Oana Kovacs

5

Pui grill cu crustă crocantă și legume coapte

Pe sistemul despre toți numa’ de bine azi vă povestesc de Alex și de mâncare. Cine e Alex? E iubitul meu și e cel care gătește la noi în casă. Deci, nu murim de foame datorită lui. Bine, acuma sincer mai gătesc și eu, dar îmi aleg cu grijă preparatele, astfel încât timpul petrecut de mine în bucătărie să nu depășească 15 minute. Pinterestanyone?

Deci, n-am luat-o razna cu titlul, chiar vă prezint(ă) o rețetă de mâncare: pui grill cu crustă crocantă și legume coapte.

Care are nevoie de câteva ingrediente simple:

– un pui întreg;

– sare, piper;

– o lingură/două de untură de porc (cică asta face puiul crocant…);

– morcovi și broccoli după foame și nevoi.

Așadar, am scris după dictare următoarele:

Se spală puiul, se curăță, se îndepărtează grăsimea – după preferințe,  se condimentează doar cu sare (eventual piper, ideea e să se știe că a fost un pui), se lasă cam 20 de minute așa, se pune într-o tavă unde se adaugă untură de porc – una, două linguri – după gust, iar apoi se bagă la cuptor.

1-pui-morcovi-broccoli-cuptor

Puiul a fost încătușat ca să nu zboare.

2-pui-pregatit-cuptor

Mi s-a părut amuzant și dacă tot stăteam degeaba i-am făcut mai multe poze în această poziție mirifică. :))

Legumele: morcovi si broccoli. Se spală și se curăță, se pun separat la fiert. Morcovii în apă rece cu sare, iar după ce încep morcovii să fiarbă se mai lasă cam 15 minute la foc moderat, se adaugă și broccoli pentru încă 10-15 minute.

3-morcovi-fierti-broccoli-fiert

Broccoli-ul nu l-am pozat. Știți și voi cum arată. Nu că n-ați recunoaște morcovii.

Se scot legumele înainte de a fi fierte în totalitate și se adaugă lângă pui pentru a se coace împreună (fără a se transforma legumele în piure). Atenție, legumele se pun la cuptor când puiul e aproape gata, trebuie să mai stea împreună 10-15 minute maxim, în funcție de intensitatea focului.

4-pui-copt-morcovi-broccoli

Cam așa arată înainte de ultima tură de cuptor, cu toată lumea înghesuită în tavă.

5-pui-cuptor-morcovi-broccoli

Foamea a fost mare (s-ar putea să aibă Dam ceva de zis aici), așa că am uitat complet să pozez puiul când a fost scos din cuptor ca… produs finit.

Alex gătește, eu scriu.

Comments

Oana • June 3, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. O Oană June 3, 2014 - 11:50 Reply

  Nici un pui întreg n-a poposit la noi în bucătărie… până acum. Al nostru e mereu ciopârțit și stă la căldurică în punga magică. Măcar mă laud că-l asezonez eu cu ce-mi trece prin cap, nu pun mixuri din plic. Dar la câte rețete interesante pentru pui întreg am văzut, cred c-o să-i dau o șansă 😀

  • Oana June 3, 2014 - 11:52 Reply

   La noi nu merge pe bucati, mai ales ca-n 90% din cazurile cand facem pui avem invitati la masa.
   Punga as folosi si eu, ca mi se pare comoda, dar Alex e ala care nu ma lasa. :))))

 2. dam167 (dam ăla) June 5, 2014 - 08:10 Reply

  Mie așa îmi place cum stă puiul ăla cu coatele rezemate pe marginea vasului, că nici nu mă mai gândesc la altceva. Mă mir că a putut fi atât de relaxat, având în vedere ce avea să i se întâmple.

 3. Tgv June 7, 2014 - 12:16 Reply

  Carnea de pui este preferata mea, mereu mi se pare a fi mai mult decat delicioasa, insa cand e vorba de mancarea crocana este mai mult decat sufiecient, motiv pentru care iti multumesc.
  O reteta pentru pui la rotisor ai?

  • Oana June 7, 2014 - 12:26 Reply

   Deocamdată cred că asta e singura rețetă de pe blog, dar vor urma și altele.

Leave a Reply