Oana Kovacs

7

Scurt tratat de folosire a zilei de 1 Mai (mai scurt decât o fustă de piți)

Din nefericire nu toți avem aveți liber de 1 Mai. Dacă dacă nu sunteți printre cei care se lăfăie pe iarbă verde sau strănută pe ea, ca mine, măcar puteți să vă distrați pe seama oamenilor liberi sau muncitori cu ocazia asta superbă. 🙂

Ideea postării nu-i deloc originală, e inspirată dintr-o listă pe care o am pusă bine în unul din cele 458985748655745674 de mailuri primite pe adresa mea vintage (adică aia de acuma 1000 de ani pe care o folosesc drept adresă de contact). Lista asta cuprindea tot felul de nebunii pe care eu cu vară-mea eram decise să le punem în practică în caz de vizite neplăcute de care am fi avut parte de la diverse neamuri pe care ai noștri iubitori și de viață-dătători ne-ar fi pus să le plimbăm prin praful timișorean.

Și să nu mai bat câmpii, dacă de 1 Mai vreți totuși să vă distrați, fie ce o fi, puteți să:

 • povestiți colegilor că suferiți de o boală tropicală, cu detalii gen simptome, metode de transmitere etc.
 • vă prefaceți că purtați o conversație cu cineva din poșetă sau murse (adică man purse, da? :D). De preferat într-un mijloc de transport în comun.
 • povestiți străinilor cu detalii totul despre soacra vecinei iubitului fetei soției măcelarului care stă vis-a-vis de mama nepoatei primarului din satul ăla uitat de lume, unde stă și colega bărbatului pompierului care e frate cu soțul amantei vecinului de la 12, soacră care e o pramatie, evident!
 • râdeți fără motiv, iar apoi să plângeți, din același motiv.
 • să interpretați un personaj istoric, gen Cleopatra. Sigur va fi apreciată performanța.
 • luați primul câine găsit pe stradă și să-l duceți primului prieten din agenda mobilului. Ce, 1 Mai nu e un motiv bun de făcut cadouri???

sursă foto

Ar mai fi, dar sigur aveți și voi imaginație. Eu una îmi voi petrece timpul cu iubitul meu și cu bunicul nostru comun care nu ezită să ne dea de băut de câte ori ne prinde pe picior greșit. Pentru că-i necăjit că face 20 de ani de la… vă las să ghiciți! Nu de alta dar mi-e frică de repercusiuni, știți și voi cum îs bunicii ăștia.

Comments

Oana • May 1, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. iri May 1, 2012 - 05:46 Reply

  la aia cu rasu/plansu e suficient sa fii fata cu PMS :-j

  • Oana May 1, 2012 - 10:25 Reply

   Ai dreptate :)).

 2. blueroses May 1, 2012 - 10:52 Reply

  imi place varianta cu povestea incalcita: i-am spus surorii mele o gluma de acest gen si aproape de final imi spune “m-ai pierdut” “S-o iau de la inceput sau de unde te-ai ratacit?” “Neh, las-o balta!”
  Happy May Day!

  • Oana May 1, 2012 - 23:49 Reply

   Happy May Day! 🙂

 3. roberts May 2, 2012 - 06:55 Reply

  anu’ asta te-am citit pe 2 mai, dar am retinut pentru la anu’:d

  • Oana May 2, 2012 - 07:34 Reply

   E bine de luat aminte :)).

 4. O familie numita Timisoara | Doipedoi

Leave a Reply