Oana Kovacs

10

Promovare ca la carte

Bântuind azi în timpul lucrului pe diverse site-uri de care eram interesată, am ajuns pe unul care are listate mai multe restaurante și în dreptul fiecăruia sunt diverse steluțe (în funcție de cum au votat userii site-ului) și comentarii.
Și unde erau steluțe puține și comentarii multe, hop și eu să văd ce se dă, că nu rezist să nu aflu. Și când mă uit, văd diverse păreri negative, exprimate destul de diplomat și câteva comentarii de la un user cu nickname-ul ”restaurant X” unde X = numele restaurantului, luându-i la împins vagoane pe cei care și-au scris părerea. Că de ce au venit, că să zică merci că au primit porții mari, că e ieftin și dacă tot nu le convine șă facă bine să nu mai vină. Wow, ce piar fain are restaurantul. Sau o fi patronul supărat că stabilimentul lui nu e ăl mai mare și mai tare? Nu știu care a scăpat ca vaca în lucernă  (copyright Mayerpe site-ul ăla dar a făcut-o suficient de lată încât să mă distrez eu copios și să îmi facă ziua.
În orice caz, dacă ( ) cei interesați de restaurant nu erau siguri dacă să-l încerce după ce au citit că mâncarea e așa și pe dincolo și servirea e și mai pe dincolo, comentariile lăsate de piar sau cine o fi, clar i-a lămurit.
Oricum categoria ”Nu vă place, n-aveți decât să nu mai veniți!” e mare și amuzantă, cam ca o grădină zoologică. 
Nu, ei nu au nevoie de un PR adevărat și de publicitate, se descurcă singuri :D.
Ați mai auzit de gafe din-astea monumentale făcute de firme?

Comments

Oana • June 8, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. INTJ June 9, 2011 - 07:50 Reply

  eu cred ca atunci ai scris cuvantul "ieftin" trebuia sa uiti restu' … adica daca-i ieftin nu mai are nevoie de reclama, target-ul restaurantului nefiind cei care comenteaza pe net.

  de ex. am prieten care bea doar bere Heinecken (altceva cica "nu-i bere") … da' in acelasi timp stiu mult mai multi care beau berea cea mai ieftina (adica nu conteaza brand-ul, multa si ieftina sa fie).

 2. Oana June 9, 2011 - 08:03 Reply

  Hmmm, ok, să zicem că e ieftin și nu îi faci reclamă. Asta tot nu justifică comportamentul ăsta de vânat clienți nemulțumiți pe net, e o gafă monumentală.

 3. Miştotică June 9, 2011 - 08:15 Reply

  Nu ştiu dacă e chiar o gafă monumentală. Dacă îşi dădea foc din neglijenţă la bucătărie în noaptea inaugurării, atunci se putea vorbi despre aşa ceva.

 4. Oana June 9, 2011 - 09:55 Reply

  Ba da, e o gafă de imagine mare. Și dacă își dădea foc la bucătărie era grav, dar să-și facă foștii clienți cu ou și cu oțet e culmea!

 5. INTJ June 9, 2011 - 13:15 Reply

  @Oana – la fel cum unii isi aleg clientii pe criterii exclusiviste, asa si asta probabil ca nici nu vroia vreun pilos sau destept care eventual sa-l reclame la protectia consumatorului sau sa-i puna o vorba buna la sanepid. altfel spus: imaginea era probabil menita sa sperie "upper & middle class" … pentru a putea profita mai in voie, fara restrictii, de restu'. in afaceri, ca si in politica, nu exista decenta … exista doar profit.

 6. hapi2233 June 9, 2011 - 13:27 Reply

  Tembel e managerul ca nu-si schimba persoana responsabila de relatiile cu clientii. Acu, daca e o bomba in care nu se investeste cu anii si nu au persoane care se ocupa de partea de advertising ….e de inteles……

 7. INTJ June 9, 2011 - 14:22 Reply

  daca cititi articolul asta … eu unul nu prea cred ca, fiind in pielea "victimelor", ati fi luat si voi laptop-ul la dus (cum au facut tipele alea, care "au dus senzorul la aburit") … da' tocmai articolul imi demonstreaza ca ar fi stupid sa bag mana-n foc pentru asta.

  noua ni se pare ilogic si naspa ce-a facut "restaurant-X" … da' asta nu inseamna ca noi avem dreptate sau ca realitatea tre' sa fie musai cum am citit sau invatat noi …

 8. Oana June 10, 2011 - 11:54 Reply

  Happi, iti dai seama ca is "bombe" in care managerul face tot pe principiul ca el e destept si stie! 😀 Nu conteaza ca el are atatea clase ca' trenu', el stie si ii sefu'! :))
  INTJ, mai stiu niste gagici care duc laptopul in baie sa nu se plictiseasca :))))). Orice ar fi, mie mi se pare gafa cea a facut restaurantul X.

 9. INTJ June 10, 2011 - 14:02 Reply

  @Oana – tot e bine ca ai zis "niste gagici" … si nu "o prientena". 😀 :))

 10. Oana June 10, 2011 - 14:11 Reply

  Pai nu-s prietenele mele alea pe care le-am auzit ca fac asta :)).

Leave a Reply