Oana Kovacs

3

PR ortodox din banii de savarine

În cazul în care trăiți sub o piatră și n-ați aflat, BOR se piarizează. BOR = Biserica Ortodoxă Română, păcătoșilor care v-ați gândit direct să dați pe Google să vedeți ce sport e ăsta.

În urma scandalului cu ora de religie opțională (legal, opțional înseamnă să optezi PENTRU, și pe blogul ăsta tot aia înseamnă, ca să nu ne pierdem în explicații), BOR și-a tras campanie de PR (că-i moca, conform definiției originale a PR-ului, d’oh). Filmată frumos, cu vedete (hă, hă!) și cuvinte înduioșătoare. De corazon, să știți. Și pe mine m-ar fi apucat emoțiile și mi s-ar fi umezit ochii la argumente gen ”Ora de religie a născut niște valori în mine”, doar că una din valorile cu care m-am ales în urma orei cu profesoara nr. 4/7 a fost că trebuie să înveți mereu și să cauți adevărul. Ea nu-l căuta, că ne citea articole din Formula AS despre OZN-uri, care vin dotate cu niște camere de luat vederi care văd și prin pereți și ne stalkuie și când stăm acasă-n chiloți. Bun, deci așa am aflat eu că-i bine să te documentezi, în urma unei ore de religie.

Și acum vine și Connect-R să îmi spună să-mi las copilul (imaginar) la oră pentru valorile pe care i le va inculca materia asta. Având în vedere corupția din BOR, disprețul arătat față de cei săraci, încăpățânarea de a ridica o catedralămall & măgăriile financiare în care e implicată, eu aș zice pas.

Știu, dați-mi în cap cu argumentul nepărințeniei – na, nici pe copilul meu utopic nu-l las să facă religie, că dacă vreau să-l educ în ceva așa personal, prefer să-l educ în mod controlat, nu să-l las pe mâna unui necunoscut care s-ar putea să-i bage OZN-uri în cap (pun intended). Și hai să nu ne mai plângem că, vai, ce asupriți sunt părinții care trebuie să ducă o cerere completată. Parcă salvarea sufletului e undeva deasupra tuturor superficialităților vieții – mă rog, undeva sub o ședință a mamei (la corporație) și predarea vreunui proiect al tatălui, chestii de neamânat și priorități maxime în viața asta. 🙂

Dragi părinți, dacă mă citiți și vreți să-mi spuneți ce convingător e Connect-R (care, sigur, atunci când nu spală creierii plozilor cu piese de mare angajament, gen Vara nu dorm, se roagă și postește) care susține ora de religie în școli, nu vă obosiți să scrieți, că vă pierdeți timpul cu mine. Dacă e nevoie de Connect-R ca să înțelegeți importanța lui Dumnezeu în viața voastră sunteți un pic ipocriți. Spun un pic pentru că știu că e loc de creștere a ipocriziei.

Și scriind toată polologhia mi-am dat seama că și măreața BOR și Connect-R au chestii comune – apreciază conceptul de bani de savarine (câtă subtilitate pe mine, spor la documentat dacă nu sunteți la zi cu muzica conectăriană – și acuma zâmbesc de una singură pe sub mustăți – glumesc, n-am mustăți). Acuma serios, dacă nu vă prindeți care-i șpârla cu savarinele, let me know, că-s într-o dispoziție bună și-am să dau explicații scrise în comentarii. Poate chiar în postare, dacă nu folosiți un ton mârlănesc.

bor-connect-r-bani-savarina

sursă foto

Later edit cu savarine:

Ia ascultați ce zice stimabilul Connect-R între minutul 1:19 și 1:22 (”Domnu’ controlor, ia de-aci de-o savarină”):

Și acum un pic de informație despre alți bani de savarine aici (nota de plată pentru catedrala care ne-o mântui de bani). Cel mai important citat: ”Nota de plata se va ridica, probabil, la 400 de milioane de lei. Bani din care s-ar putea construi 1500 de scoli. Sau 300 de kilometri de autostrada. S-ar putea utila cu aparatura de top 40 de centre medicale de excelenta. S-ar finanta 8000 de transplanturi. Sau 800 de mii de nasteri.” – Teoretic, cu banii de o singură biserică de lux, am putea scoate un pic capul din rahat.  Practic, rămânem în rahat.

Dați-vă copiii la ora de religie în loc să-i învățați voi ce e spiritul creștin. O să învețe multe despre spiritul unui bun plătitor de taxe. 🙁

Singura diferență pe care o văd între savarina unui ceferist și savarina BOR e că a doua e mai mare. Cu mult.

Comments

Oana • March 3, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Maria Olaru June 25, 2015 - 22:56 Reply

  Catedrala Mântuirii Neamului, se construieşte din donaţii.

  B.O.R., în fiecare an, face ea donaţii şi caritate românilor nevoiaşi de oriunde din ţară, cu case construite sau renovate, alimente, mobilă, pături, apă, etc., de 20 de milioane de euro (anual!). Dovedit cu extrase de cont bancar, spunea purtătorul de cuvânt al B.O.R.

  Personal, felicit B.O.R., pentru exemplul dat mereu.

  • Oana June 26, 2015 - 10:16 Reply

   Da, din donatii inclusiv de la primarii si consilii locale. Facute fara vreun acord cerut in prealabil prostilor platitori de taxe. Felicit si eu BOR, e ceva sa nu platesti taxe, sa primesti “donatii” cu nemiluita si sa fii si admirat. E ceva.

 2. Ionela Morarus October 4, 2017 - 18:00 Reply

  B.O.R ajuta nevoiasi?????unde????cand???mama a crescut 6 copii,am fost nevoiasi,nu am vazut nimic de la preot!stau langa biserica,ia ghici????tot am dat 350 lei un botez!

Leave a Reply