Oana Kovacs

2

Sa radem in tramvaiul 7

Short explanation: in titlu nu ma refer la “a rade” as in “sa imi rad barba” ci la “a rade” as in “am ras de m-am prapadit”.

Buuuuuuuun. Dimineata devreme, dupa ce ma trezesc, ma imbrac, ma piaptan, arunc doi stropi de rimel, niste blush si o dara de parfum pe mine, ma incalt rapid si o iau la fuga pe scari (scenariu valabil in 9 din 10 dimineti). Ajunsa in statia de 7 (ca e frig si nu ma vad trezindu-ma devreme sa merg o statie pe jos la 33) imi dau cu presupusul despre cat e ceasul in functie de cati oameni is si daca a trecut 7-le :). De obicei la ora 7:20 ajung in statie si sper sa vina vreun tramvai rapid ca sa nu intarzii mai mult de 5 minute la job (sper ca Florin nu citeste :))). Si apoi ritualul e urmatorul – daca sunt prost dispusa sau lenesa ascult muzica la mp3, daca am mustrari de constiinta ca nu citesc si ma prostesc pe zi ce trece, citesc.

Azi am ales sa citesc o carte extrem de faina, cu care, din lenea infiltrata in ADN-ul meu, ma intind de saptamani intregi, cand eu, la capacitatea mea, as putea sa o dau gata in maxim doua ore. Si cum cartea e scrisa intr-un stil plin de umor, radeam de una singura, cu nasu-n care, dimineata la 8:25 in tramvaiul 7. Nu cred ca este necesar sa descriu fetele mirate ale oamenilor gri din tramvai la auzul hohotelor sanatoase de ras ale mele.

Cartea asta mi-a trezit doruri vechi de locuri cunoscute tot prin intermediul frazelor si a imaginatiei si poate ca de aia trag de ea asa – visez la Franta si provence si de ce sa mint… la toate felurile de mancare pe care Peter Mayle le descrie intr-un mod adorabil!

Pana la Franta si Provence si festivalul puilor, picioarelor de broasca si a branzei, plimbari in campuri de lavanda, mesteri nepriceputi, mistral si degustari de cidru ma multumesc cu lecturile mele din 7.

Comments

Oana • November 8, 2010


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Adriana November 9, 2010 - 00:47 Reply

    eu nu citesc in tramvai, ca nu am rabdare, citesc in schimb pe tren. Legat de ras, well pe tramvai ascult audio books si pe strada idem asa ca…iti imaginezi cum e cand rad sau ma opresc brusc din mers sa fiu atenta la ce zice

  2. Litera 13 November 9, 2010 - 20:51 Reply

    Si pe tren citesc, doar ca, din fericire, merg rar cu trenul (si atunci 75% din greutatea carata = carti).
    Eu cand merg cu castile incep sa ma batzai sau sa merg pe ritm, deci nici aia nu e foarte inteligent :)).

Leave a Reply