Oana Kovacs

12

Rar, dar mă mai uit și la filme

Acum vreo doi ani m-a lovit boala Almodovar. Brusc și fără milă, așa că în vreo două zile am văzut atunci patru din filmele lui, că numai alea le găsisem pe net:
Volver – pe care l-am văzut primul și care mi s-a părut efectiv extraordinar și încă are locul I în topul meu cu filme de Almodovar. Nu vă zic despre ce este vorba, dar trebuie să-l vedeți pentru că are un twist genial, zic eu. Treceți peste prejudecata că filmele în spaniolă = telenovele și o să vedeți un film net superior producțiilor hollywoodiene încărcate de clișee.
Ce pot să vă zic e că Penelope Cruz a fost prima spaniolă nominalizată la Oscar pentru categoria ”Cea mai bună actriță într-un rol principal” după film. 
Hable con ella – povestea unei prietenii care are o bază diferită de ceea ce v-ați aștepta. Și la ăsta i-am dat tot nota 10, așa necunoscătoare de filme cum îs eu, dar m-a impresionat extrem de mult. 
Ca să vă conving să-l vedeți vă zic că unul dintre personajele principale e inspirat dintr-un bun prieten al lui Pedro Almodovar. Mai exact Roberto Benigni în persoană.

Todo sobre mi madre – ăsta e un film care m-a emoționat puternic și totuși am uitat să povestesc de el în postarea despre filmele care ne fac să suferim. E un film despre dragostea unei mame față de fiul ei. Da, filmele despre părinți mă transformă într-o mămăligă.
Almodovar i-a dedicat filmul lui Bette Davis.

Tacones lejanos – filmul cu un titlu prost tradus drept High Heels, dacă l-ați văzut sau dacă o sa-l vedeți sigur (o să) înțelegeți. E fain. Tagline-ul zice ”A mother, a daughter, a lover.” Sunteți curioși? Dacă nu, vă mai dau o informație interesantă ca să fiți.
Pedro Almodovar obișnuiește să ”mute” personaje dintr-un film în altul. Așa că unul din personajele din Tacones Lejanos apare și în alt film al lui.

Introducerea de dinainte de a da detalii despre film am făcut-o cu scopul de a vă povesti că am văzut iar un film de Almodovar și vroiam să le enumăr cu virgulă și atât pe alea văzute până sâmbătă, dar nu mi-a ieșit. Așa că sper să intrați pe net și să le dați jos mergeți la magazin și să închiriați filmele că-s curioasă de părerea voastră.
Le-a văzut cineva? Dar pe celelalte pe care nu le-am enumerat aici? Le găsesc cumva online să le văd?

Comments

Oana • November 8, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. ovi sirb November 8, 2011 - 07:25 Reply

  Există şanse foarte mari să te poată ajuta Richie, că am impresia că e un fin degustător 🙂

 2. Oana November 8, 2011 - 08:02 Reply

  Ovi, ma astept :). M-am si inscris la concursul de pe marele ecran cu o micro recenzie la ultimul film vazut.

 3. Ciprian November 8, 2011 - 08:09 Reply

  nu trebuie sa vezi un film (cu toate k le am vazut mai pe toate)sa savurezi un Almodovar, a aparut si la noi Patty Diphusa http://filme-carti.ro/carti/saptamana-pedro-almodovar-patty-diphusa-3538/

 4. Bloooo November 8, 2011 - 09:20 Reply

  Uita-te musai si la La Mala Education (e pe interneti din cate imi amintesc eu). Eu pe asta l-am vazut primul de la el si, tot asa, m-a convins sa ma uit si la Todo sobre mi madre si Volver 🙂 Si daca iti plac filmele de genul incearca si Y tu mamá también. Nu e regizat de Almodovar, dar e al naibii de misto.

 5. Tomata cu scufita November 8, 2011 - 11:04 Reply

  m-am apucat de todo sobre mi madre, da' l-am abandonat ca imi era somn. si abandonat a ramas. insa de volver am auzit numai lucruri bune. m-ai facut si mai curioasa

 6. Oana November 8, 2011 - 13:53 Reply

  Ciprian, de asta nu stiam. Merci! Am sa o caut si eu.
  Bloooo, am sa o caut si ma uit. Promit! App. de alte filme in spaniola – ai vazut Mar adentro?
  Tomata, sa te uiti. Volver e fenomenal! Si Penelope Cruz… I love her! 😀

 7. paispe net November 8, 2011 - 14:30 Reply

  Nu vreau sa par incult … cine'i tipul cu caciulita de par? nu-mi dau seama ?!

 8. Oana November 8, 2011 - 15:06 Reply

  Almodovar 🙂

 9. paispe net November 8, 2011 - 21:32 Reply

  Nu sunt vreum cult, mai bag si manele( damnit noo) … de cand am auzit eu de Almodovar ma steptam sa arate altfel 😕

 10. Oana November 8, 2011 - 23:48 Reply

  Nu, asta e el.

 11. Alexa November 12, 2011 - 17:43 Reply

  Eu am vazut Tacones lejanos acum ceva vreme pe un post tv mai necunoscut, Cinestar sau ceva, si mi-a placut atat de mult incat l-am revazut de 2 ori de atunci. Iar melodia aceea cantata in bar de travestit o am mereu in playlist. :))

 12. Oana November 12, 2011 - 19:31 Reply

  Alexa, eu nu l-am vazut decat o data si asta de ceva timp. Pui si aici un link cu melodia. Daca nu, probabil ma va obseda :)).

Leave a Reply