Oana Kovacs

13

Relaxarea noastră cea de toate zilele

sursă foto

Ce vă spune fotografia asta? Gândiți-vă bine că o să înțelegeți la final de ce vă întreb.

Așa-i că ați mai văzut poza asta sau una asemănătoare pe CD-urile cu muzică de relaxare? Pe cărțile de self help? Pe lumânările care induc o stare de liniște și pace?Pe chestiile zen și peaceful și așa mai departe.

Pe bune acuma!!! Un morman de pietroaie așezate una peste alta. Eu când le văd pot să mi le imaginez doar cum pică și se fac bucăți. Cu zgomot. Și cu bucățele mici sărite în toate părțile. Pietre care se sparg și sparg și gresia. Și lasă în urma lor și bucățele mărunte care îmi intră în picioare și oricât aș mătura, aspira și da cu mopul tot se mai ascund undeva afurisitele! Și-mi fac și dezordine și zgomot, mă irită și mă enervează! Și lasă și praf, genul ăla enervant care nu se duce nici după 10 spălări.

Acuma vreau și eu să știu cine mama naibii s-a gândit că un turn din pietre reprezintă calmul întruchipat. Și la ce vă gânditi când le vedeți (poate o iau eu pe ulei :D).

Comments

Oana • November 13, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Savoir Faire November 13, 2012 - 07:42 Reply

  oana, mintea asociaza sunete, stari si imagini altor sunete, stari si imagini.
  Cand vezi o poza cu un bebelus zambind ai putea spune ca in urmatoarea secunda copilul ar putea incepe sa urle.
  Daca autorul poza niste pietre in cadere, atunci senzatia de zgomot ar fi fost mai puternica, dar pietrele sunt deja in echilibru si se presupune ca nu mai fac zgomot.
  Cred ca cine a conceput poza de mai sus a vrut sa puna in evidenta un cer limpede(cu sens alegoric linistitor) si niste pietre care simbolizeaza natura tactila.

 2. Marian November 13, 2012 - 08:32 Reply

  pe…. ulei? 🙂 ce băuși, Oana?
  imaginea? o compoziție bună. atît. de unde relax? :))

  • Oana November 13, 2012 - 19:37 Reply

   E imaginea asta sau una similara pe obiecte de relaxare (cd-uri cu muzica, lumanari etc). 😀

 3. Deme November 13, 2012 - 09:42 Reply

  Stau şi îmi imaginez acum un fotograf care vrea să surprindă ideea de echilibru, altfel decât pozând o balanţă. E posibil să fi gândit aşa: simplul fapt că nişte pietre diferite ca formă şi dimensiune pot fi aşezate una peste alta armonios şi să nu pice te poate duce cu gândul la echilibru. Şi le-a pozat.

  Poate omul lucra pentru un ambalaj la ceva produs care pretinde a fi zen, i-a explicat clientului raţionamentul, clientul a fost de acord şi produsul a fost lansat. Apoi alţii au considerat că ideea e mişto şi au preluat-o şi răspreluat-o, peste tot pe unde li s-a părut că se potriveşte.

  În prezent, noi o asociem cu zen pentru că aşa am fost obişnuiţi – sau, în cazul tău, nu te-ai lăsat influenţată şi o asociezi în continuare cu o chestie mai de impact pentru mintea ta 🙂

  • Oana November 13, 2012 - 19:38 Reply

   Mintea mea bolnavă o asociază tot cu gresia spartă :)))).

 4. O Oană November 13, 2012 - 11:15 Reply

  Ce nu înţeleg eu este ce relaxare îţi pot aduce pietrele astea aşezate pe corp, la masaj :))

  • crinutza November 13, 2012 - 11:22 Reply

   pietrele sunt calde. incalzindu-ti pielea, muschii se relaxeaza, etc etc.

   • O Oană November 13, 2012 - 20:48 Reply

    Ok, good to know 🙂

 5. Alle. November 13, 2012 - 19:14 Reply

  Pentru mine reprezinta echilibru.. iar cerul albastru cu cate un nor ici-colo e cel care induce calmul si starea de bine.

  • Oana November 13, 2012 - 19:48 Reply

   In sfarsit cineva fara o imagine distorsionata :).

   • Marian November 13, 2012 - 21:42 Reply

    io tot suspicionez că e la mișto….. 🙂

 6. salmi November 13, 2012 - 23:29 Reply

  La noi pe insula, dar mai ales pe insulita din nordul insulei, daca ai citit vreodata la mine despre ea, se numeste Fårö si acolo a trait si e inmormantat Ingmar Bergman, celebrul regizor suedez…asadar pe Fårö eplin de astfel de castele de pietre…unele chiar de un metru inaltime. Cica e un simbol sa construiesti astfel de castele, dar nu am aflat inca ce inseamna. Am facut si noi verile, pe plajele cu pietre de pe insula. 😉

  • Oana November 14, 2012 - 08:09 Reply

   Hmmm, ar fi ceva de văzut 🙂

Leave a Reply