de dragul de a ma deranja, desi nu le-am facut nimic…
  Cristina, aiurea nu deschid ca stiu ca vin toti dubiosii. Donjuani… hmmmmm, cine-l stie pe Alex cum se uita urat de la 1,90 ai lui nu cred ca vrea sa-mi dea "telefoane" din-astea :))).
  Paispe, caramida n-as vrea, dar un spray cu piper zic de minim un an ca imi iau ca am si avut motiv.
  Ana Q, stiu cum e cu pliantele, eu faceam chestionare :)).

 8. DePop November 9, 2011 - 23:48 Reply

  Pune si tu un anunt :

  ,, Nu sunati, iesim noi din cand in cand "

 9. Oana November 10, 2011 - 01:07 Reply

  Ar trebui :)).

 10. Richie November 10, 2011 - 07:42 Reply

  o fi vreun fan de-al tau 😉

 11. roscata November 10, 2011 - 08:45 Reply

  Pune pe butonul de la interfon un bilet cu ceva de genul: Ofer consultanta doar contra-cost si sigur nu vor mai suna :)):))

 12. Oana November 10, 2011 - 11:07 Reply

  Richie, sau vreun vecin de care am scris vorbe… bune (evident :D) pe blog.
  Roscata, ma suna din alt apartament, nu de afara :). De asta ziceam ca pun afis la avizier si ii invit pe toti la cafea :)).

 13. RaduP November 10, 2011 - 13:37 Reply

  eu am 11 la interfon, deci iti dai seama cat de fericit sunt 😐

  am incercat sa il mai dau pe "silent" dar ma mai viziteaza oamenii si e enervant cand ma suna pe mobil si imi fac capu` calendar ca iar am inchis interfonul

 14. Oana November 10, 2011 - 13:51 Reply

  Radu, si eu tot 11 am :)).

 15. Boogie November 10, 2011 - 17:00 Reply

  Norocul meu ca stau la casa, dar si asa mai sunt unii care zici ca adorm cu degetul pe sonerie.

  Iar biletul ar trebuie sa sune cam asa : "Daca esti persoana care a gresit cifra la interfon si a sunat la 11, te rog sa vi pana la mine.

  PS : Vezi ca te asteapta 3 prieteni in fata usii. :)) "

 16. hapi2233 November 10, 2011 - 17:43 Reply

  Tja….
  Pai vecinii mele sunt ciudati rau dar nu-i urasc.Poate pentru ca (inca) nu sunt nemtoaica? 😀 In dreapta locuieste o mama si-o fiica de 75 respectiv 50…ani. Aia batrana e sensibila rau, mai mereu ne bate la usa sa spuna ca aude cum suna centrala de jos din beci (e un fel de boyler acolo) Se linisteste daca odata pe luna ii oferim cate un cadou – praline si de-astea :))))
  In stanga e un domn si-o doamna care au un fel de club de noapte si nu saluta in veci. Desi odata postasul a lasat pachetul la noi si am ajutat-o pe doamna sa si-l duca in casa, fiind greu
  Nemtii nu prea se ajuta unul pe altul, asa pro bono, exista si exceptii

 17. Diana November 10, 2011 - 19:20 Reply

  Și la mine sună cam des ăștia cu pliante, etc. Bine că nu stau prea mult pe acasă. 😆
  Dar nu știu cum nimeresc… la noi numerele sunt pe toată scara, și de pildă la blocul meu sunt de la 110 la 165. Iar numărul meu nu e ușor de nimerit!!!

  Oricum, pentru ăștia cu diverse religii ambulante, există fratele meu, cu întrebări geniale și răspunsuri suficient cât să îi alunge. 😆
  Dacă ar fi mai ușor de scăpat de cerșetori și vânzătorii de covoare…

 18. Oana November 11, 2011 - 08:45 Reply

  Boogie, thanks de sfat :).
  Hapi, am fost si eu cateva luni in Germania si am remarcat cum e cu vecinii. As prefera varianta nemteasca :D.
  Diana, vanyatori de covoare??? La usa? Wow!

Leave a Reply