Oana Kovacs

6

Cum să rezolvi orice problemă în România

cum-rezolvi-problema-romaniasursă foto

În țara noastră dragă, toată lumea se plânge și nimeni nu face, de asta eu îmi clădesc ușor-ușor un viitor de babă procesomană. Dar, referitor la titlu, vă pot da două lămuriri, una mai argotică și una mai domnească.

Începem cu aia de argou, că e scurtă, explicațiile le dau la aia elegantă, că nu știu cine mai aterizează pe blog. Explicația ar suna cam așa: îi fuți la cap pe responsabili până își fac treaba.

Revenind la limbajul literar: insiști până se rezolvă, iar pe această cale vă anunț că am înregistrat o victorie într-o problemă a blocului în care locuiesc (cu prețul unui fir alb, dar, mă rog). Am reușit să determin repararea interfonului. Să vă explic: am stat cu interfonul stricat o lună și vreo săptămână. Timp în care EU nu am avut cum să intru în bloc fără ajutorul altora. Așa…

– după ce s-a stricat și am aflat că nimeni n-a făcut nimic, am vorbit cu domnița care strânge banii de întreținere – pasul 1. Mi-a zis că se rezolvă repede, că doar avem abonament la interfon (ați făcut pe voi de râs or what?), deci nu-i problemă.

– în săptămâna următoare, văzând că nu s-a rezolvat nimic, am aflat numărul de la firma de interfoane la care avem abonament (hă, hă, hă) și-am sunat. De minim 5867,847 de ori. Nimic. Nimeni, ceață totală. Așa că l-am sunat pe domnul administrator al nostru și i-am explicat problema. Mi-a promis că se rezolvă repede. Ăsta fuse pasul 2.

Pasul 3 a fost în… ați ghicit, săptămâna a treia, când văzând că-s tot la mila vecinilor am sunat ca posedată la firma de interfoane, unde cineva mi-a promis că se repară. Avem abonament, vă amintiți?

Pasul 4: la o lună de când stăteam ca un câine comunitar la ușa blocului ca să ajung în casă au venit iar cheltuielile. IAR. Adică am mai plătit o lună de abonament la interfon, cum ar veni. A venit un băiat să strângă banii, i-am zis, ștergându-mi spumele de la gură, că-i un bai cu interfonul și evident, mi-a promis că se rezolvă.

– A mai trecut o săptămână și vă rog să vă imaginați că la pasul 5 arătam deja ca un diavol tasmanian în flăcări, cu un milion de draci și nervi non-stop la ușa blocului. Am pus mâna și l-am sunat pe administrator, și următorul dialog ămeizing a urmat:

” – Bună ziua, vă sun în legătură cu problema cu interfonul.

– Da.

– Nu s-a reparat. De mai bine de o lună. De ce plătim abonament?

– O să se repare.

– Când?

– Cât de curând.

– De o lună jumate se repară cât de curând. De ce plătim abonament? Nu vreau să mai plătesc abonament la interfon.

– Păi cum să nu mai plătiți, domnișoară?

– Nu primesc serviciile, nu dau bani.

– Păi și eu ce să fac???

– Are you fucking kidding me? Ești BOU? Să nu le mai plătiți!!!

– Cum să nu le mai plătesc?

– Simplu, dacă nu le mai plătiți, vă garantez că o să înceapă să dea ei semne de viață și o să avem interfonul reparat.

(Vizibil iritat, amatorul ăsta care nu știa cu ce nebună femeie hotărâtă s-a pus clocotea deja de nervi:) – Sunteți culmea!

I-am închis. A doua zi s-a reparat interfonul.

5 săptămâni și un fir alb de păr.

Comments

Oana • August 27, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Andra August 27, 2014 - 21:57 Reply

  :))) deci data viitoare spune direct ca nu mai platesti si sigur rezolvi mai repede

  • Oana August 28, 2014 - 07:50 Reply

   Clar :))
   Se pare ca toata lumea asteapta sa fie platita pentru nimic. Nu merge asa treaba.

 2. ex-silentio August 30, 2014 - 23:28 Reply

  Ce mi-aș fi dorit să am și eu abonament la interfon… de jumătate de an s-a stricat și nimeni nu vrea să dea bani să-l repare. Vecinii de la etajele superioare zic că e treaba celor de la parter / etaj 1, alții zic: “să-l repare cine l-a stricat”, etc.
  Iar administrator de bloc nu există, că nimeni nu e de acord cu nimeni.
  Mă gândeam să pun lacăt și să dau cheile numai celor de la etajele inferioare. Să-i văd pe ceilalți pe unde mai intră, dacă tot nu-i treaba lor!!! :))

  • Oana August 31, 2014 - 18:41 Reply

   Aaaa, wait!
   1. Cum adica nu exista administrator? Cine calculeaza intretinerea si plateste facturile?
   2. Treaba celor de la parter? Sa inteleg ca locatarii de la 4 intra in apartamentele lor by magic?
   Ok, cred ca vecinii mei tocmai au fost facuti de rusine de altii mai ‘buni’.

 3. ex-silentio August 31, 2014 - 19:27 Reply

  Acum fiecare se duce la asociația de proprietari și plătește acolo tot. Aveam înainte un administrator care se ocupa de problemele blocului. Asociația de proprietari nu răspunde de curățenie pe scară, de interfon, de vreun geam spart sau vreo ușă blocată, asta era treaba administratorului… care a renunțat, tot din cauza unor vecini.
  Vecinii de la 3 și 4 așa au impresia 🙂 Nu-i interesează că sunt niște bețivi prin zonă care confundă scara blocului cu cârciuma, sau, mai rău, cu WC-ul. 🙂
  Deci vecinii mei sunt pe locul 1, nu? :))

  • Oana September 1, 2014 - 09:50 Reply

   Wow, wow, wow.
   Da, vecinii tai sunt chiar mai rai ca ai mei. Locul 1.

Leave a Reply