Oana Kovacs

Simona Halep Zika
12

O problemă numită Simona

În noaptea asta mi-am ieșit așa tare din minți că m-am decis să scriu pe blog după mai bine de două luni.

Deci, dragii mei, tătă lumea e ofticată că Halep nu merge la olimpiadă. Iar asta m-a ofticat pe mine. Lumea, nu Halep (#teamHalep!).

Zice fata: ”Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.
După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.” (aici)

Vasăzică, știe că vrea la un moment dat familie și copil. Și din cauză de copil fuge de Zika, că-n caz că nu știați, zice site-ul ăsta (destul de respectabil de fel) așa: ”In mid-April 2016, CDC experts confirmed that Zika can cause microcephaly and other severe fetal brain defects. That’s because when a mom-to-be becomes infected with Zika virus, the virus can also infect the fetus. Microcephaly is a neurological condition where babies are born with small heads and sometimes small brains. The condition may also be associated with severe developmental issues and in rare instances death.”

Adică bebelușii născuți de mame infectate cu Zika au șanse mari să face microcefalie, să aibă probleme grave de dezvoltare sau chiar să moară.

Fix ce-și dorește o viitoare mamă pentru viitorul copil, ce să zic. Ok, Simona nu e gravidă (din câte știm), dar asta nu înseamnă că nu ia viitorul în calcul.

Știți ce se întâmplă cu un sportiv la final de carieră? Care e pe la 35 de ani (poate greșesc, dar cert e că nu performează până la 70 de ani, ca un muncitor în fabrică)? Rămâne cu viața pe care o are înainte. Aia pe care și-a clădit-o sau nu.

Și am mari dubii că de la 35 de ani încolo medaliile te sărută de noapte bună și îți țin de cald. Tot de oameni ai nevoie lângă tine. De un prieten, de un partener, și wow, chiar de un copil. SĂNĂTOS!

Pretenții prea mari? Nu cred.

Simona Halep Zika

Comments

Oana • July 17, 2016


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Mihaela July 17, 2016 - 08:36 Reply

  Ce m-au enervat si pe mine…Incerc sa evit sa citesc comentariile ca altfel iau foc. Simona mereu a zis ca-si doreste sa aiba copii, am vazut-o cu totii cum se uita la copii, cat de dragi ii sunt. E clar ca sunt o prioritate. Si da, exista acel risc in Brazilia. Si eu in locul ei la fel as face.

 2. mpetcu July 17, 2016 - 11:22 Reply

  Dincolo de acest virus, oricum rămâne la latitudinea ei la ce turneu vrea să participe sau nu.

  Se comentează cu prea mare ușurință de pe canapea activitatea unui sportiv de performanță, unde să participe și ce să câștige!

 3. Regina Buburuza July 18, 2016 - 00:55 Reply

  Ea stie ce e mai bine pentru ea si trebuie respectata decizia.

 4. o femeie July 19, 2016 - 15:45 Reply

  e alegerea ei, de ce sa judecam o alegere? Ma gandesc ca tot a avut competitii in ultima perioada, o vacanta linistita in loc de o perioada dublu stresanta ii prinde bine.
  Hai Simona!

 5. Deby August 4, 2016 - 17:47 Reply

  Prostiile astea au circulat pe facebook, cum că dacă săraca fată nu participă ei nu o mai susţin. Hal de fani ce avem în România. Eu o respect mult pe Simona şi sunt de acord cu ea. În fond, n-are nicio obligaţie, dar s-au supărat românii noştri că vai Doamne a fost eliminată România şi ce grav… nu ne reprezintă! iete, fix de asta nu mai doarme Simona la noapte.

 6. dam167 August 12, 2016 - 11:35 Reply

  Subscriu! – LOL, just kidding. Nu mă interesează, e treaba ei când și unde dă cu paleta și are dreptul să hotărască singură sau împreună cu cine vrea ea ce afce cu viața ei. Astea fiind spuse, să trecem la chestiile importante.

  @Oana: observ că îți merge bine dacă a apărut la tine donșoara Deby, că ea nu apare pe bloguri de-ăstea de colț de stradă – nici un blogăr responsabil nu face asta, de altfel.

  În rest, băi tantiilor, chestiile de pe facebook sunt doar subiectele specialiștilor social media. Nimeni nu dă o ceapă degerată pe ce e acolo. Nici măcar ăia care postează nu se așteaptă ca cineva să de ao ceapă degerată pe ce e acolo. Nu mai spuneți că se comentează sau nu se comentează (atunci când e nevoie) că nu interesează pe nimeni.

  • Oana August 17, 2016 - 09:04 Reply

   Toate ca toate, da’ pe cine faci tu tanti?! :))

   • dam167 August 17, 2016 - 10:20 Reply

    Pe Mihaela, Majestatea Sa Buburuza și pe O Femeie (Deby e divă, nu tanti). Da’ dacă vreau te fac și pe tine tanti.

    • Oana August 18, 2016 - 00:28 Reply

     Poti, da’ sa stii ca numa’ tanti nu ma simt 🙂

    • Deby August 19, 2016 - 16:39 Reply

     Ionut, știu exact la ce te referi, însă vezi tu… Oana e una dintre tipele pe care le urmăream cândva cu drag. Și o fac și acum. Ți-ai creat impresia greșită despre mine. Dar e drept, sunt o divă… în devenire. :))

     • dam167 August 22, 2016 - 13:57

      Păi urmărește-o și acum cu drag – ce, așa mult contează faptul că s-a mutat la țară?! Eu nu prea am o impresie despre tine pentru că nu te-am urmărit. Am observat doar că ai mulți fani.

 7. Paul September 2, 2016 - 13:06 Reply

  O decizie inteleapta, sincer sa fiu. Sanatatea primeaza, desi e printre cele mai bune sportive din tara si e pacat ca a absentat de la o competitie asa de importanta. Nu e deloc de criticat.

Leave a Reply