Oana Kovacs

#PrinBrasovulMeu la cald

Dupa cum va povesteam, am fost invitata de Nico si Social Media Brasov la evenimentul numit #PrinBrasovulMeu, prin care mai multi bloggeri din tara, dar si locali, au sansa sa afle mai multe despre (evident) Brasovul turistic si economic.

Povestea incepe cu un drum de 12 (doispe!!!) ore cu trenul pe ruta Timisoara – Brasov, insa aceasta “poveste din poveste” o las pe alta data (scriu pentru prima data in viata mea de pe telefon si mi-e teama ca stau la fel de prost cu rabdarea pentru asta cum stau si cu nervii…).

Deci, miercuri seara am ajuns la Brasov, joi dimineata ne-am dus “dupa ziduri”, adica dupa zidurile (de 4 metri) orasului. Am gafait un pic urcand pana la doua turnuri (alb si negru) de unde se vedea Brasovul, dar privelistea a fost de vis! Desi sunt in Brasov pentru a patra oara, asta e prima data cand am ajuns aici.

20150903_103524-640x480

Bun, dupa ce admirat priveliste, am ascultat un scurt istoric al locurilor, si-am dat cu Doris si Manuel interviuri unei televiziuni locale, am purces spre Elmas.

20150903_111741-320x240

Despre Elmas va pot spune ca e un producator local de ascensoare (printre altele). Firma s-a infiintat in urma cu 25 de ani si in prezent are activitate in Romania, Ungaria si Bulgaria. Nu am de gand sa va plictisesc cu povesti despre lifturi (dsi Dam ma va heitari fix de asta, dar mno… fiecare cu povestile lui), insa va pot spune ca am fost ochi si urechi datorita jobului meu de analist ESG – ala de la corporatie. Acuma pe bune – cate firme stiti care colecteaza apa de ploaie pentru a o refolosi,  recicleaza cartonul, au mare diversitate printre angajati (nationalitati, confesiuni, stare de sanatate etc.) si au si cod de conduita? Eu una, ca pe asta am vizitat-o. Elmas are si alte initiative sustenabile, dar am preferat sa le amintesc pe cele mai banale, la indemana oricui (si totusi ignorate in cele mai multe companii de la noi).

20150903_134923-320x240

Am facut o gramada de poze la Elmas, dar asta cu biroul verde e favorita mea.

Buuuuun, dupa popasul la Elmas, am mers sa vedem deschiderea Oktoberfest, unde subsemnata, mare artista mare, n-a fost capabila sa faca o poza buna. In apararea mea pot spune doar ca traficul n-a fost inchis si masinile au circulat printre carele alegorice. Deci, n-am poze pentru ca… automobile.

Seara am mers la (gigantul) cortul Oktoberfest, unde am ascultat muzica germana, am mancat carnati si am baut bere pana am avut impresia ca stiu si eu nemteste…

20150903_193653-640x480

Iar cand s-a terminat distractia am purces spre “casa”, hotelul Ramada din Brasov, unde n-am mai reusit sa intram in camera… Dar, ca si cu trenul, asta este o cu totul alta poveste, pe care am sa v-o scriu de la laptop intr-o zi cu soare. Desi acum nu e soare, pentru ca e noapte, d’oh, nu va temeti, scriu din pat, nu de sub vreun pod.

I have a dark sense of humour, Brasov! Ne “auzim” maine!


#prinbrasovulmeu a fost un eveniment organizat de Social Media Brașov,susținut de Oktoberfest, Clubul Economic German, Elmas, Ciucaș, Selgros, Dino Parc Râșnov, Kartbahn Kronstadt, Casa Viorel, Centru Echitație Cristina Râșnov,Primăria Râșnov, Hotel Ramada, Telecabină Tâmpa

Comments

Oana • September 4, 2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply