Oana Kovacs

8

”Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade

Se pare că la un moment dat anul ăsta am făcut iar niște alegeri proaste în ceea ce privește lista de cărți de citit. Așa am constatat că am întârziat cu vreo 10 ani la citirea acestei cărți care m-ar fi fascinat în adolescență, probabil.

Potrivit roncea.ro aceasta este o fotografie a lui Mircea Eliade (adolescent) împreună cu frații săi.

Nici nu știu ce să vă povestesc despre cartea asta. Simpatică, drăguță, dar nu am citit-o la momentul bun. Are în ea un Mircea Eliade adolescent care pe parcursul întregului roman povestește cum se va apuca de scris un roman pe care îl va numi ”Romanul adolescentului miop”. Plin de aventuri ale copiilor de liceu, romanul nu m-a prins foarte tare, parcă era o introducere la ceva mult mai important. Clar nu e opera de căpătâi a lui Eliade, dar dacă sunteți fani Mircea Eliade, puteți citi cartea, nu e nici lungă, nici complicată.

O informație interesantă care s-ar putea să-i bage în belele pe cei care se pregătesc de bac și citesc pe sărite: autorul a fost căsătorit de două ori, cu Nina și Christinel, nu cu Maitreyi cum mai aud la unii care probabil îl confundă pe Eliade cu vreun fotbalist.

Comments

Oana • October 25, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cotos October 25, 2012 - 12:45 Reply

  Nu vreau sa supar pe nimeni, dar mie nu imi place deloc Eliade…Am incercat acest roman, dar nu m-a prins…

 2. Laura October 25, 2012 - 12:49 Reply

  Imi place tare mult Eliade, dar Romanul adolescentului miop, nu l-am citit nici pana azi..am incercat si la pagina 40 m-am blocat…

 3. crinutza October 25, 2012 - 13:24 Reply

  Nici eu n-am citit Romanul adolescentului miop, m-am gandit ca fiind primul lui roman si scris si devreme, n-o sa imi placa.
  Dar restul imi plac.

 4. Bia October 26, 2012 - 10:28 Reply

  Hai sa fac o marturisire: mie nu mi-a plăcut cartea asta si cred ca tocmai pentru ca am citit-o la 15 ani. Nu e carte de 15 ani, sincer, m-am pierdut in ea, nu o puteam citi cu mintea de atunci, poate tocmai de aceea pe la 30 musai o fi sa o citesc, caci mie imi place Eliade in general, chiar daca e mai greoi…

 5. Alice October 27, 2012 - 18:12 Reply

  Ca sa schimb trendul comentariilor, eu am citit-o in liceu si mi-a placut la fel ca si altceva ce am citit. Nu trebuie citit nici prea devreme, nici prea tarziu, iar pentru un roman de debut, terminat la 20 de ani mi se pare destul de bun 🙂 Asa ca de la miop la miop eu l-am apreciat tare. 😉

 6. Ana Q. October 28, 2012 - 16:39 Reply

  Cred ca e printre putinele carti de Eliade pe care nu le-am citit si n-am facut-o pentru ca, la fel ca tine, cred ca e putin cam tarziu ca s-o mai savurez cum as fi facut-o acum 10 ani.

 7. Topul cărților din 2012 | Oana Kovacs
 8. ”Domnișoara Christina” de Mircea Eliade | Oana Kovacs

Leave a Reply