Oana Kovacs

România e o salată, iar eu sunt un american

Nu știu dacă mai țineți minte, dar acuma… o sută (ha, ha, nu mai știu câți, dar mulți) de ani, circula un filmuleț cu niște americani întrebați dacă știu ce e aia România. Și unul zice că România e o salată, drept pentru care noi, dragi conaționali, am rămas cu impresia că americanii-s niște proști inculți care habar n-au pe ce lume se află. Mă rog, sigur nu-i ăsta singurul motiv, însă la mulți pe care-i știu eu, și care nu musai bubuie ei de inteligență, asta le-a rămas în cap legat de americani și atât.

No, dragii mei, eu îs americanul cu salata. Nu știu geografie. Am mai multe motive:

1. Pentru primul test de geografie n-am învățat. Am dat lucrare, n-am știut să definesc linia orizontului și-am luat 2. În clasa a patra. Nota a ajuns în catalog ca materia în sufletul meu, deloc.

2. Primul profesor din gimnaziu era mai prieten cu sticla decât cu elevii. Așa că ne dădea note pe caiete, ca să nu-și bată capul cu noi. Eu scriam frumos și desenam rezonabil. Am avut media 10, deși nu știam nici măcar vecinii României.

3. Al doilea profesor din gimnaziu era ținut sub papuc de niște colegi. Iar cum niște lecții de la istoria din a opta coincideau cu cele de la geografia din a opta, am luat note de 10 rapid.

4. În liceu prima dirigă a fost de geografie, adică făceam mai mult dirigenție. Iar când am schimbat diriga, a doua n-a fost de geogra și nu îmi amintesc deloc orele de geografie… am un spațiu nedefinit în locul acestei amintiri. :))

5. Nu m-am pus singură să învăț.

american-salata-geografie

sursă foto

Evident, cum îmi place să călătoresc și mă documentez când fac asta sau când mă inspiră filmele sau cărțile, am în cap informații disparate, cât să nu pic un test penibil de cultură genial (accentul să fie pe penibil, da?). Problema e că îmi lipsește cu desăvârșire the bigger picture.

Care vasăzică, și eu sunt un fel de american cu un fel de salată. 🙂

Comments

Oana • May 27, 2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply