Oana Kovacs

sacrificiu-mic-cauza-efect

”Sacrifică-te și tu un pic”

sacrificiu-mic-cauza-efect

sursă foto

De atâtea ori am auzit propoziția asta în ultimele luni încât îmi vine să iau o armă și să trag când o aud. Dacă la început eram the good girl și stăteam să explic teoria chibritului fiecărui om în parte, cu exemple, relații cauză-efect pe termen lung și alte bazaconii, acum pur și simplu am ajuns la saturație. Și ce fac eu când ajung în acest punct? Vin și vărs venin aici. Eu plătesc hosting, eu scriu ce vreau – muahahaha!

Hai să vă zic eu cum e cu sacrificiul.

  1. Nu sunteți experți pe problema altuia. Nu ați mers a mile in his shoes – ok, limitați-vă la a vă spune părerea, nu vă întindeți la a da cu barda că nu e frumos și sănătos. Dăunează relațiilor pe termen lung.
  2. Empatia, futu-i mama ei de empatie. Greu cu ea, nu? Tot la a privi problema din perspectiva celui care chiar o are mă refer. Puneți-vă în pielea lui. Nu știți ce ați face? Hă, hă, ăla e un semn mare că you need to shut to fuck up.
  3. Termen luuuuuuuuuuuuuung. Știți ce înseamnă? Că problema trebuie privită nu doar din perspectiva zilei de mâine, ci din perspectiva zilei de mâine dacă azi ar fi 23 noiembrie 2026. Arată la fel problema? E aceeași problemă după ”sacrificiul mic” sau s-a transformat în ditamai bulgărele de zăpadă și apoi într-un mare rahat? Nu ai idee dar ții musai să fii părerist? Întreabă persoana în cauză și deschide gura după ce știi. Vezi punctele 1 și 2.

Eu vreau să cred că fiecare ia cele mai bune decizii pentru el, pentru corpul său, familia sau, copilul său, jobul său etc. În cunoștință de cauză.

Nu știu voi, dar eu înainte de a lua o decizie care îmi va afecta major viața într-un fel sau altul mă documentez. Mă orientez. Fac ”scenarii”. Din-alea cu ”ce se întâmplă dacă X și ce se întâmplă dacă Y”. Nu știu cum par din afară, dar nu iau decizii pripite NICIODATĂ când sunt lucruri importante la mijloc.

Mă interesează să am un rezultat final bun și să nu-mi pară rău de deciziile luate.

Pff, gata, venom free. :))

 

Comments

Oana • November 23, 2016


Previous Post

Next Post

Leave a Reply