Oana Kovacs

3

Mă scoate din minți

Să văd un om cel puțin aparent perfect sănătos, bine îmbrăcat, alături de altul care i-ar putea fi copil, la fel de OK îmbrăcat CERȘIND.

Ne întorceam azi la prânz (21 septembrie that is) în Timișoara și când am parcat chiar îi arătam la Alex o doamnă și o domnișoară binișor îmbrăcate scotocind în gunoaiele de la blocul de lângă noi. Nici nu ieșim bine din mașină că hop se înființează lângă noi să ceară țigări. Eu oricum eram cu capsa pusă de dimineață și aș fi rupt pe cineva cu dinții, noroc că era Alex să mă potolească, că eram cu toate cele pe punctul de a le scoate pe gură, de a le trimite, băga, scoate și coborî și niște sfinți, toate simultan!

Adică ele, femei în toată puterea cuvântului, fiica (sau cel puțin presupun că era fiica) de vârsta mea cam și mama la maxim 50 de ani, nu munceau (munca duce la sărăcie după cum bine știm, că deh, facem bani și-i cheltuim), dar căutau în tomberoane și cerșeau. Și ca să iasă logic imaginea nu s-au mai chinuit să-și ia ținuta de boschetăreală, erau îmbrăcate de parcă se pregăteau de plimbarea pe Corso.

Așa le-aș fi zis ceva de consumul de țigări în raport cu cerșetoria și munca… Ah, mă ardea buza!

Dar fiind prima zi de concediu vacanță (to all haters: sună mai bine așa), m-am chill-uit. Deși mai bine mă certam cu astea (îmi și place văd…) că eram cu Alex să mă apere. Pentru că-n general mă trezesc făcând pe Batman fix când îs singură și numai bine mă trezesc alergată de boschetari sau amenințată.

Și din nou îmi vin în minte planuri așa-zis diabolice în care i-aș lua de pe stradă ca să-i bag la muncă, minim 8 ore pe zi, ca să vadă cum se fac banii ăia pe care fraierii (da, că-s fraieri ăia de le dau ca să-i toace ele) îi dau lor așa simplu și ușor.

Ah, dacă ar fi unul așa, i-aș da ceva că mi-a făcut ziua mai bună:

sursă foto

Comments

Oana • September 26, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Roscata September 26, 2012 - 10:36 Reply

  In Alicante vad la fiecare colt de strada cate unul/una, pe o paturica, cu mancare de pisici langa ei si cu pisica in cutie speciala pentru pisici CERSIND! I’as lua la bataie daca as putea D:.

 2. Andra September 26, 2012 - 10:42 Reply

  :)) eu ieri eram cu matusa-mea si vara-mea la mall ca au venit in vizita in Tm si vroia aia mica sa-si ia papuci si stateam la foodcourt si ne-am trezit cu unu mic, cersetor, acolo. da nici macar nu era tigan ca sa zici ca ba. era un baietel normal, ok, vorbea el putin cam rau, da eu ma gandeam numa ca uite unde s-a ajuns. nici in mall nu mai ai pace.

 3. Savoir Faire September 26, 2012 - 16:57 Reply

  boschetaria e afacere profitabila, mai ales daca e practicata langa biserica sau mall.
  In aceste doua locuri oamenii simt nevoia sa isi etaleze generozitatea.

Leave a Reply