Oana Kovacs

14

Prieteniile care vin la pachet

Dacă nu cred în a demonstra ceva oricui, oricând și oriunde, experiența m-a învățat să nu cred nici în prieteniile care vin la pachet. E foarte greu să mai cred în acest moment că dacă eu sunt în același cerc cu Elena și Maria, prietenă doar cu Elena, în timp ce Elena e prietenă cu Maria, ne-om împrieteni și noi, musai, adică eu și Maria.

Nu, din păcate sau din fericire (rămâne la latitudinea voastră), treburile nu merg chiar așa în viață. Suntem prea diferiți ca să avem relații ca-n filme, există între noi o diversitate prea mare de personaje și e greu să facem să fie bine doar așa, de dragul unei perfecțiuni oricum imaginare.

Am încercat până acum de minim 10 ori să mă împrietenesc cu persoane pe care nu le plac, doar pentru a încerca să fac o altă persoană fericită. Am încercat să-mi înghit antipatia, să tac când aș fi avut prea multe de zis și să ascult când eram plictisită. Nu mi-a ieșit, dacă eu nu mă simt bine cu o persoană nici nu mă pot preface că e totul roz, că-s fericită și mulțumită. Se vede când zâmbesc fals, se vede când sunt neatentă și se vede și când nu-s de acord cu opiniile cuiva, dar mă abțin ca să nu supăr pe altcineva.

Nu prea știu să mint și după ce că nu-s eu o mare mincinoasă, mai îs și groaznic de sinceră, treabă care îmi aduce mai multe belele decât avantaje. Dar, revenind la prieteniile care vin la pachet – nu cred în ele. Am încercat să mi le însușesc de mai multe ori, după cum vă spuneam, dar nu merge chiar așa simplu cum pare.

Prefer o prietenie frumoasă și liniștită decât una frumoasă și liniștită plus una bizară bonus. O viață am, aleg în așa fel încât să fiu cu sufletul împăcat. Puteți să spuneți că-s și egoistă, că mă gândesc să-mi fie mie bine – da, adevărul e că spiritul meu de sacrificiu pentru cazurile în care dorința mea de a-mi da interesul e în moarte clinică e fix zero. 🙂

prietenii-la-pachetsursă foto

Comments

Oana • November 4, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Delia November 4, 2013 - 10:07 Reply

  Si eu cu tine si Lary ce suntem ?:D

  • Oana November 4, 2013 - 10:08 Reply

   :))
   Pai pentru mine n-ati venit niciuna la pachet. Iti explic eu in privat. 😀

 2. O. November 4, 2013 - 12:05 Reply

  Am încercat să mă împrietenesc cu prietenii prietenilor, deși știam că nu avem nimic în comun. N-a mers. În plus, mi s-a spus că ”se vede” atunci când un om îmi e antipatic și că n-ar trebui să mai încerc :)) Nu știu ce anume ”se vede” pe fața mea sau în comportament, dar bănuiesc că nu-i prea plăcut :))

  • Oana November 4, 2013 - 13:41 Reply

   Probabil se vede pe fata ta, la mine cel putin asa e. Mi se citeste din mimica tot.

 3. Andreea D. November 4, 2013 - 12:08 Reply

  Sunt într-u totul de acord cu tine! Am încercat şi eu o prietenie din asta bizară doar pentru că aveam o prietenă comună. Nah, n-a mers deloc, dar deloc!

  • Oana November 4, 2013 - 13:46 Reply

   Acuma ca ati scris si voi chiar stau sa ma gandesc daca m-am imprietenit vreodata cu adevarat cu o prietena a unei prietene si cred ca nu. Amicitie, gen iesit in oras cu amandoua rarut, da, prietenie nu.

 4. Andra C (@AndraC4) November 5, 2013 - 00:47 Reply

  :))) nici mie nu imi plac. si cred ca oamenii care vor sa iti bage pe gat prietenii lor pe care nu ii suporti nu au cum sa iti fie vreodata prieteni adevarati.

  • Oana November 5, 2013 - 07:40 Reply

   Nu-i neaparat sa ti-i bage pe gat. Dar pot incerca si ei sa… „faca sa fie bine” :)).

 5. Gigi mecanicul November 14, 2013 - 15:20 Reply

  ”Am încercat până acum de minim 10 ori să mă împrietenesc cu persoane pe care nu le plac,” -> ti-ai consumat de 10 ori energia pe cineva pe care nu-l placi, si in consecinta ti-a ramas mai putina energie pentru persoanele pe care le placi. I would say a loss loss situation!

  ‘Am încercat să-mi înghit antipatia, să tac când aș fi avut prea multe de zis și să ascult când eram plictisită.’ -> si dupa ai mers unde ca sa te defulezi? Cu ce a gresit ‘psihologul’ de dupa?

  ‘Nu prea știu să mint și după ce că nu-s eu o mare mincinoasă, mai îs și groaznic de sinceră,’ nu-i rau, dar nici bine!

  ‘Dar, revenind la prieteniile care vin la pachet – nu cred în ele. ‘ -> si nici nu e nevoie sa crezi in ele. Nu te ajuta la nimic.

  ‘da, adevărul e că spiritul meu de sacrificiu pentru cazurile în care dorința mea de a-mi da interesul e în moarte clinică e fix zero. :)’ -> will you marry me?

  • Oana November 14, 2013 - 16:14 Reply

   Simpatica analiza, Gigi, dar nu. :))

 6. Gigi mecanicul November 14, 2013 - 16:26 Reply

  UIte vezi, exact din cauza asta ti-am zis ca nu e rau sa nu stii sa minti, dar nici bine!
  Daca ai fi spus, nu inca, sau ma mai gandesc, sau orice altceva ce ar fi lasat in urma o licarire de speranta, Gigi ar fi incercat sa-ti faca mai mult pe plac. Asa, daca refuzul a fost atat de categoric, Gigi se retrage in carapacea lui sa-si alinte sufletelul ranit!
  Putina manipulare nu strica….manchmal!

  • Oana November 14, 2013 - 21:54 Reply

   Nu strica, dar de maritat… e o singura persoana cu care m-as marita. 🙂

 7. Gigi mecanicul November 14, 2013 - 23:23 Reply

  Stie si el treaba asta? 🙂 E si de acord? :))

  • Oana November 14, 2013 - 23:50 Reply

   Da :))

Leave a Reply