Oana Kovacs

16

”Ți-aș fi rupt capu’”

Aseară, pe la ora 7-8 la KFC pe terasă.

Nu era vorba de capul meu.

Eu și Alex. Lângă noi, o tânără familie, mama, tata și copilul. Mama mânâncă, tata mânâncă, copilul de vreun an bălește degeaba lângă ei. Vine chiar fata care ne-a dat nouă comanda să strângă de la câteva mese și când aruncă de pe tăvi conținutul lor în containerul special creat pică o sticlă de pe tavă și se sparge.

Brusc toată lumea întoarce capul înspre un anumit punct. Nu, nu spre angajata KFC, ci spre tătic, care a început să urle ca din gură de șarpe că îi rănește copilul. Și să facă spume la gură și scenarii apocaliptice cu al lui copil rănit sau mort.

tata-furios-tata-nervossursă foto

Dar să o iau frumos. Pică sticla, fără să o arunce nimeni – probabil a alunecat de pe o tavă. Se sparge și o bucată de ciob aterizează fix în căruciorul copilului, fără a-l atinge. Copilul nu zice nici pâs, tatăl în schimb începe să scoată flăcări pe urechi și să amenințe. Tipa s-a sperit, a bălmăjit ceva, probabil scuze și a părăsit terasa fix în timp ce domnul îi explica cu patos fix ce-am scris în titlu – cum i-ar fi rupt capul.

Asta în condițiile în care n-a spart sticla cu bună intenție și n-a pățit nimic copilul lui. Dar e simplu și frumos să ameninți o femeie, mai ales în public și cu soția de față.

În caz că sunteți curioși, să strângă cioburile a venit o altă angajată cu mătură și făraș. Sincer mi-era teamă că dacă venea tot cea cu sticla o lua și la bătaie tăticul la cât de nervos era.

Oare chiar așa trebuie să reacționeze un tată când un pericol trece pe lângă copilul lui? Protecție, protecție, dar așa?

Comments

Oana • August 12, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. joe August 12, 2013 - 09:21 Reply

  Pai nu voi femeile spuneti ca vreti barbatul mai implicat si mai pasator? Poate si lui i s-a repetat asta prea mult si a ajuns la nivelul exagerat prezent.

  • Oana August 12, 2013 - 09:31 Reply

   Deci zici ca sufera de exces de zel domnul? 😀

 2. Ana Q. August 12, 2013 - 09:30 Reply

  Asta nu e decat o dovada de taranism…sa am pardon de expresie! Dar putea sa-i spuna si mai frumos “Va rog frumos sa fiti putin mai atenta ca acel ciob putea ajunge in capul copilului meu!” Atat! Nu sa tipe ca un animal. Dar nah, multi sunt needucati si nu au pic de respect pentru cei din jur.

  • Oana August 12, 2013 - 09:49 Reply

   Asa m-am gandit si eu. Adica a fost cam ca si faza cu drobul de sare, impinsa pana la absurd.

 3. Alina August 12, 2013 - 09:40 Reply

  Am asa o banuiala ca tipul respectiv sigur se poarta la fel si cu sotia si copilul si le “rupe capetele” de cate ori poate. Un om care reactioneaza asa in public, unde se presupune ca ne mai cenzuram, are probabil mari scapari si la el acasa.

  • Oana August 12, 2013 - 09:48 Reply

   Asta ma gandeam si eu, ca probabil asa face si acasa.

 4. Savoir Faire August 12, 2013 - 10:52 Reply

  Inteleg ca nu poti lasa copilul singur mereu,dar de ce sa il cari dupa tine la kfc la varsta de un an?

  • Oana August 12, 2013 - 12:01 Reply

   Sa stii ca si asta ma intrebam.

 5. Pato Basil August 12, 2013 - 11:49 Reply

  probabil mult prea subiectiv…nu stiu daca ai citit “Prostia omeneasca” de Creanga sau ai auzit macar de vorba cu “drobul de sare” 🙂

  • Oana August 12, 2013 - 12:01 Reply

   Chiar de asta ziceam intr-un comentariu :D.

 6. Ale August 12, 2013 - 14:09 Reply

  Acum o luna, la un loc de joaca de exterior. O mama isi dadea copilul intr-o invartitoare de-aia de are mai multe locuri(nu stiu cum se cheama). Mamica ce-si invartea copilul vorbea la tel si era sa-i tranteasca in cap cu viteza unui alt copil aceasta invartitoare.(nu s-a intamplat ca a tras sotul meu copilul, din instinct patern probabil). Tatal copilei care era sa fie lovita statea pe banca, cu o bere, la ceva distanta(ceva mai mare), fara a schita niciun gest catre copilul sau a striga macar la ea. S-a ridicat doar ca sa-i reprozeze(a se citi urle si folosi cuvinte jignitoare) mamicii de care spuneam mai sus ca nu se uita si vb la tel.
  Poftim??? Bun, o fi fost si mamica asta vinovata ca se uita la dracu’n praznic, da’oare n-ar trebui sa ne supraveghem odraslele? Adica daca eu il dau in leagan pe fi-miu si vine salbatica de fie-ta intr-o fractiune de secunda si-i izbesc leganul in cap ca n-am timp sa-l opresc si poate nici n-o vad la ce haos e intr-un loc aglomerat de prichindei, eu cu ce-s vinovata?
  Ma rog, mie nenea mi se pare un sot al doamnei vaci(adica bou, ca taurul e amant). Scuzati-ma pt. istorisire, dar fac spume cand aud de “grijulii” dintr-astia cu vocabular elevat.

  • Oana August 12, 2013 - 15:09 Reply

   Despre ea n-am zis nimic ca nici macar nu a reactionat. Adica nici nu s-a agitat ca el, nici nu i-a aruncat lui o privire ca sa taca. Nimic. Planta.
   De aici deduc ca si ea o fi tratata similar.
   E greu cu copiii, mai ales cand is mici, trebuie sa fii cu ochii pe ei ca pe butelie.

 7. Andreea D. August 12, 2013 - 15:11 Reply

  Ăsta-i felul lui de a fi, probabil acesta este tonul lui normal, chiar şi în familie, nu numai când un ciob de sticlă cade spre căruciorul odraslei sale.

  • Oana August 12, 2013 - 15:12 Reply

   Asa ma gandesc si eu.

 8. Andra August 12, 2013 - 19:44 Reply

  Vaaaai… cum sa reactionezi asa? Saraca fata… trebuia sa vina cineva sa o apere si pe ea. Iar omul ala clar a exagerat. Ca doar nu s-a apucat sa arunce cu sticlele in copilul lui…

  • Oana August 13, 2013 - 08:41 Reply

   Sincer si eu m-am mirat ca nimeni – inclusiv noi, nu a reactionat. Cred ca am fost cu totii socati de atata zgomot facut pentru nimic.
   Dupa aceea abia mi-am dat seama ca nu am facut sau zis nimic.

Leave a Reply